رییس پلیس فتای استان اصفهان از شناسایی 1398 وبلاگ مجرم خبر داد و گفت: پیامکهای فریبنده بزرگترین معضل پلیس فتا است.
به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، سرهنگ ستار خسروی با بیان اینکه امروزه از فضای سایبر به عنوان پدیده شگفتانگیز قرن 21 یاد میشود، اظهارکرد: اکنون بیش از 90 درصد مردم ایران به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از فضای سایبر استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه به همان اندازه که فضای سایبری بر دنیای واقعی تاثیر میگذارد از دنیای واقعی نیز تاثیر میپذیرد، افزود: درحال حاضر فضای سایبری فرصت مناسبی را برای مجرمان و بزهکاران برای رسیدن به اهداف پلیدشان فراهم کرده است.
رییس پلیس فتای استان اصفهان با تاکید بر اینکه روزانه 100 هزار وبسایت در دنیا راهاندازی میشود، ادامهداد: 80 هزار مورد از این وبسایتها فقط به منظور ارتکاب جرم اینترنتی طراحی میشود.
خسروی با اشاره به اینکه خشونت در جرایم اینترنتی نسبت به جرایم قدیمی کمتر دیده میشود، افزود: امروز سلاحسرد و گرم جای خود را به نرمافزار داده است.
وی با بیان اینکه رقابت شدید در فضای سایبری بسیار دیده میشود، خاطرنشان کرد: در این راستا ایجاد امنیت برای کاربران اینترنت مهمترین وظیفه پلیس فتا در سراسر دنیا است.
رییس پلیس فتای استان اصفهان با بیان اینکه 75 درصد از کاربران اینترنت در منزل وارد فضای سایبری میشوند، ادامهداد: 13 درصد کابران از محل کار و 12 درصد نیز از طریق مراکز آموزشی وارد فضای سایبر میشوند.
خسروی با بیان اینکه پلیس فتا به موازات تحولات اجتماعی توسعه مییابد، افزود: در حال حاضر پلیس فتا به عنوان یک مرجع رسمی توانایی برخورد با جراید اینترنتی را برای ایجاد امنیت برای کاربران دارد.
وی با تاکید بر اینکه در فضای سایبری ریسک ارتکاب جرم بسیار بالاست، تصریحکرد: همانطور که روزانه تکنولوژی جدیدی به فضای سایبری اضافه میشود به همان اندازه نیز مجرمان اینترنتی در حال افزایش هستند.
رشد 63 درصدی جرایم اینترنتی اصفهان در سال جاری
رییس پلیس فتای استان اصفهان با بیان اینکه در9 ماهه سال جاری توانستهایم 82 درصد از جرایم اینترنتی استان را کشف کنیم، افزود: جرایم اینترنتی در 9 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 63 درصد رشد داشته است.
وی همچنین به رشد 341 درصدی کشف جرایم اینترنتی در دو سال گذشته در استان اصفهان اشاره کرد و ادامه داد: 29 درصد از کشف جرایم استان زیر 10 روز، 48 درصد از کشفیات زیر یک ماه، 21 درصد زیر شش ماه و سه درصد نیز بالای شش ماه بود.
خسروی به مجرمان دستگیر شده در زمینه جرایم سایبری نیز اشاره کرد و ادامه داد: 90 درصد از مجرمان سایبری استان مرد و 10 درصد زن هستند.
رییس پلیس فتای استان اصفهان با بیان اینکه حداکثر سن مجرمان جرایم اینترنتی 50 سال است، افزود: جوانان و نوجوانان بیشترین جرایم اینترنتی در کشور و به ویژه استان اصفهان را مرتکب میشوند به طوری که 12 تا 30 سالهها با انجام 53 درصد از جرایم اینترنتی استان پیشتاز مجرمان اینترنتی اصفهان هستند.
