یک فضاپیمای چینی با عبور از کنار یک سیارک در فاصله 7.2 میلیون کیلومتری زمین توانسته تصاویر جالبی را سطح آن ثبت کند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کاوشگر «چانگه-2» با موفقیت توانست ماموریت خود برای اسکن سطح سیارک «توتاتیس» را در روز 13 دسامبر(23 آذر) انجام دهد.
این سیارک با طول 4.3 کیلومتر و عرض 2.4 کیلومتر یک جسم سماوی خطرناک محسوب میشود؛ چراکه هر چهار سال از کنار زمین عبور میکند.
این در حالیست که عرض سیارکی که تصور میشود باعث انقراض دایناسورها شده، حدود 10 کیلومتر بوده است.
این اولین بار بوده که یک فضاپیمای زمینی توانسته تا این میزان به یک سیارک نزدیک شود.
چین اکنون با استفاده از یک فضاپیما برای بررسی سیارکها در مسیر آمریکا، اتحادیه اروپا و ژاپن قرار گرفته است.
به گفته وزارت علم، فناوری و صنایع دفاع ملی چین، کاوشگر چانگه-2 در این ماموریت تا چند کیلومتری توتاتیس نزدیک شده و تصاویری از این سیارک را در سرعت نسبی 10.73 کیلومتر بر ثانیه به ثبت رسانده است.
منابع نزدیک به دولت در گفتگو با شینهوا اظهار کردند که این کاوشگر به سفر خود در فضای عمیق ادامه داده و در ژانویه سال بعد به فاصله 9.6 میلیون کیلومتری زمین خواهد رسید.
چانگه-2 در اول اکتبر 2010 از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ به فضا پرتاب شد و در یک ماموریت بلندپروازانهتر از نمونه قبلی خود موسوم به چانگه-1 در اطراف ماه گردش کرد.
این کاوشگر در ژوئن 2011 پس از کامل کردن برنامههای خود برای جمعآوری دادههای تکمیلی نقشه ماه، مدار این قمر را برای یک ماموریت دیگر در نقطه لاگرانژی L2 زمین-خورشید ترک کرد.
این کاوشگر امسال نیز در یک ماموریت دیگر از این نقطه لاگرانژی به سوی سیارک توتاتیس روانه شد.
چانگه-2 از زمان پرتاب، اولین ماموریتی است که توانسته یک نقشه پوششی کامل را با وضوح هفت متر از ماه تهیه کند.
چین مدعی است که این کاوشگر اولین جسمی بوده که توانسته بطور مستقیم از مدار ماه به نقطه L2 سفر کند و همچنین اولین فضاپیمایی است که سیارک تیتاتوس را از نزدیک بررسی کرده است.
اوایل سال جاری چین یک نقشه کامل از ماه را به همراه تصاویر با وضوح بالا از این جسم سماوی که چانگه-2 به ثبت رسانده بود، منتشر کرد. وضوح این تصاویر 17 برابر بیشتر از تصاویر به ثبت رسیده توسط چانگه-1 هستند.
ماموریتهای توسعه یافته چانگه-2 که همگی در میلیونها کیلومتری زمین اجرا شدهاند، به آزمایش شبکه کنترل و پیگیری فضاپیمای چین از جمله دو ایستگاه جدید سنجش و کنترل پرداخته است.
با این حال، چین هنوز در میان شرکتهای برتر در حوزه فضا قرار نداشته و آمریکا و روسیه سردمدار این حوزه هستند.
انتهای پیام