وزارت اقتصاد کره جنوبی اعلام کرد که آژانس بینالمللی انرژی از سئول خواسته است، شفافیت بیشتری را در بخش هستهییاش نشان دهد و استقلال ناظرانش را افزایش دهد تا اعتماد به ایمنی نیروگاههای هستهییاش بیشتر شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر گزارش داد که کره جنوبی، چهارمین کشور اقتصادی آسیا، وابستگی شدیدی به واردات نفتی و گازی دارد، ولی دارای 23 راکتور هستهیی است که یک سوم برقش را تامین میکنند.
این کشور قصد دارد تا سال 2024 یازده راکتور هستهیی دیگر نیز بسازد.
بخش هستهیی کره جنوبی اخیرا درگیر چند حادثه جزئی و یک رسوایی در زمینه خرید قطعات راکتورها با استفاده از مجوزهای تقلبی بوده است که باعث متزلزل شدن اعتماد به ایمنی راکتورهای هستهیی این کشور شده است.
نگرانی درباره ایمنی هستهیی در کره جنوبی و سایر کشورهای جهان به واسطه حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی ژاپن نیز افزایش یافت.
وزارت اقتصاد کره جنوبی روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرده است که افزودن راکتورها یک سیاست کارآمد و عملی است و الگوی خوبی برای سایر کشورهاست، چرا که کره جنوبی گزینههای زیادی برای استفاده از منابع دیگر انرژی در اختیار ندارد، اما آژانس بینالمللی انرژی در عین حال پیشنهاد داده است که لازم است با افزایش شفافسازی و نیز استقلال و نقش ناظران اعتماد به بخش هستهیی را تضمین کنیم، زیرا نگرانیهای امنیتی به دنبال بحران فوکوشیما افزایش یافته است.
به دنبال زمین لرزه و سونامی ماه مارس سال 2011 برق نیروگاه فوکوشیما دایچی قطع شد و سیستم خنککننده راکتورهای این نیروگاه از کار افتاد و به دنبال بالا رفتن بیش از حد دمای هستههای راکتور، چند انفجار هیدروژنی باعث نشت مواد رادیواکتیو در فضا و زمین شد و علاوه بر آن هسته این راکتورها دچار گداخت نسبی شد.
انتظار میرود کار برچیدن این راکتورها و پاکسازی منطقه چندین دهه به طول انجامد.
به دنبال حادثه هستهیی فوکوشیما هر 50 راکتور هستهیی باقیمانده ژاپن به تدریج برای بررسیهای دورهیی که در ژاپن هر 13 ماه یکبار الزامی است، تعطیل شدند. در ماه ژوییه دو راکتور در غرب ژاپن در واکنش به احتمال افزایش نیاز برق در ماه تابستان مجددا راهاندازی شدند، اقدامی که باعث عصبانیت فعالان ضدهستهیی شد و انجام تظاهرات پیدرپی در جلوی دفتر نخستوزیر ژاپن را در روزهای جمعه به همراه داشت.
پیش از وقوع حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی انرژی هستهیی یک سوم برق تولیدی ژاپن را تولید میکرد، اما پس از وقوع این حادثه اعتماد مردم ژاپن به ایمنی انرژی هستهیی از بین رفت و پس از آن نیز به جز دو راکتور نیروگاه هستهیی اوهی راکتورهایی که برای بررسیهای دورهیی تعطیل شده بودند مجددا راهاندازی نشدند.
ژاپن پیش از وقوع حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی 54 راکتور هستهیی داشت.
انتهای پیام