رییس‌جمهور:تحریم‌ها فرصت مناسبی برای رهایی اقتصاد از وابستگی به درآمد نفت است

رییس جمهور با بیان این‌که تحریم و فشارهای دشمنان فرصت مناسبی است تا اقتصاد کشور از وابستگی به درآمد نفت رها شود، اظهار داشت: دشمنان خیال می کنند با استفاده از تحریم نفت می توانند ملت ایران را به زانو درآورند، در حالیکه کوچک‌تر از آن هستند که بتوانند به ساحت ملت بزرگ ایران توهین کنند.

رییس جمهور با بیان این‌که تحریم و فشارهای دشمنان فرصت مناسبی است تا اقتصاد کشور از وابستگی به درآمد نفت رها شود، اظهار داشت: دشمنان خیال می کنند با استفاده از تحریم نفت می توانند ملت ایران را به زانو درآورند، در حالیکه کوچک‌تر از آن هستند که بتوانند به ساحت ملت بزرگ ایران توهین کنند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود احمدینژاد ظهر امروز (جمعه) در مراسم افتتاح طرح‌های عمرانی استان خراسان رضوی گفت: اجرای برنامه اقتصاد بدون نفت نیازمند هم افزایی و تلاش همه قوا، مسئولان و مدیران کشور است و همه باید دست به دست هم سخت کوشش کنیم تا یکبار برای همیشه وابستگی به درآمد نفت از اقتصاد کشور کنار گذاشته شود.

رییس جمهور با تاکید بر این‌که برخلاف تصور دشمنان، ظرفیت‌های ایران فقط به نفت و گاز محدود نمی‌شود، خاطرنشان کرد: مهمترین استعداد و قابلیت ملت ایران فرهنگ، اندیشه و ثروت های خدادای است که استفاده بهینه از آنها می‌تواند، اقتصاد بدون نفت را برای کشورمان به ارمغان بیاورد.

احمدی نژاد اظهارداشت:دشمنان هر قدر هیاهو، توطئه و کارشکنی کنند، ملت ایران باز هم از آنها عبور خواهد کرد و در سال های آینده همگان مشاهده خواهند کرد که اقدامات امروز آنها هیچ تاثیری در اراده ملت ایران نداشته است.

وی با بیان این‌که باورم این است که ظرفیت و توانمندی ملت ایران ده ها برابر آن چیزی است که تاکنون از خود نشان داده اند، گفت: باید موانع و مشکلات را از مسیر پیشرفت ملت ایران کنار بگذاریم.

رییس جمهور با بیان این‌که امروز دشمن از این‌که ایران اسلامی در جایگاه بالایی در عرصه جهانی قرار گیرد هراس دارد، تصریح کرد: فشارهایی که دشمن به بهانه های واهی، چون بحث هسته ای و مانند آن به کشورمان وارد می‌کند، فقط برای آن است که پیشرفت و توسعه کشور محقق نشود.

احمدی‌نژاد گفت: ایران کشوری انقلابی و اسلامی و مدعی پیروی از اسلام ناب محمدی و اهل بیت (ع) است که حاکمیت خود را بر اساس آموزه‌های دینی و اندیشه‌های اهل بیت برپا کرده است، بنابراین چنین کشوری در همه عرصه‌ها باید پیشرفته‌ترین و بهترین بوده و الگویی برای همه بشریت باشد.

وی تصریح کرد: باید کشور را بگونه ای اداره کنیم که در آن فاصله طبقاتی، نابسامانی و فقر وجود نداشته باشد و عدالت در این سرزمین جاری و ساری باشد.

احمدی‌نژاد خاطر نشان کرد: در 200 سال اخیر هر گاه کسی افق‌ها و آرمان‌های بلندی را برای پیشرفت این سرزمین تبیین کرده است، همواره عده‌ای در داخل پیدا می‌شدند که آیه یأس و ناامیدی را برای ملت زمزمه می‌کردند در حالی که ملت ایران همه استعدادها و امکانات لازم را برای پیشرفت در همه ابعاد در اختیار دارد.

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این‌که هیچ گونه کمبود منابع مالی نیز در کشور وجود ندارد، تاکید کرد: مشکل اصلی تنها معوقات بانکی است، بدین معنا که عده‌ای پول‌هایی را گرفته‌اند ولی پس نمی‌دهند که این عده 3 دسته هستند، دسته اول وام‌گیرندگان خرد و دسته دوم کسانی هستند که برای پایه‌گذاری تولید و راه‌اندازی کارخانجات در سطح کشور وام گرفته‌اند و دسته سوم نیز که بیشترین معوقات بانکی را دارند، کسانی هستند که به بهانه‌های گوناگون برای واردات و صادرات وام گرفته‌اند اما وام را مسترد نکرده‌اند، در حالی که کالاها را فروخته‌ و پول‌ها را گرفته‌اند.

