نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در اخطاری مستند به اصول 110، 114، 115 و 62 قانون اساسی گفت که در قانون اساسی شرایط کاندیداهای ریاستجمهوری به طور مستقیم گفته شده است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدی هاشمی در جریان بررسی کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری در اخطاری اظهار کرد: این تغییر قانون موضوعی جزئی نیست و شاید اکنون وقت آن نباشد، ضمن اینکه این موضوع از اختیارات رهبری است و طبق قانون اساسی،کاندیداها باید قبل از انتخابات به تایید شورای نگهبان و در دور اول به تایید رهبری برسند. ما داریم رهبری را وارد میکنیم و از ایشان هزینه میکنیم در حالی که باید این را به تایید رهبری برسانیم.
این نماینده اصولگرای مجلس یادآور شد: در اصل 114 قانون اساسی گفته شده که کاندیداها با رای مستقیم مردم انتخاب میشوند در حالی که در اصلاح قانون انتخابات، انتخاب اولیه صورت میگیرد و شورای نگهبان هم محدود میشود در واقع شورا باید از میان تعدادی که تایید شدهاند افراد را تایید یا رد کنند، در حالی که روش جاری این بوده که کاندیداها در یک مرحله تایید صلاحیت شوند.
وی با اشاره به اصل 62 قانون اساسی نیز گفت: در این اصل در ارتباط با انتخاب نمایندگان آمده که شرایط انتخابکنندگان و انتخابشوندگان و کیفیتش در قانون مشخص میشود اما در مورد ریاستجمهوری، قانون اساسی مستقیما شرایط را گفته است.
علی لاریجانی، رییس مجلس این اخطار را نیز وارد ندانست و گفت: قانون به تایید رهبری نیاز ندارد و آنچه در مورد تایید رهبری آمده مربوط به دور اول ریاستجمهوری است و در دورههای بعد بر اساس قانون صورت میگیرد.
وی افزود: اگر دوستان سر موقع این بحثها را مطرح کنند برای خودشان هم بهتر است و موضوع از ذهن خارج نمیشود.
رییس مجلس گفت: در قانون اساسی شرایطی برای کاندیداها آورده شده که ما مواردی را به آن اضافه کردهایم از جمله مدرک تحصیلی، سن و نحوه تشخیص مدیر و مدبر بودن.
انتهای پیام