با گذشت تقریبا یک سال از تعطیلی خانه سینما خبر میرسد که اسامی سه نماینده سازمان سینمایی وزارت ارشاد برای تدوین اساسنامهی جدید خانه سینما دوشنبه 4 دیماه با تاخیری 3 ماهه اعلام میشود.
سعید رجبیفروتن سخنگوی سازمان سینمایی وزارت ارشاد به خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: « نمایندگان سازمان سینمایی کشور برای حضور در هیات هفتنفره تدوین اساسنامهی جدید خانهی سینما، فردا رسما به رسانهها معرفی میشوند.»
به گزارش ایسنا، تقریبا سه ماه قبل، هیات مدیرهی خانه سینما 21 شهریور ماه همزمان با روز ملی سینما با رییسجمهور برای حل مشکل خانهی سینما، جلسهای داشتند.
پس از برگزاری این جلسه، هیچ خبر رسمی از این نشست از سوی دو طرف بیرون نیامد تا اینکه به فاصلهی 5 روز پس از برگزاری این جلسه، اواخر شهریور ماه، وزیر ارشاد در حاشیهی یک نشست دربارهی این جلسه از سوی خبرنگاران مورد پرسش قرار گرفت که صراحتا گفت در آن جلسه حضور نداشته است و پیگیری هم نداشته که در جلسه چه گذشته است.
اما وزیر ارشاد وقتی دربارهی وضعیت خانهی سینما مورد پرسش قرار گرفت، گفت که « تنها میدانم در این جلسه نقطه نظرات سینماگران مطرح شده و طبیعتا هم آقای رییس جمهور و هم ما بر استفاده از نظرات همه گروهها و افراد تاکید داریم.»
سید محمد حسینی دربارهی بحث فعالیت دوبارهی خانه سینما یادآور شد: «تاکید ما بر این بوده که هر تشکلی که میخواهد شکل بگیرد، باید هم در ابتدای راه و هم در ادامه مسیرش بر اساس قانون، ضوابط و اساسنامهها فعالیت کند، ما در کل با افراد مشکلی نداریم و سخنمان تنها این است.»
وزیر ارشاد صراحتا تاکید دارد، بر اینکه اختلافات باید کمتر شود.
اما سپس هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی و هنری بر تعطیلی دائمی خانه سینما مجددا تاکید کرد و سپس فرهاد توحیدی رییس هیات مدیرهی خانه سینما با ابراز تعجب از انتشار نامه محرمانه تاکید وزارت ارشاد بر تعطیلی خانه سینما گفته بود: « فکر میکنیم مرجع منتشرکننده این نامه از تفاهمات جلسه اعضای خانه سینما با آقای احمدینژاد بیاطلاع بودهاند.»
سید علیرضا سجادپور هم در همان مهر ماه به عنوان معاون امور فعالیتهای سینمایی و سمعی و بصری سازمان سینمایی در خصوص آخرین وضعیت خانه سینما با توجه به حواشی اخیر چندی قبل در گفتوگویی با ایسنا تاکید کرد: «در یکی از شوراهای عالی سینما که فکر میکنم سال پیش برگزار شد مصوب شد به جای خانه سینما کلوپ یا باشگاهی در محل سابق خانه سینما تشکیل شود تا به کارهای فوق برنامه بپردازند که ظاهرا رییسجمهور فرمودهاند، اساسنامهای برای آن نوشته شود. »
جواد شمقدری نیز در پاسخ به پرسش دیگری دربارهی وضعیت خانهی سینما و دیدار سینماگران با رییسجمهور، گفت: به نظرم کمی در اینجا میانبر زده شد. قرار شد اساسنامهای توسط هیأتی برای تشکل صنوف تدوین شود. آن دوستان به دیدار رییسجمهور رفتند و گفتند که اجازه دهید این اساسنامه را ما بنویسیم و رییسجمهور هم پذیرفت، یعنی آنها کار ما را یک مرحله جلو بردند، چون قرار بود ما این کار را انجام دهیم.
معاون وزیر ارشاد دربارهی اینکه آیا نمایندهی ریاست جمهوری و وزارت ارشاد برای تدوین اساسنامه توسط اهالی خانهی سینما مشخص شده است؟ بیان کرد: آقای رییسجمهور به من فرمودند که من و آقای وزیر شاید دو نماینده به این هیأتی که میخواهد اساسنامه را بنویسد بفرستیم؛ ولی این گفتهی ایشان با تردید بود. ممکن است اگر این دو نفر برای نگارش اساسنامه به دوستان ملحق شوند، کار در مرحلهی بعدی آسانتر شود.
شمقدری در پاسخ به این پرسش که با این وضعیت، آیا ممکن است انحلال خانهی سینما یا تعطیلی دائم آن منتفی شود؟ تأکید کرد: خیر، این یک مورد جدید است، در اساسنامه هم میتواند نام تشکل خانهی سینما یا هر چیز دیگر باشد که قطعا نظر دوستان خانهی سینماست.
اما آنطور که از خبرهای غیر رسمی که از نشست هیات مدیرهی خانه سینما با رییسجمهور شنیده میشد، پیشنهاد تشکیل هیاتی هفت نفره متشکل از: نمایندگان خانه سینما، سازمان سینمایی (وزارت ارشاد) و نماینده ویژه ریاستجمهوری برای اصلاح اساسنامهی خانه سینما بود.
و سرانجام سه ماه پس از برگزاری نشست هیات مدیرهی خانه سینما با رییسجمهور، هفتهی گذشته اواخر آذر ماه سازمان سینمایی اعلام کرد که بهزودی سه نمایندهی خود را برای تدوین اساسنامهی جدید خانهی سینما معرفی میکند.
روابط عمومی سازمان سینمایی اعلام کرد: «پیرو هماهنگی مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر ریاست جمهوری، هیأت هفت نفرهای قرار است این مأموریت را برعهده گیرد که پس از تدوین اساسنامهی جدید و تصویب شورای عالی سینما، مبنای باز شدن خانهی سینما قرار خواهد گرفت.»
خانه سینما هم گویا جمال خندانکوچکی (وکیل دادگستری)، ابراهیم مختاری (عضو هیئتمدیرهاش) و فرهاد توحیدی (رییس هیئتمدیرهاش) را به عنوان سه نفر نمایندهی خود معرفی کرد.
به گزارش ایسنا، 9 مهر ماه چند هفته پس از برگزاری نشست هیات مدیرهی خانه سینما با رییسجمهور، روسای اصناف سینمای ایران در بیانیهای مشترک اعلام کردند که نمایندگانشان در شورای بازنگری اساسنامه در انتظار معرفی هر چه سریعتر نماینده وزارت ارشاد هستند اما سخنگوی سازمان سینمایی در همان مقطع تاکید دارد که « هیچ دستورالعمل قطعی به وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی وسازمان سینمایی در خصوص شورای مذکور ابلاغ نشده است.»
به گزارش ایسنا، خانه سینما از 13 دی ماه سال گذشته تقریبا یک سال قبل با حکم وزارت ارشاد، تعطیل شد و پس از شکایت خانه سینما در دیوان عدالت اداری،
رییس دیوان عدالت اداری 2 خرداد ماه از صدور رای در پرونده شکایت خانه سینما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نقض تصمیم انحلال خانه سینما خبر داد اما دوباره پس از نقض حکم انحلال، وزارت ارشاد حکم به تعطیلی خانه سینما داد.