قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: کرامت انسانی، مجموعه ویژگیهایی است که باعث عزت نفس، بزرگی روح و ارتقاء منزلت و جایگاه انسان به عنوان خلیفةالله میشود و این کرامت انسان را به مقام قربالهی نزدیکتر میکند.
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه «انسان باکرامت انسانی است که سر به ساحت بندگی بگذارد» اظهار کرد: برای رسیدن به کرامت باید اخلاق الهی و باورهای اخلاقی و ایمانی ناب در افراد تجلی پیدا کند.
وی با اشاره به واقعه عاشورا و اینکه عاشورا مبداء جوشش یک فرهنگ ناب است، تصریح کرد: عاشورا الگوی ما است، زیرا عزت نفس انسان را مورد توجه قرار میدهد، امام در آن به شرایط سخت همواره از دوست و دشمن دستگیری کردند و با تناسب ظرفیت هرکس با او سخن گفته و سعی در کرامتبخشی و ارتقای منزلت افراد داشته است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: امام حسین(ع) با صحبتهای خود میخواهد بصیرتبخشی دوست و دشمن را افزایش دهد و از این طریق بهترین راه را انتخاب کنند و این اوج کرامت یک انسان است که برای به اوج رسیدن افراد، تمام تلاش خود را میکند.
وی با اشاره به یک نمونه از واقعه عاشورا که امام با ایجاد کرامت افراد را جذب دین کرد، گفت: حر یک نمونه از این افراد است که از اوج گمراهی به اوج هدایت رسید.
پیروزمند در ادامه با اشاره به اینکه «احیاء امر به معروف و نهی از منکر باعث افزایش کرامت انسانی میشود» اظهار کرد: آنچه کرامت انسان را از بین میبرد مبتلا شدن فرد به پلیدی و فسق و فجور است و باید به این امر توجه ویژهای شود.
قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم در پایان گفت: توجه به امر به معروف و نهی از منکر یکی از عواملی است که باعث میشود همواره کرامت انسانی افراد حفظ شود.
انتهای پیام