/فراخوان دوباره جوانان در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت/

هم اندیشی هزار دانشجوی ایرانی در دومین کنگره پیشگامان پیشرفت

دومین کنگره «پیشگامان پیشرفت» با حمایت مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و با حضور بیش از هزار نفر از دانشجویان فعال در انجمن ها و تشکل‌های علمی و دانشجویی روز پنج شنبه 23 آذرماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

دومین کنگره «پیشگامان پیشرفت» با حمایت مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و با حضور بیش از هزار نفر از دانشجویان فعال در انجمن ها و تشکل‌های علمی و دانشجویی روز پنج شنبه 23 آذرماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، این اجتماع بزرگ دانشجویی با هدف اطلاع رسانی در خصوص فعالیت‌های انجام شده در خصوص تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و هم اندیشی و تبادل نظر با دانشجویان فعال در راستای گفتمان سازی و جلب مشارکت جوانان کشور در تدوین و تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار شد.

 

دکتر صادق واعظ زاده، رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت طی سخنانی در مراسم افتتاحیه کنگره با بیان این که پیشرفت هر کشور به سرمایه‌های ملی، برنامه پیشرفت، اراده عمومی و مدیریت کشور وابسته است، مجموع سرمایه‌های ملی ایران را در مقایسه با سایر کشورهای دنیا کم‌نظیر عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: سرزمین گسترده، جمعیت قابل توجه، نیروی انسانی تحصیل کرده، منابع طبیعی فراوان و موقعیت سوق‌الجیشی استثنایی، سرمایه‌های ملی ما را در رتبه بالایی در دنیا قرار داده است. سرمایه طبیعی ایران شامل منابع متنوع اعم از نفت و گاز و معادن و جنگل‌ها و غیره ارزش فوق‌العاده‌ای دارد.

واعظ زاده یادآور شد: مجموع منابع نفت و گاز اثبات شده ایران در رتبه اول دنیاست و ایران از نظر میزان و تنوع مواد معدنی از کشورهای برتر دنیا به شمار می‌رود.

رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان این که کویر نمک و کویر لوت در مرکز و شرق ایران دارای منابع عظیمی است که هنوز ناشناخته است، افزود: بنابر یک قول موثق، میزان منابع طبیعی ایران نسبت به جمعیت کشور، در رتبه دوم دنیاست. فلات ایران، خشک و کم آب است ؛ اما از نظر مساعد بودن برای باغداری و تولید میوه یکی از برترین‌ها در دنیاست.

دکتر واعظ زاده در دومین کنگره پیشگامان پیشرفت

واعظ زاده همچنین موقعیت جغرافیایی ایران در حد فاصل آبهای گرم اقیانوس هند و مناطق سرد آسیای مرکزی و روسیه و به لحاظ مسلط بودن بر حساس ترین نقطه نفت‌خیز جهان را بی‌نظیر دانست و تصریح کرد: ایران در مرکز چهار‌ راه شمال – جنوب و شرق – غرب آسیا به اروپا قرار گرفته است که هم به لحاظ سیاسی و هم به لحاظ ترانزیت مزیت‌های زیادی دارد.

وی با اشاره به بیش از ده میلیون دانش آموخته دانشگاهی و دانشجو در کشور، نیروی انسانی را سرمایه‌ جوان و ارزشمندی دانست که محصول انقلاب اسلامی است.

رییس شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، سرمایه معنوی را عامل ضروری دیگر برای پیشرفت یک ملت برشمرد که در مراجع علمی مربوط به توسعه متعارف از آن غفلت می‌شود.

وی این سرمایه را شامل اعتقادات، فرهنگ و سوابق تمدنی ملت که موجب اعتماد به نفس و تقویت انگیزش برای پیشرفت می‌شود تعریف و سطح آن را در ایران عالی توصیف کرد.

