دبیرکل ناتو روز دوشنبه در واکنش به انتقادات جمهوری اسلامی درباره استقرار موشکهای پاتریوت در مرز ترکیه با سوریه مدعی شد که این سامانه موشکی صرفا جنبه دفاعی دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رویترز با اشاره به این خبر از بروکسل گزارش داد که اعضای ناتو در ماه جاری با استقرار موشکهای پاتریوت در مرز ترکیه با سوریه به بهانه محافظت در برابر حمله احتمالی سوریه موافقت کردند.
آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو در کنفرانسی خبری پس از گفتوگو با الیو دی روپو، نخست وزیر بلژیک گفت: من این اتهامات را کاملا رد میکنم. ما از ابتدا توضیح داده بودیم که استقرار پاتریوتها، یک اقدام صرفا دفاعی است.
وی افزود: ما آنجا هستیم تا از متحدمان ترکیه، دفاع کنیم. ما هیچگونه نیات تهاجمی نداریم.
راسموسن مدعی شد که به عقیده وی تنها کسانی که ممکن است از استقرار موشکهای پاتریوت ناتو نگران باشند، «طرفهایی هستند که ممکن است ایدههای احمقانهای برای استفاده از توانمندیهای موشکی خود برای اهدافی تهاجمی داشته باشند.»
وی گفت: «اما امیدوارم این واقعیت که ما موشکهای پاتریوت را در ترکیه مستقر کردیم بتواند به عنوان یک بازدارنده موثر عمل کند تا اینکه هیچ کس حتی به حمله به ترکیه فکر نکند.
آمریکا، آلمان و هلند در حال ارسال در مجموع شش سامانه پاتریوت به ترکیه هستند.
به گزارش ایسنا، سرلشگر سیدحسن فیروزآبادی، رئیس ستادکل نیروهای مسلح اخیرا با اشاره به استقرار موشکهای پاتریوت در ترکیه، این سامانه را تهدیدزا دانست و گفت: عاقلان و نخبگان اروپا و آمریکا و ترکیه باید زودتر از اینکه آتشی برافروخته شود، پاتریوتها را از این منطقه جمع کنند و ببرند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: ما دوست ترکیه هستیم و برای ترکیه امنیت میخواهیم نه اینکه از طریق سوریه به ترکیه حمله شود که بخواهند در آنجا پاتریوت بچینند، ولی میبینیم پاتریوتها، خط دفاعی برای صهیونیستها و نگرانی از موشکهای ایران و نگرانی از حضور روسیه برای دفاع از سوریه است. بسیار نگران کننده است؛ هر کدام از این پاتریوتها یک نقطه سیاه روی نقشه جهان و برای ایجاد یک جنگ جهانی است و متاسفانه هر روز یکی از کشورهای غربی دارند تصویب میکنند که پاتریوتی را به مرز سوریه و ترکیه بفرستند، در حالی که آنها دارند نقشه یک جنگ جهانی را میچینند و این برای آینده بشریت و برای آینده خود اروپا هم بسیار خطرناک است.
فیروزآبادی اظهار کرد: در هر حال نه اینکه پاتریوتها امنیت آفرین باشند، بلکه پاتریوتها تهدیدزا هستند. یک نظامی با تجربه و یک استراتژیست به راحتی میتواند این صحنه را بخواند و چنین آینده دردناکی را پیشبینی کند. عاقلان و نخبگان اروپا و آمریکا و ترکیه باید زودتر از اینکه آتشی برافروخته بشود که کسی قادر به خاموش کردنش نباشد، خودشان این آتش را خاموش بکنند و پاتریوتها را از این منطقه جمع کنند و ببرند.
سردار سرلشکر صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا نیز در واکنش به استقرار سامانه موشکی پاتریوت در ترکیه گفت: آمریکا با تحریک کردن ترکیه، ناامنی را در منطقه گسترش میدهد.
در عین حال علی اکبر صالحی، رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز در این باره تاکید کرد: استقرار موشکهای پاتریوت در ترکیه بیشتر تحریککننده است تا بازدارنده.
وی در حاشیهی نخستین همایش ملی نقش راهبردی دانشگاهها و حوزههای علمیه در تحول هندسه قدرت جهانی، درباره استقرار موشکهای پاتریوت گفت: استقرار موشکهای پاتریوت به طور یقین کمک به استقرار امنیت و ثبات در منطقه نمیکند؛ اگر هدف این است این اقدام توجیهی ندارد. کسانی که این تصمیمات را گرفتند باید دید چه تحلیلی دارند اما تحلیل ما این است که این اقدام جز ایجاد تحریک بیشتر و خدای نکرده وادار شدن به یک اقدام غیرحساب شده به چیز دیگری راه پیدا نمیکند.
انتهای پیام