مدیرمسئول روزنامهی «اعتدال» گفت: در حال حاضر بزرگترین مشکل مطبوعات مسائل مالی و پرداخت نشدن یارانههاست.
رضا صابری در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه وزیر ارشاد در افتتاحیهی نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها قول پرداخت یارانهها را ششماهه داد، بیان کرد: در حال حاضر کمتر از 30 درصد یارانهی سهماهه نخست سال به حساب روزنامهی اعتدال ریخته شده است. در شرایط کنونی، فشارهای مالی بر مطبوعات یکی از دغدغههای مهم بیشتر مدیران مسئول روزنامههاست.
او با اشاره به مشکل کاغذ، اظهار کرد: افزایش قیمت کاغذ از کیلویی 700 تومان به 2200 تومان، فشار اقتصادی را بر مطبوعات بیشتر میکند.
وی ادامه داد: پرداخت نشدن یارانهها در کنار مشکل کاغذ، فضای بسیار سنگینی را برای مطبوعات ایجاد کرده است و اگر مسئولان به این موضوع رسیدگی نکنند و برای آن چارهای نیندیشند، امکان دارد بسیاری از مطبوعات نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
صابری با تأکید بر اینکه باید برای این مشکلات راهکاری پیدا شود، گفت: یک مدیرمسئول نباید به جای فکر کردن به بالا بردن کیفیت محتوایی روزنامهاش، دغدغهاش حل کردن مشکلات اقتصادی باشد.
وی راهکار ابتدایی حل این مشکلات را تزریق یک بودجهی اولیه دانست و بیان کرد: مسئولان با تزریق این بودجه میتوانند قدری از فشار اقتصادی واردشده بر مطبوعات بکاهند. البته این به آن معنی نیست که مبلغی خارج از ضوابط قانونی به مطبوعات پرداخت شود، بلکه همان چیزی را که مصوبهی مجلس است، به مطبوعات پرداخت کنند.
او دربارهی حواله کاغذی که توسط معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به روزنامهها داده شد، گفت: این حواله فقط برای 15 روز مصرف یک روزنامه مانند «اعتدال» کافی است که تیراژ بالایی ندارد، البته ما برای حمل این روزنامه تا چاپخانه حدود 18میلیون تومان هزینه میکنیم.
مدیرمسئول روزنامهی «اعتدال» توضیح داد: این روزنامه پیش از این گرانیها، تعداد صفحاتش را از 16 صفحه به 8 صفحه رساند و روزهای پنجشنبه هم روزنامه را منتشر نکرد. این تصمیمگیری برای زمانی بود که فشارهای اقتصادی تا این حد نرسیده بود، اما در حال حاضر به این فکر هستیم که روزنامه را در روزهای دیگری هم منتشر نکنیم.
وی با بیان اینکه متأسفانه آگهیهای دولتی هم از روند خود خارج شدهاند، اظهار کرد: وقتی ما برای دریافت مجوز روزنامه اقدام کردیم، دفتری بود که آگهیهای دولتی را برای روزنامههای مختلف سهمیهبندی میکرد، این روند تا پایان دولت نهم ادامه داشت. در ابتدای دولت دهم بدون هیچ اعلام قبلی آگهیها قطع شد. بعد از آن رسما آگهیها در انحصار روزنامهی «ایران» قرار گرفت. حتا پس از اینکه این انحصار لغو شد، آگهیهای دولتی به تمام روزنامهها تعلق نمیگیرد و ما از طریق آگهیهای شهرستان، روزنامهی «اعتدال» را اداره میکنیم. دربارهی دادن آگهی، عمدا ما را در مضیقه قرار دادند، اما دربارهی یارانهها در مضیقه قرار گرفتهایم.
او در پایان از مسئولان وزارت ارشاد خواست تا با سعهی صدر رفتار کنند و افزود: شرایطی که در حال حاضر وجود دارد، مدیران مسئول روزنامهها را عصبانی کرده است.
انتهای پیام