واعظ‌زاده افزود: با اعتقاد مشترک بالای اکثریت مردم به اسلام و برخورداری از فرهنگ غنی اسلامی ایرانی و سابقه تمدنی طولانی که در دوره‌هایی از تاریخ در اوج جهانی بوده است، بدون شک سرمایه معنوی ایران در رتبه اول عالم است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: به برکت انقلاب اسلامی، اساس جمهوری اسلامی بر مبنای یک قانون اساسی مترقی شکل گرفته و با ایثار و شهامت و استقامت مثال زدنی، استقلال کامل سیاسی و تمامیت ارضی کشور تامین و حفظ شده و امروز امنیت داخلی و خارجی ایران در دنیا کم نظیر است.

واعظ زاده افزود: در این سالها تربیت نیروی انسانی توسعه یافته و چرخ تولید علم و فناوری به راه افتاده است. محرومیت‌زدایی در شهر و روستاها موفقیت زیادی داشته و تاسیسات زیر بنایی عظیمی ساخته شده و اقتدار بخش دفاعی از نظر فرماندهی عالی و توسعه فناوری‌ها و تجهیزات بومی روز افزون بوده است.

وی گفت: با این همه، سرمایه‌های ملی ایران هنوز عمدتا بالقوه است و بهره‌برداری نشده و بنابراین تولید ناخالص داخلی و نرخ سرمایه‌گذاری ناکافی است و تراز بازرگانی خارجی بدون نفت، منفی و میزان تورم و نرخ بیکاری بالاست. همچنین ناهنجاری‌های اجتماعی و آسیب‌های فرهنگی زیاد است. نظام اداری ، ناکارآمد و مظاهر تبعیض و فساد و بی‌عدالتی و میل به مهاجرت در جامعه دیده می‌شود.

رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، فعال ساختن سرمایه‌های ملی با جهت‌گیری منطبق بر اصول و ارزش‌های اسلام و انقلاب که در رهنمودهای امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب منعکس است و نیز رفع مشکلات موجود را امکان‌پذیر و در گروه تهیه و اجرای برنامه بلند مدت پیشرفت کشور دانست.

واعظ زاده شکل‌گیری عزم و اراده عمومی و گفتمان فراگیر پیشرفت و مدیریت عالم ، مقتدر و امین را برای این منظور لازم دانست و و نقش جوانان و دانشجویان را در آن مهم توصیف کرد و ادامه داد: حرکت به سوی عدالت و در راس آن شایسته گزینی در همه سطوح و به ویژه برای به عهده گرفتن مدیریت‌های میانی و عالی شرط اجرای موفق برنامه پیشرفت کشور است.

وی از جوانان خواست شایستگی‌های خود را با استفاده از فرصت‌ها و خود شکوفاسازی استعدادهای خدادادی افزایش دهند و خود را برای مدیریت و اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت آماده کنند و در این راه امید و توکل خود و دیگران را به یاری قطعی خداوند روز افزون سازند.

واعظ زاده با تاکید بر این که صبح پیشرفت و سربلندی و الهام بخشی بی‌بدیل ایران اسلامی نزدیک است،‌ به آغاز همفکری جمعی و روز افزون استادان و صاحب‌نظران در تهیه و طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اشاره و مشارکت فعال دانشجویان را مطلوب و موجب نوآوری و تحول آفرینی الگو و کمک به شکل‌گیری گفتمان و اراده عمومی برای پیشرفت ذکر کرد.

وی همچنین به تجربه اجرای برنامه‌های بلند مدت در کشور اشاره کرد و حضور گسترده متخصصان و جوانان را در تهیه الگوی پیشرفت ضامن اجرای موفق آن برشمرد.

ارزیابی دوره‌یی و انتخاب برترین آثار دانشجویی در حوزه «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»

دبیر دومین کنگره پیشگامان پیشرفت از ارزیابی،‌ انتخاب و تقدیر از آثار برتر دانشجویی در زمینه‌های مرتبط با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در دوره‌های شش ماهه خبر داد.

