مروری بر مصوبات سال‌های گذشته شورای پول و اعتبار

ورود و خروج طلای همراه مسافر؛ گردنبند و النگو در حد مجاز!

کنکاش در سایت بانک مرکزی و مرور مقررات پولی و بانکی مخاطب را به مصوباتی می‌رساند که قابل توجه و بعضا تعجب‌آورند. از جمله آنها می‌توان به میزان ریال و زیورآلات همراه مسافر اشاره کرد.

کنکاش در سایت بانک مرکزی و مرور مقررات پولی و بانکی مخاطب را به مصوباتی می‌رساند که قابل توجه و بعضا تعجب‌آورند. از جمله آنها می‌توان به میزان ریال و زیورآلات همراه مسافر اشاره کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،روز گذشته (یکشنبه) یکی از مصوبات شورای پول و اعتبار را منتشر کرد که نشان می‌دهد ورود و خروج پول رایج کشور توسط هر مسافر حداکثر 500 هزار تومان است.

علاوه بر این در آن گزارش درباره خروج زیورآلات شخصی همراه مسافر نیز عنوان شده بود هر مسافر حداکثر تا میزان 150 گرم از انواع مصنوعات طلا می‌تواند همراه خود داشته باشد.

خبرنگار ایسنااین موضوع را از بانک مرکزی جویا شد که چرا با وجود شرایط اقتصادی کنونی و نیز ارزش پول همچنان مصوبات گذشته مورد استفاده قرار می‌گیرند که پاسخ روشنی داده نشد. حتی برخی از مسئولان این بانک به یاد نمی‌آوردند که شورای پول و اعتبار چند سال پیش چنین مصوبه‌ای داشته است.

این مصوبات که به نظر می‌رسد از گذشته در بخش مقررات سایت بانک مرکزی باقی مانده‌اند این روزها مورد توجه رسانه‌ها نیز قرار گرفته است. در ادامه یک بار دیگر بر بخش‌هایی از این مقررات که مصوبه شورای پول و اعتبار نیز هستند مروری می‌شود.

**هر مسافر 500 هزار تومان

ورود و خروج پول رایج کشور توسط هر مسافر (اتباع ایرانی یا خارجی) حداکثر تا مبلغ پنج میلیون ریال مجاز بوده و در صورت عدم رعایت سقف مذکور با متخلفین وفق ماده 42 قانون پولی ومالی کشور و همچنین سایر مقررات رفتار خواهد شد.

**150گرم از انواع مصنوعات طلا مجاز

خروج زیورآلات شخصی همراه مسافر نیز حداکثر تا میزان 150 گرم از انواع مصنوعات طلا مجاز خواهد بود چنانچه زیورآلات مورد بحث مزین به سنگ‌های گرانبها از قبیل الماس، زمرد و برالیان باشد نباید وزن نگین منصوب به آن‌ها از اجزا قیراط (کمتر از یک قیراط) تجاوز کند.

**گردنبند و النگو در حد مجاز

اما ورود زیورآلات، طلای همراه مسافر از قبیل گردنبند، دست بند، گوشواره، انگشتری، النگو، ساعت و ... در حد متعارف و برای مصارف شخصی به صورت واحد (از هر کدام یک عدد و در مورد گوشواره یک جفت و النگو شش عدد) مجاز بوده و مازاد بر آن منوط به کسب اجازه قبلی از بانک مرکزی است.

**سوغات و ظروف نقره

خروج مصنوعات و ظروف نقره هم به عنوان هدیه و سوغات توسط مسافر حداکثر تا میزان سه کیلوگرم مجاز است، مشروط به این که اشیا مذکور در زمره آثار فرهنگی و تاریخی محسوب نشوند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ آبان ۱۳۹۱ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 91082213916
  • خبرنگار :