سردبیر روزنامهی «مغرب» گفت: من بهعنوان یکی از دستاندرکاران انتشار این روزنامه، معتقدم مطالبی که در آن شماره از روزنامهی مغرب منتشر شد، توهینآمیز نبود؛ ولی فارغ از این موضوع، شاید زمان انتشار آن مطالب مناسب نبود وگرنه به نظر ما کار خلافی انجام نشده است.
امیرموسی کاظمی در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: براساس تجربهای که از روزنامهی «شرق» داریم و آن زمان، وزیر ارشاد قبل از موعد بررسی تخلف روزنامه، حکمی را مطرح کرد که البته رییسجمهور با آن حکم مخالفت کرد، امیدواریم این تجربه برای ما اتفاق نیفتد، چون در این وضعیت اینگونه اظهار نظرها ممکن است نهتنها تأثیرگذاری نداشته باشد، بلکه امکان دارد یک مرجع بالاتر قضیه را نقض کند.
او دربارهی اینکه امروز در صفحهی اول روزنامه «توقف انتشار مغرب تا اطلاع ثانوی» اعلام شد، بیان کرد: متوقف کردن انتشار روزنامهی مغرب بیشتر به این دلیل بود که خودمان را تنبیه کنیم. به همین دلیل اعلام کردیم تا زمان اعلام رأی هیأت نظارت بر مطبوعات، این روزنامه منتشر نمیشود. هیأت نظارت بر مطبوعات وظیفهی صیانت از قانون مطبوعات را برعهده دارد و روزنامهی مغرب به این قانون احترام گذاشته و ادامهی انتشار روزنامه را تا بعد از اعلام رأی هیأت نظارت متوقف کرده است.
سردبیر روزنامهی «مغرب» گفت: شنیدهایم که فردا به اتهامهای این روزنامه رسیدگی میشود.
کاظمی در پاسخ به این پرسش که آیا اقدام این روزنامه مبنی بر انتشار چنین کاریکاتوری در صفحهی نخست، آگاهانه انجام شد و میخواستند با وجود مشکلات مالی و نبودن مدیرمسئول انتشار روزنامه متوقف شود؟ اظهار کرد: هرچند با مشکلات مالی و مسائلی ناشی از نبودن مدیرمسئول مواجه بودیم، ولی به کار خود ادامه دادیم. روزنامهی مغرب با استقبال عمومی مواجه بود و میتوانست از پس هزینههایش برآید. شاید عوامل دیگری در این موضوع دخیل بودند؛ ولی اینکه بخواهیم از خدا خواسته این کار را انجام دهیم، نبود و دلمان نمیخواست به این سمت برویم.
وی افزود: هنوز امیدواریم هیأت نظارت بر مطبوعات با دید بازتری به این مسأله نگاه کند. هرچند ما قصدی نداشتیم، ولی برای احترام به قانون، خودمان تا وقتی هیأت نظارت تصمیم بگیرد بر خودمان سخت گرفتیم تا نشان دهیم قصدی برای انجام این کار نداشتیم.
او همچنین دربارهی سخنان مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد مبنی بر تخلفهای متعددی که روزنامهی مغرب داشته است، توضیح داد: تخلفاتی که دربارهی روزنامهی مغرب مطرح شده، ناشی از تفسیر متفاوتی است که ما و دوستان وزارت ارشاد از مصوبات شورای عالی امنیت ملی داریم. یکسری از مسائل است که دوستان معتقدند بهعنوان مصوبهی شورای عالی امنیت ملی لازمالاجراست، ولی به نظر ما، مصوبه بعد از تأیید مقام معظم رهبری قابل اجراست و این تخلفاتی که مورد اشارهی آنهاست، بیشتر بر مبنای این برداشتها از اینگونه مصوبات است.
وی ادامه داد: روزنامهی مغرب به بحث راهیان نور و سهلانگاری در زمینهی امنیت نداشتن مسیرها نقد کرده است. ما به اصل ماجرا کاری نداریم، اما میگوییم چرا امنیت و فضای لازم برای بازدیدکنندگان وجود ندارد. این موضوع محل اختلاف ما با وزارت ارشاد شد و آنها معتقد بودند که روزنامهی مغرب مرتکب تخلف شده است. در واقع، بیشترین تخلفاتی که برای ما شمرده میشود، پیگیری مطالبات مردم بوده است که ما در آن زمینهها وارد شده و ضعفها را مطرح کردهایم.
کاظمی اظهار کرد: وقتی موضوع پارازیتاندازی در جامعه مطرح شد و وزیر ارشاد اعلام کرد که پارازیت بیضرر است و دیگر نباید به آن موضوع وارد شد، ما نظر وزیر ارشاد و برخی کارشناسان را در این زمینه مطرح کردیم، کاری که هر رسانه باید آن را انجام دهد تا مردم به نظر مقام مسئول در کنار دیدگاه کارشناسان اطمینان کنند یا هشدارهایی که روزنامهی مغرب دربارهی افزایش ایدز در جامعه مطرح کرد. معتقدم بحث تخلفها بیشتر سلیقهیی یا ناشی از تفاوت تفسیرها از قانون است.
او همچنین دربارهی وضعیت مدیرمسئول این روزنامه که چندی پیش دستگیر شد، بیان کرد: متأسفانه هنوز خبری از او نداریم. رسانهای اعلام کرد که ایشان آزاد شده است، در حالی که اینگونه نیست. ما از دستگاه قضایی گله داریم، چراکه وقتی دربارهی فرزندان آقای هاشمی که اتهامشان بسیار سنگینتر از آقای امامی است، روشنگری میشود و حتا وقت ملاقات نیز به آنها داده میشود؛ ولی آقای امامی که جرمش بسیار کوچکتر از برخی متهمان است، با خانواده و حتا وکیلش ملاقات ندارد. امیدوارم جلو اینگونه مقایسهها و تفاوتهایی که میان متهمان گذاشته میشود، گرفته شود. متأسفانه هنوز چیزی دربارهی دلیل دستگیری آقای امامی یا وضعیت او به ما و خانوادهاش اعلام نشده است.
کاظمی همچنین دربارهی لزوم فعالیت روزنامهها با توجه به نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری، گفت: رسانهها همواره در اینگونه مواقع یار دوازدهم نظام بودهاند تا فضای انتخابات برای مردم روشنتر شود و مردم به حضور در انتخابات تشویق و ترغیب شوند. در اینگونه مواقع رسانههای منتقد بیشتر میتوانند فعالیت کنند. این اندک فضا جای امیدواری دارد، ولی به این شرط که مقطعی و فقط در آستانهی انتخابات نباشد.
انتهای پیام