برای سالمرگ «جان اشتاین‌بک»؛ برنده‌ی نوبلی که سرایدار بود

فردا (پنج‌شنبه) چهل‌وچهارمین سالروز درگذشت جان اشتاین‌بک، فیلمنامه‌نویس و داستان‌نویس آمریکایی برنده نوبل ادبیات است.

فردا (پنج‌شنبه) چهل‌وچهارمین سالروز درگذشت جان اشتاین‌بک، فیلمنامه‌نویس و داستان‌نویس آمریکایی برنده نوبل ادبیات است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران‌ (ایسنا)، «جان اشتاین‌ بک» روز 27 فوریه سال 1902 در کنار دره‌ی سالیناس واقع در کالیفرنیای آمریکا دیده به جهان گشود و روز 20 دسامبر 1968 در نیویورک درگذشت.

پدر «جان» صندوقدار بخشداری و مادرش آموزگار بود. وی از کودکی به کار در کشتزارها پرداخت و هنگامی که در سال 1919 وارد دانشگاه استنفورد شد، همچنان به کار کشاورزی عشق می‌ورزید و روی زمین به زراعت می‌پرداخت. اشتاین‌بک تحصیلاتش را در رشته زیست‌شناسی ناتمام گذاشت و به کارهای گوناگون از جمله سرایداری، بنایی، نقاشی ساختمان و سرانجام روزنامه‌نگاری پرداخت.

وی یک‌بار به نیویورک رفت تا در کتابخانه‌ای مشغول کار شود، اما ناامید و شکست‌خورده به زادگاهش کالیفرنیا بازگشت و در کلبه‌ای ساحلی شروع به نوشتن کرد.

نخستین اثر اشتاین‌بک که شاید بتوان او را برجسته‌ترین چهره هنری و سیمای راستین ادبیات معاصر آمریکا نامید، با عنوان «فنجان طلا» در سال 1929 منتشر شد و پس از آن آثاری چون «چمنزارهای بهشتی» (1932)،‌ «در نبردی مشکوک» (1936)، «اسب کهر» (1937)، «موش‌ها و آدم‌ها» (1938)، «خوشه‌های خشم» (1939) و «ماه پنهان است» (1942) از وی به چاپ رسید.

اشتاین‌بک در سال 1934 نویسندگی را کنار گذاشت و به عنوان خبرنگار جنگی به انگلیس و مناطق در حال جنگ سفر کرد. وی سال1947 «مروارید» را به چاپ رساند و در سال 1962 موفق به دریافت جایزه‌ی ادبی نوبل شد.

جان اشتاین‌بک یکی از نویسندگان مطرحی است که تاکنون بسیاری از آثارش به سینما راه یافته‌اند.

وی در نگارش فیلمنامه و نمایشنامه از آثارش به نویسندگان دیگر کمک شایانی کرد. خالق «خوشه‌های خشم» نمایشنامه‌ی «موش‌ها و آدم‌ها» را براساس کتاب خود تنظیم کرد و همچنین در نگارش فیلمنامه‌ی «ماه پنهان است» تلاش بسیاری به خرج داد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ آذر ۱۳۹۱ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 91092917625
  • خبرنگار : 71413