خسروی به شناسایی 11 باند در حوزه جرایم سایبری در استان اصفهان در9 ماهه نخست سالجاری اشاره کرد و ادامه داد: فیشینگ (کلاهبرداری اینترنتی)، شرطبندی در فوتبال، برداشت از حسابهای بانکی و جرایم موجود در شبکههای اجتماعی بیشترین جرایم سایبری استان اصفهان در 9 ماهه سال جاری اعلام شده است.
وی با تاکید بر اینکه برداشت غیرمجاز از حسابهای بانکی بیش از نیمی از جرایم سایبری استان اصفهان را تشکیل میدهد، افزود: کلاهبرداری رایانهای با فراگیری 20.8 درصد و هتک حیثیت با 17 درصد از دیگر جرایم ثبت شده اینترنتی در استان اصفهان است.
پیامکهای فریبنده بزرگترین معضل پلیس فتا
رییس پلیس فتای استان اصفهان توجه برخی از شهروندان به پیامکهای فریبنده و تبلیغاتی را بزرگترین معضل کنونی جامعه در فضای سایبری اعلام کرد و ادامه داد: مردم باید بدانند که نباید نسبت به پیامکهای تبلیغاتی که برای آنان ارسال میشود توجهی داشته باشند چرا که بسیاری از این پیامکها به منظور سوءاستفادههای مالی برای شهروندان ارسال میشود.
خسروی با بیان اینکه روزانه در استان اصفهان چهار پرونده در مورد جرایم اینترنتی تشکیل میشود، ادامه داد: متاسفانه امنیت رایانههای شخصی در کشور ایران بسیار پایین است و این مساله آسیبهای جدی را به خانمها وارد میکند.
وی به دستگیری نوجوانی 17 ساله در اصفهان به جرم جعل شبکههای اجتماعی اشاره کرد و افزود: این نوجوان با جعل شبکههای اجتماعی رمز صفحه خصوصی کابران را هک میکرد.
رییس پلیس فتای استان اصفهان اضافهکرد: در حال حاضر این نوجوان 17 ساله برای رسیدگی به جرم انجام شده تحویل مراجع قضایی شد.
خسروی به کنترل فعالیت گروههای هکر در اصفهان اشاره کرد و ادامه داد: چنانچه این گروهها خارج از محدوده مجاز خود فعالیت کنند با برخورد شدید پلیس فتا مواجه میشوند.
وی با بیان اینکه 83 درصد از سایتهای هکشده در استان اصفهان دولتی میباشند، افزود: تنها 17 درصد از سایتهای هک شده در استان اصفهان شخصی است و کارمندان دولت باید توجه داشته باشند که وسایل جانبی و شخصی خود را به سیستم ادارات وصل نکنند.
رییس پلیس فتای استان اصفهان به برگزاری 55 جلسه آموزشی در خصوص جرایم اینترنتی در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: این جلسات آموزشی برای تمام مقاطع تحصیلی دانشآموزان، دانشجویان، کارمندان دولت و کارمندان بانکها برگزار شد.
خسروی توزیع پوستر، بروشور، لوح فشرده آموزشی و ساخت انیمیشن در مورد جرایم اینترنتی را از دیگر فعالیتهای آموزشی و اطلاعرسانی پلیس فتای استان اصفهان عنوان کرد و ادامه داد: با اجرای طرح «پانگ آ 5» که طرحی جهانی است در اصفهان 5 تن در خصوص خرید و فروش داروهای تقلبی در اصفهان دستگیر شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 1398 وبسایت و وبلاگ فعال در جرایم اینترنتی در اصفهان شناسایی شدند، افزود: فعالیت کودکان نوجوانان در این وبسایتها و وبلاگها بسیار نگران کننده است.
دستگیری دو نوجوان گرداننده وبلاگ مستهجن
رییس پلیس فتای استان اصفهان به دستگیری دو نوجوان 12 و 15 ساله به اتهام ساخت و مدیریت وبلاگ مستهجن در اصفهان اشاره کرد و ادامهداد: عدم نظارت والدین بر فعالیت فرزندان در فضای سایبری بیشترین دلیل ایجاد اینگونه جرایم است.
انتهای پیام