کارگردان مستند «منم داریوش» گفت: حضور «ژان پرو»، باستانشناس فرانسوی، یابندهی این مجسمه و کاوشگر شوش در کنار مجسمهی داریوش، بهترین اتفاقی بود که میتوانست برای ساخت مستند رخ دهد.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ژان پرو، سرپرست هیأت کاوش باستانشناسی فرانسه در شوش، هفتهی پیش درگذشت. این باستانشناس سرشناس یافتههای مهمی در شوش داشت که یکی از آنها مجسمهی داریوش است. این مجسمه بهانهای شد تا وحید باقرزاده (کارگردان) و ارد عطارپور (تهیهکننده) در سال 1383 مستندی را با عنوان «منم داریوش» بسازند تا به این ترتیب، به حواشی زندگی داریوش، ساخت مجسمهی او، محل نصب، کشف و نگهداری از آن بپردازند.
این دو مستندساز برای ساخت مستندشان تلاش کردند با «ژان پرو» که در شوش کاوش کرده بود، صحبت کنند و حتا قصد داشتند که برای حضور او در فیلم، به فرانسه بروند؛ اما بخت با آنها همراهی کرد و «ژان پرو» بهطور اتفاقی برای انجام کاری به ایران آمد.
بهمناسبت درگذشت این باستانشناس، باقرزاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: «ژان پرو» که سال 1351 به همراه تعدادی از باستانشناسان موفق به شناسایی و کشف مجسمهی داریوش شد، از جمله افرادی بود که دوست داشتیم برای ساخت مستند کنار مجسمه باشد و از کاوش در شوش بگوید. در این راستا حتا تصمیم گرفتیم به فرانسه برویم، ولی متوجه شدیم او به ایران آمده است و این بهترین چیزی بود که ما دوست داشتیم اتفاق بیفتد.
او دربارهی «ژان پرو» توضیح داد: این باستانشناس در مقایسه با افرادی که در حین کاوشهای باستانی، به چپاول آثار تاریخی ایران پرداختند، از معدود افرادی بود که به ایران علاقهی زیادی داشت و بامحبت و وفادار بود. او در زمان ساخت مستند «منم داریوش» برخورد خوبی داشت و از اقدامات خود برای انتقال مجسمه به موزهی ملی ایران سخن گفت.
باقرزاده یادآوری کرد: مستند «منم داریوش» سال 1383 به تهیهکنندگی ارد عطارپور برای تلویزیون ساخته و بارها هم پخش شده است.
به گزارش ایسنا، این مستند که تحقیق و پژوهش برای ساخت آن حدود 5 / 1 سال به طول انجامید، برندهی جایزهی «بهترین تحقیق و پژوهش» در جشنوارهی 24 فجر و «بهترین فیلم» جشنوارهی فیلم کوتاه تهران شد.
انتهای پیام