وی با بیان این‌که 300 نفر در کشور 60 درصد پول‌های کشور را در جیب خود گذاشته و پس نمیدهند، خاطرنشان کرد: متأسفانه در کشور عده‌ای هم پیدا شده‌اند که فقط به فکر خود هستند و از این افراد دفاع می‌کنند.

احمدی‌نژاد تأکید کرد: برخی هم در سازمان‌ها و دیگر جاها قانون تصویب می‌کنند تا نتوان حتی به افرادی که وام را پس نمی‌دهند، نزدیک شد، اما جای این سؤال باقی‌ست که چرا نباید این وام‌ها را مسترد کنیم در حالی که عده‌ای خودخواهانه تلاش می‌کنند که پول‌های کشور را بلوکه و احتکار کنند.

وی گفت: پول در کشور زیاد است، ولی وقتی پول زیاد می‌شود ردپایی از قدرت هم پیدا می‌شود، برخی به نام کارگر و کارخانه پول می‌گیرند، ولی برای منافع شخصی خود تلاش می‌کنند.

رییس جمهور کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که باید با سرعت ایران را بسازیم، با اشاره به لزوم توجه به دو بخش سرمایه‌گذاری‌ها و زیرساخت‌ها در این عرصه اظهارداشت: باید هر چه زودتر پروژه های زیربنایی که پایه زندگی است را تکمیل کنیم و در این راستا باید همه دست در دست هم، به تحقق این هدف کمک کنند.

وی افزود: ایران کشوری است که سالیانه می‌تواند 200 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته باشد و می‌توانیم به صادرکننده مهمی در زمینه‌های صنعتی و معدنی و محصولات کشاورزی تبدیل شویم که این نیز نیازمند کمک همه جانبه و همت بلند است.

رییس جمهور اظهار داشت:طی دولت‌های نهم و دهم هر سال بطور متوسط 125 کیلومتر آزاد راه در کشور به بهره برداری رسیده و امسال هم 270 کیلومتر دیگر در دست احداث است که با احتساب این رقم عملا طی هشت سال فعالیت این دولت هر سال بطور متوسط 145 کیلومتر آزاد راه در کشور ایجاد شده که اقدامی ارزشمند است.

وی با تاکید براین‌که کمبود مصالح در کشور وجود ندارد، گفت: در سال 85 یکی از مشکلات موجود در شورای اقتصاد کنترل نرخ سیمان بود، چرا که در آن زمان مجموع ظرفیت تولید سیمان 32میلیون تن بود، ولی امروز ظرفیت تولید سیمان 86 میلیون تن شده و تنها در سال گذشته 12 میلیون تن سیمان از ایران صادر شده است.

رییس قوه مجریه همچنین با تأکید بر این‌که هیچ کمبودی در زمینه نیروی انسانی در کشور وجود ندارد، گفت: امروز انواع تخصص‌ها در ایران در بالاترین سطح وجود دارد و متخصصان کشورمان قادرند تمام تجهیزات مورد نیاز کشور را تولید کنند.

احمدینژاد در ادامه سخنان خود با بیان این‌که یکی از مهمترین نیازها برای آرامش و اعتلای انسان و تربیت نسل‌های متوالی مسکن است، اظهارداشت: در نگاه ما مسکن محل تعلیم و تربیت و رشد و شکوفایی و پایگاه اصلی زندگی محسوب می‌شود.

وی تأکید کرد: برای اولین بار تعداد واحدهای مسکونی موجود در کشور از تعداد خانوارهای موجود در کشور بیشتر است و این کار بزرگ برای اولین بار اتفاق افتاده است؛ البته هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد و باید تلاش شود که توزیع این واحدها در سطح خانوارها و کشور متوازن و یکسان باشد.

احمدی‌نژاد ادامه داد: زمانی کار تکمیل می شود که هر خانواده مالک یک واحد مسکونی باشد تا بدینوسیله سکوی اولیه برای حرکت‌های اجتماعی را در اختیار داشته باشد.

وی اظهار داشت: گام دوم در موضوع مسکن، حرکت برای بهبود کیفیت، معماری و کاربری‌های داخل یک واحد مسکونی است.

رییس جمهور با اشاره به واحدهای مسکونی ساخته شده در قالب مسکن مهر در سراسر کشور، تصریح کرد: مسکن مهر اقدامی ضربتی با هدف جبران عقب‌افتادگی‌های تاریخی در مسکن بود.

احمدی‌نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به جایگاه خراسان رضوی در سطح کشور اظهارداشت: استان خراسان رضوی در زمینه عمران و آبادانی و دیگر عرصه‌ها رشد بسیار خوبی داشته است؛ ویژگی مهم صنعت خراسان رضوی این است که صنعت آن توسط مردم پایه‌گذاری شده و امروز این استان رتبه چهارم را از نظر صنعت در کشور دارد، ولی به لحاظ استعداد شایسته است که رتبه اول را کسب کند و این نیازمند همکاری و همدلی همگان است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۴ آذر ۱۳۹۱ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 91092413865
  • خبرنگار :