رییس موسسه ملی اقیانوس شناسی از آغاز رسمی طرح بزرگ مطالعه اثر تغییر اقلیم بر تراز آب دریاچههای داخلی ایران خبر داد.
دکتر وحید چگینی در گفتوگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره این طرح توضیح داد: مراحل اجرای طرح از چندی پیش آغاز شده بود اما هم اکنون به عنوان یک طرح رسمی از موسسهی ملی اقیانوسشناسی اعتبار دریافت کرده است.
به گفته رییس موسسه ملی اقیانوس شناسی این طرح در قالب همکاریهای بینالمللی این موسسه با کشورهای انگلستان، فرانسه وهلند در زمینهی مطالعات منطقهی همگرای بین گرمسیری انجام میشود چرا که دریاچههای ایران مانند خزر و ارومیه، تغییرات آب و هوایی این منطقه را به خوبی نشان میدهد.
ایران به عنوان کشوری که در منطقه همگرای بین گرمسیری قرار دارد از شمال تحت تاثیر اقیانوس اطلس شمالی و از جنوب تحت تاثیر اقیانوس هند است که سلسله کوههای زاگرس این دو اقلیم را از هم جدا کرده است.
وی همچنین دربارهی برگزاری کارگاه بینالمللی تغییرات سریع در دریاچههای بزرگ و پاسخ انسان به آن توضیح داد: دریاها و دریاچهها از گذشته محل شکلگیری تمدنها بودهاند و مطالعات پیرامون آنها میتواند به سوالهای بسیاری دربارهی وضعیت زندگی مردم در سالهای دور پاسخ دهد که این نشان دهنده اهمیت این مطالعات حتی در علم باستانشناسی است اما آنچه که این محیطها را در سالهای اخیر با تغییرات زیادی روبرو کرده تغییرات اقلیمی است.
چگینی با اشاره به این که اقیانوسها، دریاچهها و دریاها در تغییرات اقلیمی بسیار موثرند، افزود: مطالعات محیطهای آبی به دانشمندان و محققان کمک میکنند که تغییرات اقلیمی را بهتر درک کنند تا مدلهایی که در اقلیم شناسی در سطح کره زمین پیاده میکنند بهتر و کاراتر شده و منجر به پیشبینی بهتر وضعیت آینده شود.
به اعتقاد رییس موسسهی ملی اقیانوس شناسی در برنامهریزی برای منابع آب، کشاورزی و صنعت، مدیران کشور باید بدانند که سرزمین ما در چه منطقهای واقع شده و در آینده با چه تغییرات اقلیمی، ترسالیها و خشکسالیها روبرو خواهد بود.
انتهای پیام