یک عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس گفت: نظر کمیسیون این بود که قید سن برای گرفتن اذن ولی قهری و یا حاکم شرع در صدور گذرنامه برای بانوان مجرد، برداشته شود که بر این اساس قید سن 40 سال منتفی شد.
صفر نعیمیرز در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به جلسه روز گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با حضور اعضای فراکسیون زنان برای بررسی مواد مرتبط به بانوان در لایحه گذرنامه، گفت: طبق تصمیم قبلی کمیسیون، بانوان مجرد زیر 40 سال برای داشتن گذرنامه احتیاج به اذن ولی قهری و یا حاکم شرع داشتند.
وی توضیح داد: به باور اکثر اعضای کمیسیون، صدور گذرنامه برای بانوان چه مجرد و چه متاهل منوط به داشتن رضایت از ولی قهری و یا حاکم شرعی است بدان معنا که بانوان مجرد برای این امر به رضایت ولی قهری، پدر و جد پدری و یا حاکم شرع احتیاج داشته و بانوان متاهل نیز در صورت داشتن اذن شوهر، ولی قهری یا حاکم شرع میتوانند گذرنامه داشته باشند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: بر این اساس به نظر ما داشتن قید سنی برای بانوان مجرد برای گرفتن گذرنامه امری درست نیست البته اتخاذ تصمیم نهایی در این رابطه به جلسه بعدی موکول شد.
نعیمیرز در پاسخ به این پرسش که در صورت تصویب نهایی این تصمیم کمیسیون، آیا شرایط کنونی صدور گذرنامه برای بانوان مجرد بیشتر از 18 سال تغییر خواهد کرد و صدور گذرنامه منوط به داشتن اذن ولی قهری و یا حاکم شرعی خواهد شد، گفت: در هر صورت صدور گذرنامه احتیاج به یکسری معذوریتهایی دارد چون در مورد صدور گذرنامه برای بانوان که از دو حالت مجرد و یا متاهل خارج نیستند این شرایط حاکم است که این امر احتیاج به اذن ولی قهری و یا حاکم شرع دارد.
وی همچنین خاطرنشان کرد که نظر اعضای فراکسیون زنان بر این بود که باید قید سن برداشته شود.
انتهای پیام