دکتر سید مهدی فخرایی که در افتتاحیه دومین کنگره پیشگامان پیشرفت در دانشگاه شهید بهشتی سخن می‌گفت، خاطر نشان کرد: پس از برگزاری موفق نخستین دوره کنگره در خرداد ماه که با حضور حدود هفتصد نفر از جوانان اندیشه ورز کشور و با ارائه بیش از چهارصد مقاله و نوشتار کوتاه همراه بود،‌ دبیرخانه کنگره در شش ماه گذشته در تدارک سازوکارهایی برای نهادینه کردن پشتیبانی موثر از فعالیت‌های فردی و گروهی جوانان علاقه‌مند و اندیشمند کشور بود.

وی خاطر نشان کرد: در این راستا‌، دستور العمل راه کارهای همکاری مستمر انجمن‌های علمی و تشکل‌های دانشجویی با کنگره پیشرفت تدوین شده و در وبگاه www.Kpip.ir اعلام شده است. در این دستورالعمل، دبیرخانه کنگره متعهد شده که فعالیت‌های فکری و شرکت جوانان در مباحث و گفت وگوها و جلسات نقد و اندیشه ورزی پیرامون نقش و جایگاه جوانان در پیشرفت و چالش‌های حال و آینده جامعه از جمله راهکارهای ترویج و ارتقای ارزش‌های انسانی و اسلامی نظیر آزادی‌،عدالت و شایسته محوری را هر شش ماه یکبار ارزیابی و به فعالیت‌های برتر جوایزی را اعطا نماید.

فخرایی تصریح کرد: انتشار مقالات در مجلات علمی- ترویجی و مجموعه مقالات همایش‌های علمی‌، راه اندازی وبلاگ و تارنما درباره موضوعات مرتبط با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت،‌ راه اندازی اتاق‌های گفت وگو و تبادل نظر در محیط اینترنتی از جمله سایر فعالیت‌هایی است که ارزیابی و مورد تشویق واقع می‌شوند.

دکتر فخرایی در دومین کنگره پیشگامان پیشرفت

وی خاطر نشان کرد: برگزاری نشست‌های هم اندیشی، دعوت از اساتید برجسته برای سخنرانی و بحث و گفت وگو در زمینه‌های مرتبط با الگو جایگاه ویژه‌ای دارد و دبیر خانه در زمینه تامین هزینه‌های احتمالی برای اطلاع رسانی و انتشار دعوت‌نامه‌ها و پذیرایی از شرکت کنندگان با برگزار کنندگان همکاری خواهد کرد.

فخرایی اضافه کرد:مخاطب ویژه این دستورالعمل انجمن‌های علمی و تشکل‌های دانشجویی در سرتاسر کشور هستند که اگر بتوانند در جهت برگزاری سمینارها و همایش‌های دانشجویی در زمینه‌های مرتبط اقدام کنند از حمایت‌های دبیرخانه برخوردار خواهند شد.

دبیر دومین کنگره پیشگامان پیشرفت تصریح کرد: سیر رو به رشد و حرکت صعودی کنگره در استقبال دانشجویان ارائه کننده مقاله و ثبت نام کنندگان در کنگره دوم متجلی شده است به طوری که بیش از 700 مقاله و نوشتار کوتاه که بسیاری از آنها حاصل کار جمعی و جلسات بحث و گفت وگوی ده‌ها نفر بوده است به دبیرخانه کنگره ارائه شده و در حدود یک هزار نفر از جوانان فرهیخته کشور داوطلب شرکت در این رویداد بزرگ ملی شده‌اند که با توجه به زحمات ورود در عرصه‌های چالشی، تشخیص، متفکرانه مسائل و مشکلات و ارائه راه حل برای آنها، این اقبال عظیم، مایه مباهات برگزار کنندگان است.

وی خاطرنشان کرد: مدعوان و مخاطبان کنگره دوم شامل دانشجویان تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان‌، راهبران انجمن‌های علمی و تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی،‌ دانشجویان و جوانان اهل قلم و بیان و صاحبان دیدگاه‌های راهبردی و ایده‌های اجتماعی نوین بوده‌اند که امیدواریم از ترکیب روحیه نشاط و روح پرسشگری جوانی با تجربه و پختگی و دانش اساتید برجسته و دانشمندان همکار با مرکز الگوی اسلامی ایرانی شاهد سربرآوردن راه حل‌های جدید در افق روشن و درخشان آینده کشور به سمت جهانی سرشار از ایمان و آرمان‌ و دوستی و پیشرفت در سایه عبودیت فقط برای خالق یکتا و شکستن بت‌ها و توهمات جاهلیت قدیم وجدید باشیم.

