ایران با تولید سالانه پنج میلیون تن سیبزمینی در رتبه چهاردهم تولید این محصول در جهان قرار دارد و هر ساله حدود 200 هزار تن از این محصول را به کشورهای عراق، ترکمنستان، افغانستان و آذربایجان صادر میکند.
به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیبزمینی چینی بیشترین تولید را از آن خود کرده و اوگاندا نیز دومین تولیدکنندهی سیبزمینی در جهان به شمار میرود.
در ایران حدود 180 هزار هکتار از اراضی زراعی تحت کشت سیبزمینی قرار دارد که حدود 98 درصد این سطح، به صورت آبی و تنها دو درصد به صورت دیمی آبیاری میشود.
استان همدان با تولید حدود 24 درصد از سیبزمینی کشور مقام اول در تولید این محصول را به خود اختصاص داده و استانهای اردبیل، اصفهان، آذربایجانشرقی، کردستان و زنجان به ترتیب رتبههای دوم تا ششم تولید را دارند که جمعا 63 درصد سیبزمینی کشور را تولید میکنند.
سیبزمینی بهاره در مناطق دزفول، جیرفت و کهنوج، گرگان، اصفهان و کازرون کشت میشود. تولید تابستانه این محصول در مناطق اصفهان، بهار همدان، طارم، عجبشیر و بجنورد صورت میگیرد و جیرفت و کهنوج، لار و لامرد نیز مناطق کشت زمستانه این محصول به شمار میروند.
میانگین برداشت سیبزمینی در ایران 22 تن در هکتار است.
طبق اعلام سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) سیبزمینی یک محصول کشاورزی اشتغالزا و تامینکننده امنیت غذایی است که 800 میلیون نفر در جهان و 50 هزار کشاورز ایرانی به تولید این محصول اشتغال دارند.
براین اساس سیبزمینی از نظر ارزش غذایی در مقام چهارم پس از ذرت، گندم و برنج قرار دارد.
با توجه به اهمیت سیبزمینی در امنیت غذایی صدها میلیون نفر از مردم دنیا بهویژه ساکنان کشورهای در حال توسعه که سرانه مصرف سالانه آنها بیش از 20 کیلوگرم است، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد برای تاکید بر اهمیت این محصول و احیای آن سال 2008 میلادی را سال بینالمللی سیبزمینی اعلام کرده بود.
انتهای پیام