گزارشی از هشتمین کنفرانس توسعه منابع انسانی

هشتمین کنفرانس توسعه منابع انسانی با محوریت "نقش سرمایه انسانی در حمایت از تولید ملی" امروز دوشنبه در تهران برگزار شد.

هشتمین کنفرانس توسعه منابع انسانی با محوریت "نقش سرمایه انسانی در حمایت از تولید ملی" امروز دوشنبه در تهران برگزار شد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، در این همایش معاون توسعه منابع انسانی رئیس جمهور اعلام کرد: تفکر و تعقل یکی از مهمترین پایه های پیشرفت و تولید علم و دانش است و باید به یک فرهنگ در حوزه توسعه منابع انسانی تبدیل شود.

ابراهیم عزیزی افزود: سند چشم انداز از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ و طی آن بر نقش سرمایه های انسانی تاکید شده و در قانون اساسی هم به آن اشاره شده است.

وی با بیان اینکه در سند چشم انداز تمام این اهداف منطقی و کارشناسانه تبیین شده است افزود: در ادامه همین مسیر اهداف قانون برنامه پنجم توسعه نیز تصویب شده و ضروری است تا با قدرت بیشتر زمینه تحقق اهداف یاد شده فراهم شود.

وی گفت: در سیاست های اشتغال نیز اهداف روشن است و طی آن آموزش نیروی متخصص، ماهر و کارآمد به عنوان یک اصل مهم مطرح شده و خروجی آن نیز باید توسعه منابع انسانی با دانش و مهارت کافی باشد تا بر اساس آن بتوان اهداف کلان کشور در زمینه توسعه همه جانبه را فراهم کرد.

عزیزی با بیان اینکه آموزش منابع انسانی باید متناسب با نیازهای بازار کار و ارتقای توان کارآفرینی باشد، افزود: به همین منظور شاخص های توسعه منابع انسانی هم باید قابل اندازه گیری باشد و به دنبال آن ساختار اداری کشور برپایه اخلاق نظم لازم را پیدا کرده و در نهایت زمینه اجرای عدالت را فراهم کند.

اصلی ترین عامل افزایش ثروت کشور ها تمرکز بر نیروهای انسانی است

همزمان مسعود موحدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور فضای کسب و کار نیز در این کنفرانس اعلام کرد: رویکرد بهره وری باید با محوریت استفاده بهینه از سرمایه ها و به ویژه منابع انسانی باشد تا بر اساس آن زمینه رقابت پذیری و ارتقای سطح کیفی در بخش های تولید و خدمات فراهم شود.

وی با بیان اینکه افزایش بهره وری کل عوامل تولید یک ضرورت اجتناب ناپذیر محسوب می شود افزود: ارتقای فرهنگ بهره وری، کاهش قیمت تمام شده و استفاده از تکنولوژی های جدید مهمترین عوامل موثر در رقابت پذیری بنگاهها محسوب می شود و با تکیه بر تعالی منابع انسانی می توان این اهداف را محقق کرد و در بازار های منطقه ای و جهانی حضور یافت.

وی افزود: در حال حاضر 63کشور توسعه نیافته تنها 5درصد، 100کشور درحال توسعه 16درصد و 29 کشور توسعه یافته و صنعتی 79درصد از ثروت های جهانی را ایجاد می کنند و این موضوع نشان می دهد که اصلی ترین عامل افزایش ثروت کشور ها تمرکز بر نیروهای انسانی است.

وی گفت: در کشورهای توسعه نیافته سهم منابع انسانی در ایجاد ثروت 26درصد و منابع طبیعی 44درصد، در کشورهای در حال توسعه منابع انسانی 56درصد و منابع طبیعی 28درصد و در کشورهای توسعه یافته منابع انسانی 67درصد و منابع طبیعی 17درصد برآورد می شود.

موحدی با بیان اینکه لزوم پیشرفت اقتصادی تقویت فرهنگ بهره وری به ویژه در حوزه منابع انسانی است، خاطر نشان کرد: این آمار یادآوری می کند که سرمایه انسانی نقش بسزایی در توسعه کشورها دارد و به افزایش کارآمدی بنگاههای اقتصادی کمک می کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در حالی که ایران طی سال 2000 میلادی با 29هزارو 400درلار به ازای هر نیروی انسانی رتبه دوم منطقه را در اختیار داشت، در سال 2008 این رقم به 34هزار و900 دلار به ازای هر نیروی انسانی رسیده اما رتبه ایران به چهارم تقلیل یافته و این موضوع نشان می دهد که باید تمرکز ویژه در حوزه بهره وری و تعالی منابع انسانی داشته باشیم.

وی گفت: تحقق این هدف نیازمند داشتن روحیه جهادی با رویکرد علمی است و اتخاذ چنین تدابیری منجر به موفقیت سیاست های توسعه ای با محوریت صیانت و حمایت از تولید ملی خواهد شد.

