سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان گفت: طرح بازنگری در عرصه و حریم سیلک براساس مطالعات دقیق باستانشناسی و دادههای ماهوارهیی در مراحل پایانی پیگیری است.
محسن مصلحی در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: طرح سایت - موزه و حریم منظری سیلک در کمیتهی فنی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان پس از بررسی و کارشناسی، تصویب شده و اکنون آمادهی اجرا است.
وی هدف از اجرای این طرح را منطبقسازی خطوط عرصه و حریم سیلک با گسترهی باستانشناسی محوطه و بهمنظور صیانت از این اثر تاریخی دانست و بیان کرد: بعد از تهیه و اجرای طرح، حرایم مشخصشده به اطلاع شهرداری کاشان میرسد تا با توجه به ضوابط و قوانین موجود، مجوزهای قانونی برای ساختوسازهای داخل حریم صادر شود.
او ادامه داد: بعد از درخواست شهرداری کاشان مبنی بر تغییر حرایم تپهی سیلک، قرار شد پایگاه میراث فرهنگی یکسری کاوشهای باستانشناسی در این محوطه انجام دهد که در مرحلهی نخست اجرای آن، برآورد هزینهها در حال انجام است. با انجام شدن کاوش، حریم سیلک را بهطور کامل میتوان مشخص کرد. با انجام این کاوش، احتمال کم یا زیاد شدن حریم محوطهی سیلک وجود دارد و بهدنبال آن، میزان ارتفاع مجاز برای ساختوساز نیز میتواند تغییر کند.
مصلحی همچنین دربارهی وضعیت کنونی محوطهی سیلک که از بخشی از آن گوسفندان عبور میکنند، گفت: حدود سال 1385 دورتادور محوطهی سیلک، فنسکشی شد؛ ولی با توجه به اینکه قسمتی از این فضا، مرز مشترک میان زمینهای کشاورزی و حریم سیلک بود، برای تردد اشخاص و آبیاری کردن زمینهای کشاورزی، فنسیکشی در آنجا انجام نشد. سپس پایگاه میراث فرهنگی و زمینداران منطقه موافقت کردند تا با نظارت دائمی این پایگاه، هیچ کسی از میان فنسها به این تپه وارد نشود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان دربارهی ورود گوسفندان به محوطهی فنسکشیشدهی سیلک نیز اظهار کرد: احتمالا بهصورت ناخودآگاه این اتفاق رخ داده است، وگرنه زمینداران محوطهی سیلک در این زمینه توجیه شدهاند. قرار است به سرعت فنسکشیهای از بین رفته در محوطهی سیلک ساماندهی شوند.
انتهای پیام