ایران دهمین تولیدکننده آلو در جهان

سالانه حدود 10 میلیون تن آلو در جهان تولید می‌شود که ایران با تولید حدود 147 هزار تن دهمین تولیدکننده این میوه هسته‌دار در جهان به شمار می‌رود.

سالانه حدود 10 میلیون تن آلو در جهان تولید می‌شود که ایران با تولید حدود 147 هزار تن دهمین تولیدکننده این میوه هسته‌دار در جهان به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بر اساس اعلام فائو چین با تولید بیش از پنج میلیون تن و آمریکا با تولید 675 هزار تن آلو به ترتیب اولین و دومین تولیدکننده این میوه در جهان هستند و پس از آن صربستان، رومانی، شیلی، ترکیه، اسپانیا، ایتالیا، هند و ایران قرار دارند.

شهر "خرو" در ۱۸کیلومتری نیشابور با بیش از ۴۰۰هکتار باغ آلو به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده آلو در کشور بوده و به "قطب تولید آلو در ایران" معروف است لذا توجه بیشتر به این محصول کشاورزی می‌تواند ارزش افزوده اقتصادی بسیاری برای این شهر و استان به همراه داشته باشد.

آلو میوه‌ای تک هسته‌ای است که بیش از ده‌ها نوع دارد و از نظر رنگ، شکل و اندازه هم متنوع و شامل آلوی شمس، طرقبه، درگزی، قطره طلا، حاج حسنی، بخارا و... می‌شود.

آلو علاوه بر تازه خوری به صورت کمپوت، مربا، خشکبار و لواشک استفاده می‌شود. این میوه به دو روش سنتی و صنعتی خشک می‌شود. در روش سنتی آلوها را در زنبیل‌هایی قرار می‌دهند و ظرف آب جوش را روی آن می ریزند تا پوست آلو جدا شود و سپس آنها را در ظرفی مخصوص که جنس آن از روی یا پلاستیک است و یا روی نایلونی که سطح آن به روغن آغشته شده است و یا روی سبدهایی که از چوب بافته شده است، می‌ریزند و آنها را در فضای باز خشک می‌کنند.

در روش صنعتی کل فرآیند پوست‌گیری، خشک‌کردن و بسته‌بندی در کارخانه‌ها و مکان‌های ایزوله انجام می‌شود و در رنگ و مزه میوه تغییری ایجاد نمی‌شود.

یکی از مشکلات این بخش به گفته باغداران این است که به علت نبود مکان مشخص برای خرید و بسته‌بندی محصولات دلالان و واسطه‌ها آن را به کمترین قیمت از باغدار خریداری می‌کنند و سود حاصل از تولید این میوه بسیار ناچیز است. همچنین کمبود کارخانه‌های فرآوری و بسته‌بندی در قطب تولید مشکل دیگری است که از سوی تولیدکنندگان مطرح می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ آذر ۱۳۹۱ / ۰۸:۵۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91091809175
  • خبرنگار : 71251