در حالی که اخباری مبنی بر امضای توافقنامه آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی منتشر شده، سخنگوی حماس رسما اعلام کرد که مذاکرات درخصوص آتش بس هنوز نهایی نشده و مادامی که اسرائیل تمامی شروط مقاومت را نپذیرد، آتش بس اجرایی نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، فوزی برهوم، سخنگوی حماس اعلام کرد: مذاکرات در قاهره برای رسیدن به توافقنامهای درخصوص آتش بس میان گروههای مقاومت و مقامات مصری ادامه دارد و حماس تاکید دارد مادامی که اسرائیل تمامی شروط مقاومت از جمله پایان محاصره غزه و عدم هدف قرار دادن شهروندان فلسطینی را نپذیرد، آتش بس نهایی نمیشود.
وی گفت: در شرایط کنونی مقاومت فلسطین به تجاوزات رژیم صهیونیستی همچنان پاسخ خواهد داد.
اسامه حمدان، مسئول سیاستهای بینالمللی جنبش حماس نیز در این خصوص گفت: ما کماکان بر پذیرش شروطی که از پیش اعلام کرده بودیم مصر هستیم و حماس برای تمامی گزینهها چه آتش بس باشد و چه ادامه جنگ آماده است.
عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی حماس نیز اعلام کرد: به دلیل کارشکنیهای اسرائیل و عدم پذیرش برخی خواستههای حماس توافق آتش بس هنوز اجرایی نشده و ما منتظر هستیم که امروز (چهارشنبه) نتایج مذاکرات به اجرایی شدن آتش بس بیانجامد.
بنا به گفته منابع نزدیک به حماس دلیل امضا نشدن توافقنامه آتش بس میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت اختلاف بر سر یکی از بندهای مندرج در متن توافقنامه است که هنوز مشخص نیست محتوای آن چیست اما این بند از شرطهای اصلی حماس در مذاکرات بوده و رژیم صهیونیستی از پذیرش آن تاکنون خودداری کرده است.
این منابع همچنین گفتند: اسرائیل با بقیه شرطهای حماس موافقت کرده و توافقنامه آتش بس تقریبا نهایی شده و مذاکرات همچنان بر سر آن یک بند ادامه داد.
منابع مذکور همچنین اعلام کردند: مذاکرات فشردهای میان هیات حماس به ریاست خالد مشعل و مسئولان دستگاه امنیتی مصر و ترکیه و نیز رمضان شلح، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی انجام شد و در طرف مقابل نیز هیات اسرائیلی نیز مذاکراتی را با میانجیگرها در قاهره انجام دادند.
گرچه هنوز مشخص نیست که بند اختلافی میان حماس و رژیم صهیونیستی در توافقنامه آتش بس چیست اما منابع ناظر بر مذاکرات فاش کردند که اختلافها بر سر ضمانتهای بینالمللی است که رژیم صهیونیستی باید به حماس بدهد که دیگر خلف وعده نخواهد کرد و به توافقنامه پایبند خواهد بود.
البته رژیم صهیونیستی نیز خواهان ایجاد منطقه حائل میان غزه و سرزمینهای اشغالی شده که این امر نیز با مخالفت حماس روبرو شده است.
از سوی دیگر، ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل اعلام کرد که حملات اسرائیل به نوار غزه تاکنون به کشته شدن 140 تن و زخمی شدن بیش از 1100 فلسطینی انجامیده است.
وی در نامهای به اعضای شورای امنیت با محکوم کردن عملیات نظامی اسرائیل در غزه از آنها خواست برای متوقف کردن این حملات اقدامی جدی انجام دهند.
شورای امنیت عصر سهشنبه نشستی مشورتی را درخصوص تحولات غزه و با درخواست کشورهای عربی برگزار کرد و در پایان مقرر شد که نشست عمومی میان اعضای شورای امنیت امروز در این خصوص برگزار شود.
هیات اتحادیه عرب نیز که متشکل از دبیرکل و 10 تن از وزرا و نمایندگان کشورهای عربی بود به غزه رفت و پس از بازگشت این هیات حاضران در هیات اعلام کردند که آثار ویرانی و خرابی در غزه بسیار بیش از آن بوده که رسانههای اعلام کردهاند.
علاوه بر وزرا و نمایندگان کشورهای عرب احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه نیز به همراه هیات اتحادیه عرب به غزه رفته بود.
پادشاه اردن نیز در تماسی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و محمد مرسی، رئیسجمهوری مصر بر ضرورت توقف خشونتها در غزه تاکید کرد.
وی در این تماس تلفنی از پیامدهای وخیم ادامه حمله به غزه به نتانیاهو هشدار داد و اعلام کرد که توقف تمامی خشونتها در غزه به طرفهای بینالمللی درخصوص پرونده غزه امکان میدهد که تلاشهای خود را برای رسیدن به توافقنامه صلح به ثمر برسانند.
وی در گفتوگو با مرسی نیز بر ضرورت پایان حملات به غزه تاکید کرد و گفت: ادامه خشونتها علیه غزه باعث بدتر شدن اوضاع انسانی در این کشور میشود.
انتهای پیام