ساخت نیروگاه آزمایشی گداخت هسته‌یی در کشور/بهره‌برداری از سامانه پرتودهی گاما تا بهار 92

رییس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از بررسی چهار طرح کلان ملی گداخت هسته‌یی، تولید رادیوداروها، ساخت و بهره برداری از سامانه پرتودهی چند منظوره گاما و تولید دستگاه شتاب دهنده خطی در جلسه کمیته راهبردی این معاونت خبر داد.

رییس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از بررسی چهار طرح کلان ملی گداخت هسته‌یی، تولید رادیوداروها، ساخت و بهره برداری از سامانه پرتودهی چند منظوره گاما و تولید دستگاه شتاب دهنده خطی در جلسه کمیته راهبردی این معاونت خبر داد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دکتر غلامحسین رحیمی در رابطه با جلسه کمیته راهبردی چهار طرح کلان ملی فناوری که با حضور دکتر سلطانخواه، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و دکتر عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی برگزار شد، اظهار کرد: طرح گداخت هسته‌یی یکی از طرح هایی بود که در این جلسه مطرح و پیشرفت آن بررسی شد.

ساخت نیروگاه آزمایشی گداخت هسته‌یی در کشور

رییس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: این طرح آینده بلندپروازانه ای را به تصویر کشیده است و قابلیت اجرایی شدن در زمان طولانی را دارد. به همین دلیل در جلساتی که با مجریان طرح از سازمان انرژی اتمی داشته ایم تصمیم گرفته شد که طرح گداخت هسته‌یی بازتعریف شود و در هر فاز طرح، محصول و نتیجه مشخصی ارائه شود تا در نهایت به هدف اصلی طرح یعنی ساخت نیروگاه آزمایشی گداخت هسته‌یی برسیم.

وی تصریح کرد: طرح گداخت اواخر سال 88 با اعتبار 100 میلیارد ریال به عنوان فاز اول به تصویب رسید که تا به حال 50 میلیارد ریال از این اعتبار پرداخت شده است. بازتعریف طرح کلان ملی فناوری، مورد تایید سازمان انرژی اتمی هم هست و تاکنون برخی زیرساخت‌های نظری و فنی در سازمان انرژی اتمی صورت گرفته است.

رحیمی افزود: مرکز طرح های کلان ملی فناوری در خصوص این طرح پیشنهاد کرده است که یک ردیف مستقل در قانون بودجه برای آن تعیین شود تا یک بودجه مستمر، تایید شده و پایدار ملی داشته باشد و معاونت در کنار طرح به شتاب و سرعت اجرای آن کمک کند.

رونمایی از هشت رادیو دارو تا پایان سال جاری

وی همچنین در رابطه با طرح کلان ملی فناوری تولید رادیوداروها نیز با اشاره به اهتمام جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان انرژی اتمی در اجرای این طرح بیان کرد: در این طرح تاکنون هفت رادیو دارو به مرحله تولید و تجاری‌سازی رسیده و رونمایی هم شده اند. علاوه بر این، هشت داروی دیگر نیز بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته و با توجه به اتمام مراحل تولید و کنترل کیفی و ثبت آنها در فهرست دارویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از اتمام تست های بالینی مورد نیاز حداکثر تا پایان سال جاری رونمایی خواهند شد.

رییس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تصریح کرد: مراحل تجاری سازی طرح تولید رادیوداروها و تامین میزان نیاز کشور در سازمان انرژی اتمی تعریف شده است و خوشبختانه ما دغدغه ای از این بابت نداریم.

ساخت و بهره برداری از سامانه پرتودهی چند منظوره گاما

وی در ادامه درباره طرح کلان ملی فناوری ساخت و بهره برداری از سامانه پرتودهی چند منظوری گاما که با همکاری سازمان انرژی اتمی در حال اجراست، اظهار کرد: بنابر پیشنهاد سازمان انرژی اتمی قرار شد این دو سامانه در بناب و شهرکرد احداث شود.

رحیمی با اشاره به اینکه مقدمات کار آغاز شده اما بنا به دلایلی طرح طبق چهارچوب زمانی پیش بینی شده اولیه پیش نرفته است، ادامه داد: در هر دو محل انتخابی به ویژه در شهرکرد انتظاراتی ایجاد شد؛ لذا به این نتیجه رسیدیم که سایت بناب و شهرکرد را از هم جدا کنیم و هر کدام را با سازوکاری متفاوت جلو ببریم.

رییس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: بر اساس توافق‌های صورت گرفته با مجری طرح مقرر شد در بناب که سایت آن در اختیار سازمان انرژی اتمی است، با شتاب و سرعت بیشتری ساختمان اصلی تا آخر زمستان احداث شود و تا بهار سال آینده تست و بهره‌برداری اولیه این سامانه انجام شود.

رییس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ابراز امیدواری کرد که سایت بناب به عنوان نخستین سایت صنعتی پرتودهی گاما در کشور در زمان بندی پیش‌بینی شده و تا پایان دولت دهم به نتیجه برسد و در شهرکرد نیز به زودی عملیات اجرایی و عمرانی طرح آغاز شود.

اجرای طرح کلان تولید دستگاه شتاب دهنده خطی واریان

وی با اشاره به چهارمین طرح کلان ملی که در جلسه کمیته راهبردی مورد بررسی قرار گرفته است اظهار کرد: طرح کلان ملی فناوری تولید دستگاه شتاب دهنده خطی واریان طرحی است که با توجه به نیاز کشور و بر اساس پیشنهاد سازمان انرژی اتمی ایران در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در چهارچوب طرح های کلان تجهیزات پزشکی مطرح و روند پیگیری، تصویب و اجرای آن انجام می شود.

رحیمی ادامه داد: همچنین در قالب طرح کلان ملی فناوری تولید تجهیزات پزشکی، طرح دستگاه شتابدهنده خطی از نوع نپتون توسط یک شرکت دانش بنیان در قشم در حال اجراست.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ آبان ۱۳۹۱ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91082314885
  • خبرنگار :