ادعای جدید رویترز درباره فردو

خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌ها ادعا کرد که ایران نصب سانتریفیوژ‌ها را در فردو تقریبا به پایان رسانده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌ها ادعا کرد که ایران نصب سانتریفیوژ‌ها را در فردو تقریبا به پایان رسانده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رویترز در گزارشی از وین به نقل از دیپلماتی‌هایی که به نام‌شان اشاره‌ای نکرده است، مدعی شد: ایران تقریبا نصب سانتریفیوژ‌ها در تاسیسات غنی‌سازی فردو را به پایان رسانده و باور بر آن است که در آینده‌ای نزدیک در موقعیتی خواهد بود که تولید موادی را که اگر بیشتر فرآوری شود، می‌تواند در تولید بمب به کار رود افزایش خواهد داد.

یکی از این دیپلمات‌ها روز پنجشنبه ادعا کرد که «آن‌ها باید ظرف چند هفته قادر ( به افزایش تولید) شوند.»

به گزارش ایسنا، ایران همواره بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌یی‌اش تاکید کرده است و تاسیسات و مواد هسته‌یی آن تحت نظارت کامل بازرسان آژانس قرار دارد.

رویترز افزود: مشخص نیست آیا لوله‌ها و دیگر زیر ساخت‌های لازم برای همه‌ دستگاه‌های تازه نصب شده تکمیل شده‌اند یا خیر. هم‌چنین مشخص نیست که آیا ایران از سانتریفیوژ‌های جدید برای ساخت اورانیوم با غنای بیشتر استفاده خواهد کرد یا خیر.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی از وین به نقل از سه دیپلمات که خواستند نام‌شان فاش نشود، ادعا کرد: ایران در آستانه قادر شدن به ساخت اورانیوم با غنای تسلیحاتی در فردو قرار دارد.

یکی از این سه دیپلمات مدعی شد: ایران ظرف چند روز به لحاظ فنی قادر به افزایش تولید اورانیوم 20 درصدی توسط حدود 700 سانتریفیوژ در فردو خواهد بود. این امر به دو برابر شدن خروجی کنونی منجر خواهد شد و زمان لازم برای رسیدن به مواد کافی و لازم برای سلاح هسته‌یی را به نصف می‌رساند و به سه ماه کاهش می‌دهد.

دو دیپلمات دیگر تعداد 700 سانتریفیوژ را تایید نکردند، اما گفتند که در چند ماه گذشته ایران تعداد قابل توجهی سانتریفیوژ را در فردو نصب کرده است. آغاز غنی‌سازی با دستگاه‌هایی که تحت خلاء هستند فقط چند روز زمان می‌خواهد.

به گزارش ایسنا،‌ سایت غنی‌سازی فردو، سایتی آلترناتیو است که ایران آن را در پی تهدید‌های پی در پی رژیم صهیونیستی علیه فعالیت‌ها و تاسیسات هسته‌یی‌اش احداث کرد.

بنابراین گزارش، اگرچه کارشناسان توافق دارند که ایران می‌تواند اورانیوم تسلیحاتی کافی را نسبتا سریع تولید کند، اما خاطرنشان می‌کند که این فقط یکی از گام‌هایی است که برای ساخت سلاح باید برداشت. آن‌ها می‌گویند که بر این اعتقادند تهران سال‌ها با تسلط بر فن‌آوری ساخت کلاهک کامل عملیاتی فاصله دارد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۶ آبان ۱۳۹۱ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91082616747
  • خبرنگار :