وزیر نفت که پیش از این در یک کنفراس بینالمللی اعلام کرده بود که "اگر تحریمها تشدید شود، ایران نقشه "شماره2" را اجرا میکند"، اظهار کرد که از طرح مجلس برای کاهش تولید نفت خام بیخبر است.
رستم قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مبنی بر این که آیا با طرح مجلس برای کاهش صادرات نفت خام موافق هستید یا خیر گفت: از این طرح اطلاعی ندارم!
بیاطلاعی وزیر نفت از طرح کاهش صادرات نفت خام که کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی آن را ارائه داده است در حالی است که قاسمی از اجرای نقشه دوم ایران در صورت افزایش فشار تحریمهای غرب علیه کشور خبر داده بود.
در همین زمینه حسینی - سخنگوی اقتصادی دولت - نیز معتقد است طرح نمایندگان مجلس برای کاهش صادرات نفت خام ایران بی ثباتی در بازار نفت را در پی دارد و با افزایش قیمت نفت شاهد افزایش قیمت غذا و کاهش رفاه مردم دنیا خواهیم بود.
اگرچه وزیر نفت و دولتمردان بارها اعلام کرده اند که نفت ابزاری سیاسی نیست و از آن برای فشار بر سایر کشورها استفاده نمیکنند اما مسعود میرکاظمی - وزیر سابق نفت - که اکنون بر صندلی ریاست کمیسیون انرژی مجلس تکیه زده با حمایت از طرح کاهش صادارت نفت خام معتقد است که "همان طور که از نفت به عنوان ابزار علیه ما استفاده میکنند، میتوانیم از نفت در حوزه امنیت انرژی استفاده کنیم."
به گزارش ایسنا، زمانی که اتحادیه اروپا صادرات نفت ایران را تحریم کرد تقاضا برای نفت کمتر از تولید بود. پس در این شرایط کمترین زیان به کشورهای تحریم کننده وارد میشد اما اکنون با آغاز فصل سرد زمان رسیدن پیک تقاضاست.
بر این اساس به گفته سید مهدی موسوینژاد، یکی از طراحان اصلی این طرح در مجلس "با توجه به تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا و در پیش بودن زمستان و نیاز کشورهای تحریمکننده به نفت برای تأمین سوخت، ایران باید صادرات نفت خود را کاهش دهد."
کشورهای عضو اتحادیه اروپایی نیز از همین موضوع نگرانند و با برگزای جلسات و سمینارهایی درصدد مقابله با این وضعیت هستند.
به گفته رییس کمیسیون انرژی، "این یک فرصت برای ماست تا به واسطه آن برخی کشورهایی که در تحریم ایران مشارکت میکنند را در صادرات نفت محدود کنیم. به این معنی که قانونی وضع شود که چه این دولت و چه دولتهای بعدی ایران مکلف به کنترل صادرات نفت شوند."
به گزارش ایسنا، پیش از شروع تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا زمزمههایی برای قطع صادرات نفت خام کشور به کشورهای تحریم کننده برای مقابله با فشارهای غرب بود اما متاسفانه به امید این که شاید تحریم نفت ایران تنها تهدید است و عملی نمیشود هیچ اقدام جدی در این زمینه صورت نگرفت تا این که زمستان سرد 2011 را اروپاییان به راحتی به سر بردند اما صادارت روزانه نفت خام ایران با کاهش روبهرو شد.
به نظر میرسد اگر قرار است که در مواجه با تحریمهای اقدامی انجام شود اکنون زمان آن فرا رسیده است وگرنه اروپا دومین زمستان بعد از تحریم نفت خام ایران را نیز به سر خواهد برد؛ حال این راه میخواهد طرح کاهش صادرات نفت خام باشد که نمایندگان مجلس ارائه دادند یا "نقشه شماره2" وزیر نفت.
انتهای پیام