یک باستانشناس تأکید کرد: مهمترین اقدام در حوزهی باستانشناسی، رونق یافتن دوبارهی پژوهشهای باستانشناختی است.
حسین توفیقیان در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی تأسیس خانهی باستانشناسان، اظهار کرد: در حال حاضر مسألهی مهمی که در حوزهی باستانشناسی وجود دارد این است که در چند سال اخیر، اعتباری برای پژوهشهای باستانشناختی در نظر گرفته نمیشود و آنچه انجام میشود بیشتر کاوشهای نجاتبخشی است.
او گفت: تقریبا میتوان گفت در حوزهی باستانشناسی هیچ کاری انجام نمیشود و بودجهای برای پژوهش در نظر گرفته نمیشود. به همین دلیل، اولویت در این حوزه باید رونق گرفتن پژوهش باشد.
وی دربارهی کارکرد خانهی باستانشناسان هم بیان کرد: این موضوع که بهجز پژوهشکدهی باستاننشاسی، جایی دیگر باشد که طیف بیشتری از باستانشناسان در آنجا حضور داشته باشند، اتفاق خوب و تأثیرگذاری است. اکنون باستانشناسان زیادی را در خارج از پژوهشکدهی باستانشناسی داریم و با وجود اینکه جمعهای غیررسمی برای تبادل نظر باستانشناسان تشکیل میشوند، اما چنین مکانی میتواند یک محل خوب و رسمی برای مطرح کردن بحثهای علمی باشد.
او افزود: اگر چنین تشکلی بتواند مباحث این حوزه را نقد کند، تأثیرگذاری زیادی خواهد داشت، زیرا نقد همواره برای استفادهی مدیران و در سطح کلان، خوب خواهد بود، بخصوص اگر نقد از یک محفل رسمی باشد تأثیرگذاری بهتری خواهد داشت.
انتهای پیام