 

ارائه 600 اثر دانشجویی به دبیرخانه کنگره

در پی انتشار فراخوان کنگره در بین تشکل ها و انجمنهای علمی دانشجویی و دریافت مقالات، بیش از 600 اثر دانشجویی پذیرش شده که مقالات برگزیده در نشست‌های تخصصی کنگره ارائه و کل آثار دریافتی در کتابچه کنگره منتشر شده اند.

 

کنگره پیشگامان پیشرفت که با سخنرانی‌ دکتر واعظ زاده و دکتر فخرایی و بیان دیدگاه‌های چند تن از دانشجویان شرکت کننده در کنگره آغاز شد با برگزاری هشت نشست علمی و هم اندیشی ادامه یافت. در این نشست‌ها که با حضور جمعی از اساتید و محققان برگزار شد پس از طرح محورهای اساسی مرتبط با زمینه های مختلف کاری از سوی اساتید و ارائه مقالات برگزیده، دانشجویان شرکت کننده در فضایی تعاملی به طرح سوالات و ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

دومین کنگره پیشگامان پیشرفت

چالش‌های امروز و فردای جامعه ایران، فرصت‌ها و راهکارهای پیشرفت اسلامی ایرانی، نقش و جایگاه جوانان در پیشرفت و آزادگی، عدالت و شایستگی عناوین نشست‌های تخصصی کنگره بود که در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار شدند.

در مراسم اختتامیه این کنگره هم پس از سخنرانی دکتر میرفضل الله موسوی، دکتر گنجعلی و دکتر شکوه نوابی نژاد از اساتید و محققان برجسته کشور از ارائه دهندگان 16 مقاله برتر به انتخاب داوران و هشت مقاله برگزیده با رای خود دانشجویان با اهدای جوایز ویژه تقدیر شد. همچنین چند انجمن فعال در برگزاری این کنگره مورد تقدیر قرار گرفتند.

اختتامیه دومین کنگره پیشگامان پیشرفت

دانشجویان، برگزارکنندگان کنگره سوم

دکتر صادق واعظ‌زاده، رییس شورای عالی و مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، روز پنج‌شنبه طی سخنانی در اختتامیه دومین کنگره پیشگامان پیشرفت اعلام کرد: تدابیری اندیشیده شده که در سومین دوره این کنگره تمامی امور از داوری مقالات و فراهم کردن مقدمات تا مراحل مختلف اجرا توسط دانشجویان انجام شود.

وی با بیان اینکه که تمامی هزار شرکت‌کننده کنگره دوم در صورت تمایل عضو کمیته‌های مختلف برگزاری کنگره سوم خواهند بود، اظهار داشت: این اقدام با هدف مشارکت فکری جدی جوانان در مطالعات پیشرفت و بهره‌گیری عملی از نظرات و ایده‌های دانشجویان در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت صورت می‌گیرد که حرکتی بدیع در جهت پیشگامی جوانان در این حوزه خواهد بود.

گفتنی است محورهای سومین کنگره پیشگامان پیشرفت را چالش‌های امروز و فردای جامعه ایران، فرصت‌های و راهکارهای پیشرفت ایرانی اسلامی،‌ نقش و جایگاه جوانان در پیشرفت و‌آزادی، عدالت و شایستگی تشکیل می‌دهد.

دانشجویان تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان، راهبران انجمن‌های علمی و تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویان، تمامی دانشجویان و جوانان اهل قلم و بیان و صاحبان دیدگاه‌ های راهبردی در ایده‌های اجتماعی نوین از مدعوان و مخاطبان این کنگره هستند.

علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وبگاه WWW.kpip.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۴ آذر ۱۳۹۱ / ۱۵:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91092413868
  • خبرنگار :