«ملی‌»ها هنوز به عمره دعوت نشده‌اند

سازمان حج و زیارت از دارندگان فیش عمره‌ی بانک ملی که سال‌هاست آن‌ها را فراخوانده، خواسته است فعلا منتظر باشند تا برای عمره دعوت شوند.

سازمان حج و زیارت از دارندگان فیش عمره‌ی بانک ملی که سال‌هاست آن‌ها را فراخوانده، خواسته است فعلا منتظر باشند تا برای عمره دعوت شوند.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این سازمان در آخرین اطلاعیه‌ی مربوط به ثبت نام در کاروان‌های عمره اعلام کرد: با توجه به فراخوان‌های مکرر سازمان حج و زیارت در سال‌های گذشته، تمام دارندگان قبوض بانک ملی ایران مربوط به ثبت نام‌های سال‌های 63، 76 و 82 تا 86 تا تعیین تکلیف نهایی، امکان ثبت نام در کاروان‌های این دوره را ندارند و در آینده‌ی نزدیک درباره‌ی آن‌ها، تصمیم‌گیری و نتیجه اعلام خواهد شد.

سازمان حج و زیارت نخستین اولتیماتومش را به دارندگان فیش عمره‌ی بانک ملی، در سال 1388 داد و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: چنانچه دارندگان فیش‌های عمره‌ی بانک ملی در سال جاری (1388) مشرف نشوند یا فیش خود را به دیگری واگذار نکنند، باید آن را به سند بانک ملت تبدیل کنند.

از آنجا که معمولا از کل جمعیتی که برای ثبت نام در کاروان‌های عمره و حج فراخوانده می‌شوند،‌ فقط تعدادی مراجعه می‌کنند، باز هم بخشی از این افراد که فیش‌های عمره‌شان را در سال‌های قبل از بانک ملی (نخستین بانک عامل سازمان حج و زیارت در عملیات‌های ثبت نام) تهیه کرده بودند،‌ مراجعه نکردند و این سازمان بار دیگر در سال 89، فرصت دوباره‌ای به آن‌ها داد و تمام ودیعه‌گذاران عمره در بانک ملی را فراخواند.

آن سال عربستان درگیر ویروس آنفلوآنزای نوع «آ» شد و به همین دلیل، خیلی‌ها از سفر عمره بازماندند. سازمان حج و زیارت سال بعد را هم به این افراد فرصت داد و این‌بار تأکید کرد که اگر مراجعه نکنند، فیش‌های عمره‌ی بانک ملی باطل می‌شوند.

اما سال 90 هم وزارت حج عربستان برای بسیاری از افرادی که وجوه نقدی برای ثبت نام عمره ریخته بودند و آماده‌ی سفر بودند، روادید صادر نکرد و هیچ‌وقت هم درباره‌ی دلایل آن، شفاف اظهار نظر نکرد؛ اما این مسأله سبب شد بار دیگر جمعیتی از سفر عمره باز بمانند. برای همین هم باطل شدن فیش‌های بانک ملی تلویحا منتفی شد.

حالا امسال که ظرفیت عمره کاهش یافته است،‌ هرچند مسئولان حج و زیارت درباره‌ی آن به‌صراحت اظهار نظر نمی‌کنند و آماری نمی‌دهند، ولی به نظر می‌رسد این سازمان در مرحله‌ی نخست ثبت نام کاروان‌های عمره، ودیعه‌گذاران قدیمی بانک ملی را که چند سال پی‌درپی به آن‌ها فرصت داده بود تا اقدام کنند، تا اطلاع بعدی کنار گذاشته تا به افراد دیگری که به‌نوعی در این سال‌ها به‌خاطر مراجعه نکردن ودیعه‌گذاران قدیمی، حق‌شان ضایع شده است، رسیدگی کند.

با این حال، سازمان حج و زیارت تا کنون اعلام نکرده که ودیعه‌گذاران قدیمی بانک ملی چه تعداد هستند و چند درصد از کل افراد در اولویت اعزام را شامل می‌شوند که فعلا نمی‌تواند آن‌ها را در کاروان‌های عمره جا دهد یا اصلا چه تکلیفی را برای آینده‌ی آن‌ها در نظر گرفته است، آیا می‌خواهد تصمیم خود را برای باطل کردن این فیش‌ها که چندبار به صاحبانش فرصت مراجعه داده، اجرا کند یا زمان دیگری را که وضعیت ظرفیت عمره مشخص شد، برای اعزام آن‌ها در نظر بگیرد؟

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۶ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91100603846
  • خبرنگار : 71021