«نشنال جئوگرافیک» به زبان فارسی منتشر شد

ماهنامه نشنال جئوگرافیک برای نخستین‌بار با نام «گیتانما» به زبان فارسی منتشر شد.

ماهنامه نشنال جئوگرافیک برای نخستین‌بار با نام «گیتانما» به زبان فارسی منتشر شد.

بابک نیکخواه بهرامی، سردبیر ماهنامه نشنال جئوگرافیک فارسی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: با خواندن مقاله‌ای در ماهنامه نشنال جئوگرافیک درباره صرفه‌جویی در مصرف انرژی این ایده به ذهنم رسید که مجله را به صورت رسمی به زبان فارسی ترجمه کنم.

او در ادامه افزود: می‌دانستم که این ماهنامه به زبان‌های هلندی، آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی ترجمه می‌شود.

ابتدا مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دریافت کردیم، سپس در آمریکا از نشنال جئوگرافیک مجوز گرفتیم تا این‌که پس از چهار سال پیگیری، مجله را به فارسی منتشر کردیم.

بهرامی سپس اظهار کرد: در این ماهنامه مطالبی درباره ایران درج می‌شود. این ماه در مقاله یوزپلنگ‌ها به یوزهای ایرانی اشاره شده بود، در قسمت ماسه‌ها هم عکسی از دشت لوت، مهم‌ترین عکس مقاله بود.

او همچنین گفت: بومی‌سازی ماهنامه نیز پس از پنج تا شش شماره می‌تواند آغاز شود.

نیکخواه بهرامی با اشاره به این‌که هیچ ارگانی در ایران حامی انتشار این ماهنامه نیست، اظهار کرد: از ویژگی‌های مهم این ماهنامه، عکس‌های آن و سپس مطالب مندرج در آن است که درباره محیط زیست، تکنولوژی،‌ سازگاری با محیط زیست و استفاده از محیط زیست بدون صدمه زدن به آن است.

او در ادامه گفت: انجمن نشنال جئوگرافیک در آمریکا شامل فعالیت‌های گسترده‌ای از جمله انتشار ماهنامه و کانال‌های تلویزیونی نشنال جئوگرافیک است.

سردبیرم اهنامه نشنال جئوگرافیک فارسی سپس ابراز کرد: در ایران بعضی از ارگان‌های حمایت از حیوانات، خصوصا در پروژه انقراض یوزپلنگ‌ها، با نشنال جئوگرافیک همکاری کرده‌اند.

او همچنین گفت: این ماهنامه در دکه‌ها و کتاب‌فروشی‌ها با قیمت 15 هزار تومان به فروش می‌رسد. اشتراک شش‌ماهه آن با 17 درصد تخفیف و اشتراک یک‌ساله ماهنامه با 20 درصد تخفیف ارائه می‌شود.

بهرامی درباره توزیع این ماهنامه افزود: توزیع «گیتانما» از طریق دکه‌ها و کتاب‌فروشی‌ها و به صورت سراسری در سطح کشور است.

او از انعکاس انتشار ماهنامه در تماس‌ها، نامه‌ها و ایمیل‌های خوانندگان ابراز رضایت کرد و گفت: امیدوارم همه این ماهنامه را بخوانند و از آن بیاموزند که با محیط زیست خود سازگار باشند و کم‌تر به آن صدمه بزنند.

نیکخواه بهرامی در پایان اضافه کرد: امیدوارم این ماهنامه وسیله‌ای برای محققان و پژوهشگران ایرانی باشد تا از طریق ما مقاله‌ها و عکس‌های خود را در ماهنامه نشنال جئوگرافیک اصلی منتشر کنند. علاقه‌مندان می‌توانند از طریق شماره تلفن‌های ذکرشده در نشریه برای انتشار آثارشان با ما تماس بگیرند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ آبان ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 91083019521
  • خبرنگار :