جوانان بیکار، آدم‌ربا از آب درآمدند

کارآگاهان پلیس آگاهی تهران بزرگ سه پسرجوانی را که به بهانه «بیکاری» اقدام به ربودن زن مدیرعامل یکی از شرکت‌های پایتخت کرده بودند را دستگیر کردند.

کارآگاهان پلیس آگاهی تهران بزرگ سه پسرجوانی را که به بهانه «بیکاری» اقدام به ربودن زن مدیرعامل یکی از شرکت‌های پایتخت کرده بودند را دستگیر کردند.

به گزارش سرویس «حوادث» خبرگزراری دانشجویان ایران (ایسنا)، در9 آذر ماه سالجاری، مدیرعامل یک شرکت خصوصی با مراجعه به پلیس آگاهی اعلام کرد که همسرش ربوده شده و آدم‌ربایان درخواست مبلغ 200 میلیون تومان کرده‌اند که با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «آدم‌ربایی» در اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، هماهنگی لازم با شعبه ششم بازپرسی دادسرای امور جنایی تهران انجام و تحقیقات برای آزادی گروگان و شناسایی و دستگیری ربایندگان در دستور کار کارآگاهان پلیس آگاهی قرار گرفت.

با آغاز تحقیقات از مدیرعامل شرکت، وی در اظهارات خود به کارآگاهان گفت که همسرم به قصد رفتن به منزل، از محل کارش خارج شد اما در حدود ساعت 22 افراد ناشناسی از طریق تلفن‌همراه همسرم با من تماس گرفتند، افراد ناشناس با طرح موضوع ربوده‌شدن همسرم و برای اثبات ادعای خود، لحظه‌ای کوتاه اجازه دادند تا همسرم با من صحبت کند و پس از آن با طرح موضوع پرداخت مبلغ 200 میلیون تومان در ازای آزادی همسرم مدعی شدند که در صورت اطلاع موضوع به پلیس یا عدم پرداخت پول بلافاصله وی را به قتل می‌رساند که با توجه به حساسیت موضوع تحقیقات برای پیگیری موضوع آغاز و همزمان آموزش‌های لازم به همسر فرد ربوده شده در مورد عدم پرداخت هرگونه وجه به ربایندگان و همکاری کامل اعضای خانواده با پلیس ارائه شد.

همزمان با آغاز تحقیقات و در کمتر از 12 ساعت از زمان اعلام شکایت، همسر فرد ربوده شده در تماس با اداره یازدهم اعلام کرد که همسرش موفق به فرار از دست آدم‌رباها شده که بلافاصله تیمی از کارآگاهان اداره یازدهم با مراجعه به منطقه شهران، گروگان را شناسایی و به اداره یازدهم منتقل کردند.

با انتقال گروگان به اداره یازدهم پلیس آگاهی، وی در اولین اظهارات خود به کارآگاهان گفت: در یک لحظه توانستم از ماشین پیاده شدم و با کمک خواستن از مردم خود را نجات دادم.

وی در مورد نحوه ربوده شدن خود نیز به کارآگاهان گفت: با خودروی 206 قصد ورود به داخل پارکینگ منزل را داشتم که دو جوان حدود 30 ساله با تهدید اسلحه‌کمری وارد خودرو شد و پس از منتقل کردن من به صندلی عقب و بستن چشمانم، شروع به حرکت کردند که پس از چند ساعت، در تماسی که ربایندگان با همسرم داشتند از وی درخواست مبلغ 200 میلیون تومان وجه نقد کرده و برای آن که او را تحت فشار قرار دهند مرا مجبور کردند تا با همسرم صحبت کنم تا مبلغ مورد درخواست آنان را پرداخت کند و تهدید کردند که در صورت عدم‌پرداخت پول مرا خواهند کشت و در مدتی که در اختیار آنان قرار داشتم، ربایندگان با گرفتن رمز عابر بانک‌های شخصی‌ام در چندین نوبت اقدام به برداشت وجه نقد کردند.

این زن در ادامه اظهارات خود و در مورد نحوه فرار خود از دست ربایندگان نیز به کارآگاهان گفت: در تمام این مدت به همراه دو رباینده داخل ماشین بودم و آنان با خودرو 206 در سطح شهر تردد می‌کردند تا این که در یک لحظه و در شرایطی که تصور می‌کردند که من قادر به دیدن جایی نیستم، از فرصت استفاده کرده و زمانی که یک نفرشان از ماشین پیاده و به داخل یک سوپرمارکت در غرب تهران رفته بود، از صندلی عقب ماشین پیاده شده و با داد و فریاد از مردم کمک خواستم که ربایندگان نیز با رها کردن ماشین در محل بلافاصله از محل متواری شدند.

