چاپ تازه‌ی شعرهای شاملو، چاپ بیستم «شازده کوچولو»

بیست‌ویکم آذرماه سالگرد تولد احمد شاملوست. 87 سال پس از تولد و 12 سال پس از درگذشت، اکنون «مجموعه‌ی اشعار» او به چاپ دهم و ترجمه‌اش از «شازده کوچولو» به چاپ بیستم رسیده است.

بیست‌ویکم آذرماه سالگرد تولد احمد شاملوست. 87 سال پس از تولد و 12 سال پس از درگذشت، اکنون «مجموعه‌ی اشعار» او به چاپ دهم و ترجمه‌اش از «شازده کوچولو» به چاپ بیستم رسیده است.

به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اصغر مهدی‌زادگان - مدیر روابط عمومی انتشارات نگاه - درباره‌ی تجدید چاپ کتاب‌های این شاعر، پژوهشگر و مترجم گفت: اخیرا دفتر یکم از مجموعه‌ی آثار احمد شاملو شامل «مجموعه‌ی اشعار» او به چاپ دهم رسیده است.

او همچنین عنوان کرد: «شازده کوچولو» نوشته‌ی آنتوان دو سنت اگزوپری با ترجمه‌ی شاملو نیز اخیرا به چاپ نوزدهم رسیده بود، که این چاپ به پایان رسید و کتاب به زودی برای چاپ بیستم به چاپ‌خانه می‌رود.

مهدی‌زادگان با بیان این‌که مجوز انتشار تمام آثار شاملو به جز «کتاب کوچه» (که در اختیار انتشارات مازیار است)، در اختیار انتشارات نگاه قرار دارد، اظهار کرد: انتشارات نگاه حق انتشار آثار این شاعر را در زمان حیات او خریداری کرده ‌است و پس از او هم که این حق به ورثه‌اش رسید، با پرداخت حق‌التألیف به ورثه، این حق برای انتشارات نگاه همچنان پابرجا ماند و هیچ ناشر دیگری حق انتشار آثار شاملو را ندارد و هرگونه چاپ آثار این شاعر باید با کسب اجازه و توافق با این انتشارات باشد.

او افزود: چون انتشارات نگاه این امتیاز را خریداری کرده، بنابراین این‌که در قانون آمده است پس از 30 سال از درگذشت صاحب اثر، آثار او ملی حساب می‌شود، در این مورد صدق نمی‌کند. چون انتشارات نگاه این امتیاز را خریده، بنابراین این امتیاز همچنان برای این انتشارات برقرار است.

احمد شاملو متولد 21 آذرماه سال 1304 در تهران، دوم مردادماه سال 1379 در فردیس کرج از دنیا رفت. از او علاوه بر «کتاب کوچه»، مجموعه‌های شعر و ترجمه‌های متعددی بر جای مانده است. او همچنین مدتی در مطبوعات و مدتی هم در سینما فعالیت داشت، ولی عمده شهرتش به خاطر شعرهایش است.

احمد شاملو که در شعر، ابتدا «الف. صبح» و سپس «الف. بامداد» تخلص می‌کرد، مجموعه‌های شعری را همچون «هوای تازه»، «آیدا در آینه»، «باغ آینه»، «لحظه‌ها و همیشه»، «ابراهیم در آتش»، «شکفتن در مه»، «ققنوس در باران»، «دشنه در دیس»، «حدیث بی‌قراری ماهان» و «مدایح بی‌صله» از خود به‌جا گذاشته است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ آذر ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 91092011074
  • خبرنگار : 71365