کوچکترین اتاق واکنش جهان ساخته شد

تیمی از دانشمندان نیوزلندی، اتریشی و انگلیسی موفق به ساخت کوچکترین اتاق واکنش جهان با حجم مخلوط با مقیاس فمولیتر شده‌اند.

تیمی از دانشمندان نیوزلندی، اتریشی و انگلیسی موفق به ساخت کوچکترین اتاق واکنش جهان با حجم مخلوط با مقیاس فمولیتر شده‌اند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان با استفاده از این محفظه واکنش بسیار کوچک، قصد دارند واکنش‌های شیمیایی مقیاس نانوی پرسرعت را بررسی کنند که درون هر سلول رخ می‌دهد.

محفظه واکنش در حقیقت تنها از یک افشانه کوچک از مایعات تشکیل شده است. این محفظه با شیوه «یونیزاسیون الکترواسپری» ساخته شده که در آن مایع با قرار گرفتن در معرض یک ولتاژ بالا در زمان خروج از نازل یک لوله مویی نازک به تعداد زیادی از قطرات باردار تبدیل می‌شود.

مانند پاشیده شدن آب از یک شیلنگ، این قطرات نیز در زمان خروج از نازلT، شکل مخروطی می‌گیرند. از آنجایی که فرایند الکترواسپری هرگونه ماده شیمیایی را از شکل مایع به یون تبدیل می‌کند، این شیوه بطور رایج برای یونیزه کردن یک نمونه مایع پیش از بررسی آن با طیف‌سنج جرمی مورد استفاده است.

در شیوه یونیزاسیون عادی، قطرات باردار از یک نازل پاشیده شده و یک مخروط تیلور را تشکیل می‌دهند. این محققان دریافتند که افشاندن قطرات باردار با ترکیبات شیمیایی مختلف از دو نازل مجزا اما موازی می‌تواند باعث ادغام مخروطهای تیلور آنها با یکدیگر شده و مواد شیمیایی درون این قطرات با هم واکنش نشان دهند.

با کوچک سازی نازلها با قابلیت تولید مخروطهای تیلور با حجم فمتولیتر(یک میلیون میلیاردم لیتر) و اتصال آنها به یک طیف‌سنج جرمی، این مجموعه می‌تواند برای بررسی واکنشهای شیمیایی مقیاس نانوی پرسرعت در سلولها مورد استفاده قرار بگیرد.

این پژوهش در مجله European Journal of Mass Spectrometry منتشر شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ آذر ۱۳۹۱ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91092111677
  • خبرنگار :