پیشنهاد خشک کردن دریاچه ارومیه مغایر با قواعد علمی است!

رییس انجمن ارزیابی محیط زیست ایران:نجات دریاچه ارومیه طی 10 سال آینده امکان‌پذیر است

رییس انجمن ارزیابی محیط زیست ایران پیشنهاد استاد کردوانی در خصوص خشک کردن دریاچه ارومیه به منظور کاهش خسارات ناشی از مرگ تدریجی این دریاچه را که به زعم وی امکان احیای آن وجود ندارد، خلاف قوانین علمی و فنی زیست محیطی عنوان کرد.

رییس انجمن ارزیابی محیط زیست ایران پیشنهاد استاد کردوانی در خصوص خشک کردن دریاچه ارومیه به منظور کاهش خسارات ناشی از مرگ تدریجی این دریاچه را که به زعم وی امکان احیای آن وجود ندارد، خلاف قوانین علمی و فنی زیست محیطی عنوان کرد.

دکتر مجید مخدوم در گفت‌وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با تاکید بر اینکه تغییر ماهیت یک حوزه زیست محیطی عواقب ناخوشایندی به دنبال دارد، خاطرنشان کرد: نمی‌توان به راحتی یک حوزه آبگیر را به یک بستر تبدیل و از آن بهره‌برداری کرد.

وی که در یک سال گذشته در جلسات ماهانه وزارت نیرو برای نجات دریاچه ارومیه شرکت داشته است، خاطرنشان کرد: کارشناسان وزارت نیرومعتقد هستند که هنوز سطح آب زیرزمینی اطراف دریاچه بالاتر از آب بستر دریاچه است و می‌توان به احیای این دریاچه امیدوار بود.

رییس انجمن ارزیابی محیط زیست ایران با اشاره به اینکه دریاچه برای زندگی دوباره به دو تا پنج میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد، اظهار کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته در جلسات ماهانه نجات دریاچه ارومیه تامین این میزان آب و احیاء دوباره دریاچه امکان‌پذیر است اما 10 سال طول می‌کشد.

وی ادامه داد: اگر اجازه دهیم دریاچه به شوره‌زار تبدیل شود، بادهای شمال غرب باعث آلودگی محیط و آسیب دیدن بیشتر زمین‌های کشاورزی اطراف می‌شود.

رییس انجمن ارزیابی محیط زیست ایران با تاکید دوباره بر روی پایین نرفتن سطح آب زیرزمینی اطراف دریاچه، تصریح کرد: به استناد بررسی‌های کارشناسان وزارت نیرو سطح آب زیرزمینی هنوز بالاست و پایین رفتن آن بیشتر شبیه یک شایعه و به نفع کسانی است که می‌خواهند با استخراج عناصری مانند باریوم از سطح دریاچه، پولی به جیب بزنند.

مخدوم افزود: دریاچه هنوز 30 درصد آب دارد و اگر سهم آب این دریاچه از سدهای رودهای اطراف آن تامین شود، دوباره احیاء خواهد شد.

وی در پایان طرح خشک کردن دریاچه ارومیه را به طرح انتقال آب دریای عمان و خلیج فارس به بخش مرکزی ایران تشبیه کرد و آن را عجیب و غیر علمی خواند.

پرویز کردوانی، استاد برجسته کویرشناسی در گفت‌و‌گوی چندی پیش خود با ایسنا خشک شدن دریاچه ارومیه را در شرایط فعلی به نفع مردم و محیط زیست منطقه ارزیابی کرده و ابراز عقیده کرده بود: در شرایطی که دریاچه ارومیه را کشته‌ایم و چاره‌ای برای دوباره زنده‌کردن آن نداریم، لااقل می‌توانیم با جلوگیری از روند مرگ تدریجی دریاچه از آسیب بیشتر به محیط زیست و زمین‌های کشاورزی جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ آبان ۱۳۹۱ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91083019579
  • خبرنگار :