تذکرات نمایندگان درمورد نحوه‌ پخش برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری ازصدا و سیما

نمایندگان مجلس شورای اسلامی درجریان بررسی جزییات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری درباره‌ی نحوه پخش برنامه‌های تبلیغاتی کاندیدای ریاست جمهوری از صدا و سیما اخطارها و تذکرات زیادی را مطرح کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی درجریان بررسی جزییات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری درباره‌ی نحوه پخش برنامه‌های تبلیغاتی کاندیدای ریاست جمهوری از صدا و سیما اخطارها و تذکرات زیادی را مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، نادر قاضی پور نماینده ارومیه در اخطاری مستند به اصل 57 قانون اساسی با اشاره به اینکه در ماده مربوط به تعیین تکلیف برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداها آمده که اگر این برنامه‌ها دربرگیرنده‌ی مطالب توهین آمیز یا هتک حرمت سایر کاندیداها باشند قابل حذف هستند گفت که تشخیص توهین و افترا بر عهده قوه قضاییه است.

علی لاریجانی رئیس مجلس این اخطار را وارد ندانست و گفت: در این ماده بحث ما این است که آیا کسی که به او در جریان تبلیغات انتخاباتی توهین شده می‌تواند توضیحش را پخش کند یا خیر؟

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود نیز در اخطاری مستند به بند 7 اصل 3 قانون اساسی در همین رابطه گفت: ما اختیاری را به کمیسیون بررسی تبلیغات محول می‌کنیم که کار دشواری است و این کمیسیون باید تشخیص دهد که مطالب توهین آمیز بوده و یا موجب هتک حرمت شده یا خیر ؟ در واقع در قالب قانون اختیار می‌دهیم که به نظرم خلاف است.

علی لاریجانی رئیس مجلس این اخطار را نیز وارد ندانست و گفت که دادستان کل کشور نیز در کمیسیون بررسی تبلیغات حضور دارد.

آقامحمدی نماینده خرم آباد نیزاخطار دیگری را مستند به اصل 99 قانون اساسی مطرح کرد و گفت: نظارت بر انتخابات به عهده شورای نگهبان است. آیا نظارت بر تبلیغات هم جزیی از این نظارت است؟ ما با این کار نظارت را از شورای نگهبان گرفته‌ایم و به دست کمیسیون بررسی تبلیغات داده‌ایم که نظارت را زیر سوال می‌برد. رئیس مجلس این اخطار را هم وارد ندانست.

بهروز نعمتی نماینده اسد آباد نیز در اخطاری مستند به اصل سوم قانون اساسی گفت: با توجه به این که انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب دومین فرد مملکت است باید آگاهی لازم را به وجود بیاوریم.

علی لاریجانی در پاسخ به این اخطار گفت: فرمایشات شما متین است اما جایش اینجا نیست.

محمد رضا تابش نماینده‌ی اردکان هم اخطاری را مستند به اصول 24 و 115 قانون اساسی مطرح کرد و گفت: روح این ماده این است که برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداها ضبط شده باشد اما به این موضوع توجهی نشده است.

علی لاریجانی رئیس مجلس نیز تاکید کرد که باید در این رابطه رفع ابهام صورت گیرد.

احمد توکلی نماینده تهران نیز تذکری را به استناد ماده 145 آیین نامه عنوان کرد و گفت: بین برنامه ضبطی و ضبط شده در صدا و سیما تفاوت‌هایی وجود دارد. برنامه‌ی ضبطی در مقابل برنامه‌ی زنده قرار دارد.

علی لاریجانی نیز در این رابطه گفت: که قبول دارم دراین رابطه ابهاماتی وجود دارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۶ آذر ۱۳۹۱ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91092615415
  • خبرنگار : 71132