تولید کود اوره‌ فسفاته با خاصیت قارچ کشی توسط محققان جهاد دانشگاهی شریف

محققان جهاد دانشگاهی واحد صنعتی شریف موفق به تولید کود اوره‌ فسفاته با خاصیت قارچ کشی شدند.

محققان جهاد دانشگاهی واحد صنعتی شریف موفق به تولید کود اوره‌ فسفاته با خاصیت قارچ کشی شدند.

دکتر علی طباطبایی، مجری این طرح در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ با بیان این که این کود هم غذای گیاه را تامین می‌کند و هم خاصیت قارچ کشی دارد، افزود: قارچ‌کش‌هایی که برای محصولات کشاورزی استفاده می‌شود به دلیل اثرات زیست محیطی که دارند، زیان‌های بسیاری به زمین‌های کشاورزی وارد می‌کنند. کود طراحی شده علاوه بر این که ازت و فسفر مورد نیاز گیاه را تامین می‌کند خاصیت قارچ‌کشی نیز دارد که مضرات قارچ‌کش‌های معمولی را ندارد.

وی ادامه داد: حدود 50 سال است که از کودهای اوره در کشاورزی استفاده می‌شود که pH خاک را بالا برده و آن را قلیایی می‌کند. این مساله مشکلات زیادی را برای کشاورزان به وجود می‌آورد و موجب نامطلوب شدن خاک و در نهایت محصول کشاورزی می‌شود.

به گفته‌ی مجری این طرح هر لیتر از این کود فسفاته که به صورت محلول است معادل 200 کیلو کود اوره است که پاسخگوی یک هکتار زمین کشاورزی است.

طباطبایی اظهار کرد: این کود به صورت محلول به گیاه اسپری شده و وارد خاک نمی‌شود و در نهایت 100 درصد جذب گیاه می‌شود در حالی که کودهای سنتی 5 درصد جذب می‌شوند.

وی با بیان این که این کود اولین نمونه در داخل کشور بوده و از لحاظ کیفیت کاملا مشابه نمونه خارجی است، افزود: آلوده نشدن خاک، میزان مصرف کم در سطح بالا، حمل و نقل آسان و صرفه اقتصادی از ویژگی‌های ممتاز این کودها می‌باشد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ آذر ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 91092917445
  • خبرنگار :