ایسنا گزارش می‌دهد:

سرنوشت 7 طرح فولادی در دست چینی‌ها

در حالی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) چند ماهی است که اطلاعات جدیدی درباره پیشرفت هفت طرح فولاد استانی منتشر نکرده، وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی خبر داده که فاینانس این طرح‌ها به سرانجام رسیده است.

در حالی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) چند ماهی است که اطلاعات جدیدی درباره پیشرفت هفت طرح فولاد استانی منتشر نکرده، وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی خبر داده که فاینانس این طرح‌ها به سرانجام رسیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدی غضنفری عنوان کرده فاینانس هفت طرح فولادی که در هفت نقطه کشور درحال احداث است، به سرانجام رسیده است. او اگرچه به جزئیات بیشتری در این باره اشاره نکرده است و نگفته که آیا چینی‌ها سرانجام فاینانس این طرح‌ها را بر عهده گرفتند یا خیر؟

در همین حال چندی پیش رییس هیات عامل ایمیدرو به همراه مدیرعامل شرکت ملی فولاد سفری به چین داشتند که به نظر می‌رسد یکی از اهداف اصلی این سفر مذاکره با چینی‌ها در مورد چگونگی تامین مالی هفت طرح فولادی بوده است.

پیشتر وزیر صنعت، معدن و تجارت به ایسنا خبر داده بود که قرارداد تامین مالی هفت طرح فولادی به زودی توسط چینی‌ها نهایی می‌شود. پیش از آن نیز هیاتی از چین به ایران سفر کرده و در این سفر مذاکراتی با طرف ایرانی برای تامین مالی طرح‌های فولادی داشتند.

طرح‌های فولادی استانی که از جمله بزرگترین طرح‌های در دست اجرای وزارت صنعت، معدن و تجارت محسوب می‌شوند، برای ادامه فعالیت خود نیازمند تزریق منابع مالی جدید هستند که قرار است این منابع از طریق چینی‌ها تامین شود.

پیشتر اما هیات دولت در اواسط خرداد ماه سال جاری اختصاص دو میلیارد و 101 میلیون یورو را برای ادامه اجرای هفت طرح فولادی مصوب کرده بود. این مصوبه بعد از آن اعلام شد که طرح‌های فولادی استانی به دلیل کمبود منابع مالی با مشکل ادامه کار مواجه شدند.

هفت طرح فولادی در ابتدا هشت طرح فولادی در چهارمحال و بختیاری، شادگان، نیریز، قائنات، بافق یزد، سبزوار، بافت و میانه بودند که بعدا یکی از آن‌ها یعنی طرح فولاد بافق یزد به بخش خصوصی واگذار شد.

در مقاطعی از سال جاری زمزمه‌هایی مبنی بر واگذاری هفت طرح فولادی به بخش خصوصی مطرح شد؛ اگرچه به دلیل پیشنهادهای پایین بخش خصوصی وزارت صنعت، معدن و تجارت از فروش این طرح‌ها صرفه نظر کرد.

تاخیر در تامین منابع مالی طرح‌های فولادی در حالی همچنان ادامه دارد که ایران طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده باید تا سال 1404 به ظرفیت تولید 50 میلیون تن فولاد خام دست پیدا کند؛ هدفی که بدون راه‌اندازی فولادهای استانی رسیدن به آن غیرممکن است.

در همین حال قرار است اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل جدید شرکت ملی فولاد به زودی طی نشست خبری آخرین وضعیت پیشرفت هفت طرح فولادی را اعلام کند. انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ آذر ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91090702782
  • خبرنگار :