مدیرعامل سابق شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: باید نفت خام را از بورس انرژی جدا کنیم، چرا که عرضهی آن به صورت خام به ضرر ما خواهد بود و باید تبدیل به فرآوردههای نفتی شود.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا نعمتزاده در اولین همایش بینالمللی بورس انرژی اظهار کرد: وقتی بحث بورس انرژی در زمان مهندس زنگنه مطرح شد تلاش شد تا بورس نفت ایجاد شود، اما ما معتقد بودیم این کار شدنی نیست و عرضهی آن به ضرر ما تمام خواهد شد مگر آنکه در خلیجفارس به صورت مشترک باشد.
وی افزود: بنابراین وقتی بورس نفت و یا بورس انرژی گفته میشود باید بحث نفت خام را از هم جدا کنیم و آن را به صورت فرآوردههای انرژی عرضه کنیم.
نعمتزاده با بیان اینکه قراردادهای درازمدت در نفت به نفع ماست، گفت: ما به جای آنکه قیمت نفت را بخواهیم کاهش دهیم بهتر است با خریداران نفت خام قراردادهای حداقل یکساله داشته باشیم و حتی قراردادهای طولانیمدت پنج ساله ببندیم تا مطمئن شویم مشتری ثابت و مشخصی داریم.
مدیر عامل سابق شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه در قراردادهای نفتی عمده مشکل ما بحث قیمتگذاری است، گفت: وقتی میگوییم در سراسر کشور قیمت بنزین یک نرخ مشخص باشد، این امر با هزینههای حملونقل و دیگر هزینهها مغایرت دارد.
وی افزود: تا زمانی که دولت در قیمتگذاری فرآوردهها و عرضه و تقاضا مداخله میکند، آزادشدن نرخ انرژی شدنی نیست و به قیمت واقعی خود نمیرسد البته میتوان آن را کمی با صادرات و واردات تعدیل کرد.
نعمتزاده با بیان اینکه در زمانی که در پالایش و پخش فعالیت میکرده عنوان میشده است که آزادسازی نرخ حاملهای انرژی 20 سال دیگر انجام میشود، گفت: این آزادشدن نرخها یک مسالهی مهم است، چرا که بر روی تمام محصولات و کالاهای دیگر اثر خواهد گذاشت.
مدیر عامل سابق شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران بورس انرژی را محل خوبی برای معامله محصولات پتروشیمی و انرژیهای دیگر دانست و گفت: در این بورس تحمیل هزینههای مازاد بر مصرفکننده از بین خواهد رفت و برای تولیدکنندهها نیز کنترل راحتتر است.
وی همچنین در مورد میزان گازی که در جنوب کشور مازاد میسوزد نیز گفت: میتوان این گاز را تبدیل به انرژی برق کرده و صادر کنیم که در این رویه یک قدم به جلو خواهیم رفت.
انتهای پیام