نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه با پیشنهاد حذف هفت معتمد مردمی از ترکیب هیات اجرایی انتخابات مخالفت کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، حجتالاسلام احمد سالک که این پیشنهاد را مطرح کرد حضور هیات معتمد را در ترکیب هیات اجرایی انتخابات به صلاح ندانست و گفت: با توجه به اینکه وزیر کشور مجری انتخابات است حضور هیات معتمد مشکلات را افزایش میدهد.
لاهوتی که به عنوان مخالف این پیشنهاد سخن میگفت اظهار کرد که در صورت حذف هفت معتمد مردمی از این ترکیب ، چیزی از هیات اجرایی انتخابات باقی نمیماند و تنها وزیر کشور یک نماینده، دادستان و وزیر اطلاعات هیات اجرایی انتخابات را تشکیل خواهند داد.
وی افزود: در این صورت ترکیب هیات اجرایی انتخابات صد در صد دولتی میشود در حالی که حضور مردم در اجرای انتخابات مفیدتر است.
وی این ترکیب را الگو گرفته از هیات اجرایی شهرستانها دانست.
مقتدایی نماینده مردم اصفهان نیز که قصد داشت به عنوان موافق پیشنهاد حجتالاسلام سالک صحبت کند گفت که با شنیدن استدلالات از نظر موافق خود منصرف شده است.
سیدصولت مرتضوی معاون سیاسی وزیر کشور نیز در این باره گفت که هفت معتمد مردمی که از ترکیب هیات اجرایی انتخابات اساسا نمیتواند پاسخگو باشند باید مشخص کنیم که آیا هیات اجرایی پاسخگوی مجلس،قوه قضاییه و مردم خواهد بود؟ آیا مجلس میتواند هیات اجرایی را استیضاح کند؟
وی اضافه کرد: اگر هیات اجرایی انتخابات و وزیر کشور درباره تمدید زمان انتخابات اختلاف داشته باشند چه کسی این اختلاف را رفع خواهد کرد؟
معاون سیاسی وزیر کشور همچنین گفت: ما در حال تدوین لایحه نظام جامع انتخابات هستیم و در این راستا از مجلس و مرکز پژوهشها هم کمک میگیریم.
محمدجواد کولیوند نائب رییس کمیسیون شوراها نیز حضور معتمدین در ترکیب هیات اجرایی انتخابات را برای خروج از بحث امنیتی الزامی دانست و گفت که حضور افراد معتمد مردمی اعتمادسازی میکند و فضای انتخابات را مردمی خواهد کرد در حالی که اگر معتمدین نباشند اساس هیات اجرایی با مشکل مواجه خواهد شد.
پس از اظهارات نمایندگان مخالف و موافق پیشنهاد احمد سالک مبنی بر حذف هفت معتمد مردمی از ترکیب هیات اجرایی انتخابات به رای مجلس گذاشته شد که نمایندگان با 54 رای موافق، 105 رای مخالف و 21 رای ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر با آن مخالفت کردند.
انتهای پیام