کارآگاهان با بهره‌گیری از اطلاعات بدست آمده از مشاهدات زن ربوده شده، اقدام به چهره‌نگاری تصاویر متهمان کرده و با بهره‌گیری از تصاویر بدست آمده از چهره‌نگاری و بانک اطلاعاتی پلیس یکی از مجرمان سابقه‌دار 21 ساله به نام «بابک» را شناسایی کردند.

با شناسایی هویت یکی از ربایندگان، بلافاصله مخفی‌گاه وی در منطقه مرتضی‌گرد شناسایی شد و پس از چندین روز مراقبت‌های نامحسوس و انجام اقدامات پلیسی، سرانجام در 26 آذرماه سالجاری، اولین متهم پرونده به نام «بابک» دستگیر و در بازرسی از مخفی‌گاهش، اسلحه کمری استفاده شد، در زمان آدم‌ربایی نیز کشف شد.

با انجام مواجهه حضوری و شناسایی «بابک» از سوی شاکی و با توجه به دلایل و مدارک بدست آمده از جمله اسلحه‌کمری کشف شده، بابک که چاره‌ای جز بیان حقیقت نداشت در کمتر از یک ساعت از زمان دستگیری به آدم‌ربایی و معرفی همدست 27ساله خود به نام «فرهاد» اعتراف کرد که بلافاصله فرهاد نیز دستگیر و پس از انتقال به اداره یازدهم به آدم‌ربایی و طراحی نقشه توسط یکی از دوستانش به نام «یونس » اعتراف کرد.

فرهاد در اعترافات خود به کارآگاهان گفت که با یکی از دوستانم به نام یونس در حال صحبت بودم که عنوان کردم بیکار هستم و ناگهان در مورد مدیرعامل شرکت محل کار خود صحبت کرد و گفت که مدتی است که به این موضوع فکر می‌کنم که یک نفر مثل مدیر شرکتمان آنقدر پول دارد که نمی‌داند چه کار کند و یکی هم مثل ما است. سپس ربودن همسر مدیرعامل شرکت را مطرح کرد و گفت: اگر فردی باشد که بتواند این کار (آدم‌ربایی) را انجام دهد، مدیر شرکت پول خوبی می‌دهد؛ فقط یک آدم خلافکار می‌خواهم تا این کار را انجام دهد و من نیز بابک را معرفی کردم.

فرهاد در مورد نقش خود در زمان اجرای نقشه آدم‌ربایی نیز مدعی شد که قرار نبود که من داخل این کار بشوم اما وسوسه حرف‌های بابک و یونس شدم که با توجه به اعترافات صریح فرهاد، یونس از سوی شاکی پرونده و به عنوان یکی از کارمندان شرکتش مورد شناسایی قرار گرفت که بلافاصله پیش از اطلاع یونس از خبر دستگیری همدستانش و هرگونه اقدام برای فرار، وی نیز دستگیر و برای انجام تحقیقات به اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ انتقال داده شد.

سرهنگ عباسعلی محمدیان، رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اشاره به نحوه استخدام کارمندان و کارگران در شرکت‌های خصوصی، به کلیه شهروندانی که در زمینه فعالیت‌های اقتصادی و تجاری مشغول به کار هستند توصیه کرد تا در زمان استخدام و به کارگیری نیروی کار، اصول اولیه برای استخدام از قبیل استعلام سوءپیشینه، اطمینان از عدم مصرف موادمخدر و انجام تحقیقات از محل سکونت افراد و دیگر موارد احتیاطی را رعایت کنند و صرفا از طریق مراجعه حضوری افراد یا انتشار آگهی استخدام در روزنامه‌های کثیرالانتشار، نسبت به پذیرش و استخدام کارمند یا کارگر اقدام نکنند؛ ضمن آن که بارها در توصیه‌های پلیسی تأکید شده که ارائه اطلاعات در زمینه زندگی خصوصی از قبیل میزان درآمد و دارایی، محل سکونت، مشخصات اعضای خانواده و بستگان نزدیک و ... می‌تواند زمینه سوءاستفاده برخی افراد از این اطلاعات و ارتکاب برخی جرایم از قبیل سرقت، کلاهبرداری و آدم‌ربایی را فراهم کند.

وی گفت: با توجه به اعترافات اولیه متهمان در مورد اقدام به آدم‌ربایی و برای انجام تحقیقات تکمیلی، قرار قانونی صادر و هر سه متهم در اختیار اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ آذر ۱۳۹۱ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 91092816740
  • خبرنگار : 71368