سطح مشارکت زنان از شاخصهای توسعه پایدار است و لذا رفع موانع مشارکت زنان نه فقط به عنوان مشکل آنها که باید به عنوان مسالهای ملی مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، فرزانه فرشید نیک، دانشجوی دکتری پژوهش هنر دانشگاه تربیت مدرس که در افتتاحیه دومین کنگره پیشگامان پیشرفت در دانشگاه شهید بهشتی سخن میگفت، خاطر نشان کرد: مشارکت زنان در تمام سطوح از پیش شرطهای توسعه پایدار است. زنان در سراسر جهان نقش موثری در اداره خانواده و جامعه و در نتیجه دستیابی به توسعه دارند و ضرورت مشارکت زنان حداقل در قالب گفتار، مورد تاکید گروههای مختلف قرار دارد.
وی با بیان این که موانع مشارکت همه جانبه زنان باید به عنوان معضلی ملی مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: براساس آمارها خصوصا از سال 1373 رشدی فرایند در حضور زنان در صحنه آموزش عالی کشور آغاز شده به طوری که از سال 76 شاهد پیشتازی زنان در ورود به دانشگاه هستیم.
فرشید نیک خاطر نشان کرد: براساس آمارها نرخ ورود زنان به دانشگاه طی 27 سال منتهی به سال 85، سه برابر شده و به تناسب آن پیش بینی میشود که حضور زنان در عرصههای مختلف اجتماعی هم رشدی فزاینده داشته باشد؛ با این حال میزان حضور اجتماعی زنان خصوصا در ردههای مدیریتی، فاصلهای عمیق با وضعیت مطلوب دارد.
وی در ادامه به بیان راهکارهایی برای افزایش سطح مشارکت زنان پرداخت و گفت: ایجاد مراکزی که به رشد اجتماعی زنان کمک کند، فراهم کردن فضای بحث و بررسی راهکارهای افزایش مشارکت زنان، افزایش خودباوری زنان و تربیت زنان خلاق و متکی به خود از راهکارهای ارتقای سطح مشارکت زنان است که در این راستا باید به بررسی وضعیت کنونی ترسیم چهره مطلوب زن امروز ایران و تدوین مسیر تحقق اهداف ترسیم شده پرداخت.
دومین کنگره پیشگامان پیشرفت، روز پنجشنبه با حضور بیش از هزار دانشجو از سراسر کشور در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
انتهای پیام