یک کارشناس ارشد حقوق بینالملل گفت: طرح ممنوعیت خروج زنان زیر 40 سال از کشور بدون اجازه ولی قهری، طرحی زن ستیز است.
سیدمحمد اکبری در گفتوگو با خبرنگار سرویس حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: منظور از برگزاری انتخابات فرستادن نمایندگانی به مجلس است که صلاح و سود موکلین و تمام مردم را رعایت کنند، اما متأسفانه در مواردی مشاهده میشود که نه تنها چنین نیست بلکه دقیقاً برعکس آن به وقوع میپیوندد. مجلس و نماینده مجلس، اگر اعتباری بخواهد، باید بداند که اعتبار آنها به مردم است و پذیرفته نیست که پس از راهیابی به مجلس هرچه که خود بخواهد تصویب کنند، حتی اگر مخالفان فراوان داشته باشند.
وی معتقد است: از موارد قابل اعتراض و ناپذیرفتنی طرح تازهای است که در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بررسی شده و یکی از موارد غیرمنطقی و زنستیز آن لزوم کسب اجازه زنان مجرد از ولی قهری یا حاکم شرع برای دریافت گذرنامه است. طرح مزبور با مقررات بینالمللی حقوق بشر تعارض دارد.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ملت حق دارد که طبق اصل هشتم قانون اساسی نسبت به دولت امر به معروف و نهی از منکر نماید و این امر شامل مجلس نیز میشود این نهاد باید به اعتراض و مخالفت مردم و گروههای مختلف توجه کند.
دبیر کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استان های کرمانشاه و ایلام خاطرنشان کرد: طرح مزبور با اصول انسانی، اخلاقی و حقوقی و فلسفه قانونگذاری منافات دارد. از جمله با؛ لزوم رعایت احترام تمام انسانها، وجود توجیه اجتماعی، اقتصادی و ... در تصویب قانون، توجه به اوضاع و احوال زمان و ... نیز هیچ گونه همخوانی ندارد.
وی تاکید کرد: من به عنوان سخنگوی کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استانهای کرمانشاه و ایلام و هم به عنوان یک فرد طرفدار حقوق بشر و لزوم رعایت حقوق زنان، مخالفت صریح خود را با طرح مزبور اعلام میکنم و از نمایندگان مجلس میخواهم که در تصویب طرحها و قانونها ریزنگر و موشکاف باشند و یقین دارم که با اجرایی شدن طرح مذکور لطمهای جبرانناپذیر به اعتبار و مقبولیت نظرات و مصوبات مجلس نزد تمام زنان و مردان اندیشمند وارد خواهد آمد؛ بنابراین از مجلس میخواهم به طرق قانونی مانع اجرایی شدن آن شوند.
انتهای پیام