او با بیان اینکه در حوزه فعالیت های صنفی و بازرگانی تنها 6درصد از فعالان این بخش دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی هستند افزود: در 49هزار واحد صنعتی فعال کشور 7درصد از مدیران دارای مدرک کاردانی، 32درصد لیسانس، 24.3درصد کارشناسی ارشد و 6.3درصد دارای مدرک دکترا هستند و 60 درصد مابقی دیپلم و کمتر هستند.

مسئولان نباید حرفی بزنند که به آن عمل نشود

در همین حال رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز با تأکید بر اینکه مسئولان نباید حرفی بزنند که به آن عمل نشود، گفت: در شرایطی که برخی کشورها به دنبال تضعیف سایر کشورها هستند نباید زمینه وابستگی به کشورهای غربی را فراهم کرد.

غلامرضا شافعی با تأکید بر لزوم پاسخگویی و راستگویی مدیران، اظهار داشت: طی چند ماه گذشته کارخانه های لبنی مدعی افزایش قیمت شیر بودند که دولت هم با افزایش قیمت آنان موافقت نمی کرد، بنابراین عده ای از تولیدکنندگان به کم فروشی روی آوردند که این امردر عملکرد مدیران نیز دیده می شود.

وی تمامی مسئولان و مدیران کشوری را به رعایت تقوا دعوت کرد و گفت: اگر گشایشی در امور کشور صورت نمی گیرد به دلیل مشکلاتی است که در عملکرد ما وجود دارد.

وی با اشاره به موضوع محیط زیست و توسعه صنعت خودرو در کشور افزود: اگر تولیدات داخلی استانداردهای لازم را کسب نکنند و تولیدات باعث تولید آلودگی شود نتایج آن گریبانگیر تمامی ما خواهد شد و از این امر گریزی نیست.

وی با تاکید براینکه باید بدنبال ایجاد اعتماد در بین اذهان عمومی باشیم گفت: هدف اصلی دشمنان این است که کشورهایی را که می توانند رقیب آنها باشند از نظر فناوری تضعیف کنند که یکی از راه های تحقق این هدف دشمنان، نفروختن برخی فناوری ها و کالاهاست.

شافعی با بیان اینکه علم و آموزش پذیری در همه انسان ها نهاده شده است گفت: باید با رعایت تقوا و کسب علم و دانش و مجهز شدن به علوم و فناوری روز، وابستگی به دشمنان را کاهش داد و این خواسته در روایات دینی ما نیز تأکید شده است.

لزوم ایجاد رویکردهای مناسب در مدیریت منابع انسانی

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم نیز در سخنانی گفت: مرزهای دانش سکولار شکسته شده ومسیر دستیابی به دانش متافیزیک الهی محقق شده است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی میرباقری افزود: باید محتوای دانش را دگرگون کنیم و حکمت،عرفان و فقه باید با حوزه تجربی هماهنگ شود.

وی گفت: باید رویکرد دیگری را در طراحی اجتماعی برای تولید علم مد نظر قرار دهیم و در این باره نیازمند آن هستیم تا سرمایه گذاری بیشتری صورت گیرد.

او با بیان اینکه در غرب بدنبال سکولاریسم و دانش مدرن هستند، افزود: باید در حوزه دانش اجتماعی نوعی از هم افزایی در کشور ایجاد شود و مفاهیم متافیزیکی به مفاهیم کاربردی تغییر پیدا کند در حالی که همچنان به دنبال نظریه های کهنه غربی هستیم.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد رویکردهای مناسب در مدیریت منابع انسانی گفت: توجه به مطالعات راهبردی و استراتژیک در سال های اخیر در کشور افزایش پیدا کرده است اما هنوز در زمینه مفاهیمی که به اصلاح مبانی این بخش کمک می کند تلاش چندانی صورت نگرفته است.

وی ادامه داد:برای تولید علم دینی به خصوص در گرایش مدیریت بحث های متفاوت با رویکردهای گوناگون دیده شده است و کسانی که بدنبال تولید علم دینی هستند باید برای ایجاد رویکردهای مختلف تلاش کنند.

میرباقری با اشاره به رویکرد تهذیبی در علوم امروز گفت: این نوع رویکرد به این معنا است که دانش باید با توجه به علوم دینی تهذیب شود که این نوع رویکرد در کشور ما نیز طرفدارانی دارد.

وی رویکرد بعدی را فلسفه علمی دانست و افزود: در این نوع رویکرد علوم مختلفی مورد بحث قرار قرار می گیردس و طرفداران بیشتری نیز نسبت به رویکرد تهذیبی دارد.

در این کنفرانس به همت سازمان مدیریت صنعتی از 23 بنگاه اقتصادی برتر در حوزه تعالی منابع انسانی با اعطای گواهینامه، تقدیرنامه و نشان تجلیل شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۹ آبان ۱۳۹۱ / ۱۸:۵۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91082919159
  • خبرنگار :