اعتراض مجامع غیردولتی و رسانه‌یی به زندانی بودن خبرنگار شبکه سحر در آذربایجان

موسسات غیردولتی و مجامع رسانه‌یی و حقوق بشری آذربایجانی و بین‌المللی در اظهارنظر‌ها و موضع‌گیری‌های متعدد ادامه دستگیری خبرنگار شبکه تلویزیونی سحر ایران در آذربایجان را محکوم و آزادی هر چه سریع‌تر وی را خواستار شدند.

موسسات غیردولتی و مجامع رسانه‌یی و حقوق بشری آذربایجانی و بین‌المللی در اظهارنظر‌ها و موضع‌گیری‌های متعدد ادامه دستگیری خبرنگار شبکه تلویزیونی سحر ایران در آذربایجان را محکوم و آزادی هر چه سریع‌تر وی را خواستار شدند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انار بایراملی، خبرنگار شبکه سحر در جمهوری آذربایجان 27 بهمن سال 1390 (فوریه 2012) از سوی پلیس آذربایجان شبانه در منزلش بازداشت و به قرارگاه مرکزی پلیس باکو منتقل کرد.

آنار قاسم‌لو، وکیل خبرنگار شبکه سحر پیش از این با ناعادلانه خواندن حکم دادگاه موکلش، زندانی کردن او را «حبس وجدان» خوانده و حکم دادگاه را غیرعادلانه و غیرحقوقی و موجب سرافکندگی توصیف کرد.

بایراملی در دادگاه بدوی به دو سال حبس محکوم شده است.

وکیل خبرنگار محلی شبکه سحر با بیان این‌که محاکمه انار مغرضانه و غیر منصفانه بوده است، گفته است: نام انار در فهرست گزارشگران ویژه مجمع پارلمان شورای اروپا در خصوص 98 زندانی سیاسی جمهوری آذربایجان درج شده است.

هم‌چنین بایراملی اوایل آذرماه سال جاری در نامه‌ای خواستار آزادی خود قبل از پایان مدت محکومیتش شده است.

بازداشت این خبرنگار آذری که برای صدا و سیمای ایران کار می‌کرده است، در حالی صورت گرفت که چند روز قبل از دستگیری وی در شهرهای گنجه، باکو، نارداران و جلیل‌آباد نیز پلیس بیش از چهل نفر از فعالان اسلامی و روحانیون را بازداشت و آنان را به داشتن مواد مخدر متهم کرد.

دستگیری بایراملی با واکنش‌های شدید از سوی محافل و مجامع حقوقی و بین‌المللی بشری و رسانه‌یی رو به رو شده است.

در این رابطه موسسه غیردولتی حقوق رسانه‌های جمهوری آذربایجان ابراز نگرانی کرده و گفته است: انحصار جدی حکومت در زمینه رادیو و تلویزیون امکان انتقاد از حکومت را به حد صفر تنزل داده است و هر منتقد با هر وسیله ممکن کنار گذاشته می‌شود.

هم‌چنین سازمان حقوق بشری مظلوم در ترکیه با صدور بیانیه‌ای خواهان آزادی انار شده است.

در این رابطه انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان خواستار آزادی وی شده است.

مدیر انستیتوی صلح و دموکراسی جمهوری آذربایجان نیز اتهام‌های وارده به بایراملی را جعلی و ساخته دست بازداشت‌کنندگان نامید.

آرزو عبدالله اف، نماینده مجمع حقوق بشر هلسینکی در جمهوری آذربایجان از اقدام‌های شرم‌آور نیروهای امنیتی و انتظامی آذربایجان و ایراد اتهام ساختگی حمل مواد مخدر به خبرنگار سحر ابراز تأسف کرد.

هم‌چنین عفو بین‌الملل این حبس را سفارشی خوانده است.

رامین بایرام اف، سردبیر سایت اسلام آذری درباره دستگیری خبرنگار شبکه تلویزیونی سحر گفته است: حکومت آذربایجان برای جلوگیری از اطلاع‌رسانی با اتهام ساختگی انار را بازداشت کرد.

ده‌ها نفر از سران احزاب و تشکل‌های جمهوری آذربایجان از جمله احزاب وحدت سبز، اسلام، اتحاد، سازمان آزادیبخش قره‌باغ، اتحادیه اجتماعی در راه حقوق انسانی این حبس را سفارشی خواندند.

موسسه امنیت و آزادی گزارشگران موسسه دفاع از حقوق مطبوعات مستقر در باکو، سازمان خبرنگاران بدون مرز، کمیته دفاع از روزنامه‌نگاران مستقر در نیویورک در بیانیه‌ای این اتهامات را واهی دانسته و خواستار آزادی وی شدند.

عین الله فتح اله اف، رییس اتحادیه اجتماعی به خاطر حقوق انسانی در گفت‌وگو با خبرنگاران در باکو گفته است: انار بدون این‌که مرتکب خلاف و یا جرمی شود صرفاً به خاطر انجام وظیفه خبرنگاری با پاپوش و بهتان زندانی شد.

به گزارش ایسنا‌، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز از صدور حکم زندان برای انار ابراز تأسف کرده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۵ آذر ۱۳۹۱ / ۱۷:۰۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91092514599
  • خبرنگار : 71049