معاون اداره کل استاندارد ایلام در خصوص استفاده از بخاریهای غیراستاندارد در هیأتهای مذهبی هشدار داد و استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی در توزیع نذورات را ممنوع اعلام کرد.
مرضیه قنبریان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: با توجه به فرارسیدن ماه محرم و استفاده گسترده از وسایل گرمازای گازسوز در تکایا و هیأتهای مذهبی، رعایت نکات ایمنی جهت پیشگیری از حوادث احتمالی ضروری بوده و استفاده از بخاری بدون دودکش در مکانهای بسته که دارای تهویه مناسب نیست و زیر چادرهای برزنتی، ممنوع است.
وی ادامه داد: بخاری دودکشدار نیز باید به سنسور حساس به کاهش اکسیژن و یا سنسور حرارتی مجهز باشد و کانال دودکش و کلاهک دودکش در انتهای کانال، همواره باید از نظر باز بودن کنترل شود تا از خروج گازهای احتراق اطمینان حاصل شود.
معاون اداره کل استاندارد استان ایلام تصریح کرد: علاوه بر رعایت نکات ایمنی در سیستم برقکشی مساجد و تکایا، توصیه میشود با توجه به بارش برف و باران و نزول رحمت الهی، اماکن عزاداری به کلید محافظ برق و سیلندرهای آتش خاموش کن مجهز باشند و در صورت استفاده از بخاری گازی، باید از بخاریهای دودکشدار استاندارد استفاده شده، همچنین اگر از پوشش سقف برزنتی استفاده میشود، به علت احتمال آتشزایی، رعایت نکات ایمنی از جمله در نظر گرفتن راههای خروج اضطراری با مشاوره کارشناسان، ضروریست.
قنبریان با اشاره به فرارسیدن ماه محرم و استفاده گسترده مردم از اجاقهای خوراک پزی تصریح کرد: گرم کردن فضای اتاق یا هیأتهای عزاداری با اجاقهای خوراک پزی و قراردادن این اجاقها در مجاورت چادرهای برزنتی و حصیر باعث آتشسوزی میشود و رعایت نکات ایمنی جهت پیشگیری از حوادث احتمالی ضروری است.
وی از ممنوعیت استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی در توزیع نذورات خبر داد و تأکید کرد: در این ماه برای توزیع نذورات از ظروف یک بار مصرف گیاهی تخریبپذیر به شرط درج موضوع بر روی بستهبندی و برای نوشیدنیهای داغ از ظروف کاغذی با لایه داخلی سفید رنگ استفاده شود.
معاون اداره کل استاندارد ایلام ادامه داد: استفاده از ظروف پلاستیکی اعم از ظروف پروپیلن و پلی استایرن به ترتیب دارای علامت مثلث شکل در زیر ظروفی مانند لیوان و بشقاب با عبارت pp و ps صرفا برای مصرف نوشیدنی و غذاهای سرد توصیه میشود و ظروف غذایی از جنس فوم پلی استایرن نیز برای غذاهای داغ نامناسب است، زیرا مجاورت مایعات داغ یا مواد غذایی داغ در این گونه ظروف موجب آزاد شدن ترکیبات شیمیایی سمی منومرها میشود که برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است و آلودگی زیست محیطی به دنبال دارد.
انتهای پیام