انتظاری از نظام پزشکی برای حل مشکلات جراحی پلاستیک نداریم

رییس انجمن جراحی پلاستیک هشدار داد:انجام اعمال زیبایی توسط 7000 پزشک دوره ندیده در کشور

رییس انجمن جراحی پلاستیک و زیبایی ایران ضمن تاکید بر اینکه اعمال جراحی بینی بایستی توسط پزشکی انجام شود که در این خصوص دوره دیده باشد، اظهار کرد: متاسفانه 7000 پزشک آموزش ندیده در ایران اقدام به انجام اعمال زیبایی می‌کنند.

رییس انجمن جراحی پلاستیک و زیبایی ایران ضمن تاکید بر اینکه اعمال جراحی بینی بایستی توسط پزشکی انجام شود که در این خصوص دوره دیده باشد، اظهار کرد: متاسفانه 7000 پزشک آموزش ندیده در ایران اقدام به انجام اعمال زیبایی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار «سلامت» ایسنا، دکتر کمال سید فروتن در نشست خبری که به مناسبت برگزاری ششمین کنگره راینوپلاستی پیشرفته ایران ترتیب داده شده بود، درباره لزوم نظارت بر انجام اعمال جراحی پلاستیک توسط افراد فاقد صلاحیت در کشور، عنوان کرد: سازمان نظام پزشکی به مشکلات مربوط به انجام اعمال جراحی پلاستیک توسط غیرمتخصصان دامن می‌زند.

وی ادامه داد: سازمان نظام پزشکی ارگانی نیست که قدرت اجرایی داشته باشد، بلکه وظیفه نظارتی و مشورتی دارد. چند ارگان اجرایی در کشور نظیر وزارت بهداشت، وزارت ارشاد و قوه قضاییه بایستی برای حل مشکلات مربوط به حوزه جراحی پلاستیک، تشریک مساعی کرده و آنها را به نحو احسن حل کند.

رییس انجمن جراحی پلاستیک و زیبایی ایران با بیان اینکه متاسفانه شاهد چاپ آگاهی‌های مربوط به جراحی‌های زیبایی در مطبوعات هستیم، اظهار کرد: در همه موارد دقت کافی در این خصوص صورت نمی‌پذیرد. خود سازمان نظام پزشکی یکی از مشکلات ما در این خصوص است. از این سازمان از این به بعد انتظاری برای حل مشکلات خود نداریم، زیرا بارها مراجعه کرده و مشکلات خود را با آنها در میان گذاشته‌ایم. آنها نمی‌توانند مردم را از این مشکلات نجات دهند، به عنوان مثال سازمان نظام پزشکی مبلغ 30 هزار تومان از پزشکان دریافت می‌کند تا مجوز نشر آگهی را صادر کند.

وی ادامه داد: این در حالی است که قوانین مربوط به سازمان نظام پزشکی بسیار قدیمی شده و مربوط به 40 سال گذشته هستند. بر مبنای آن هر پزشک عمومی می‌تواند تا وقتی مشکلی برایش پیش نیاید، برخی اقدامات درمانی را انجام دهد. همچنین مطابق قوانین نظام پزشکی یک جراح می‌تواند در سه حیطه تخصصی کار کند، در حالی که ممکن است آموزش‌های لازم را در خصوص آن ندیده باشد. این قوانین برای جامعه کنونی که اکنون برای درمان بیماری‌های هر بخش از بدن رشته‌های فوق تخصصی ایجاد شده است، صدق نمی‌کند.

رییس انجمن جراحی پلاستیک و زیبایی ایران با اشاره به اینکه اخیرا قوه قضاییه برای حل مشکلات مربوط به جراحی پلاستیک وارد عمل شده است، اظهار کرد: قوه قضاییه قصد دارد تا با بهره‌مندی از نظرات تمام دستگاه‌های ذیربط، راهکاری عملی بیابد، تا اینکه مردم بیش از این گرفتار عوارض و عواقب انجام جراحی‌های زیبایی توسط افراد فاقد صلاحیت نشوند.

فروتن درباره میزان دریافتی فوق تخصص‌های جراحی‌ پلاستیک برای انجام جراحی بینی، اظهار کرد: آن دسته از فوق تخصص‌های جراحی‌های بینی که عضو انجمن راینوپلاستی هستند، قیمت‌های سرسام‌آوری را برای انجام اعمال جراحی زیبایی ندارند. شاید این اختلاف قیمت مربوط به سایر تخصص‌ها و گروه‌های پزشکی باشد.

رییس ششمین کنگره راینوپلاستی پیشرفته ایران با تاکید بر اینکه جراحی زیبایی بینی را باید کسی انجام دهد که حتما دوره دیده باشد و مشکلی برای بیمار ایجاد نکند، اظهار کرد: به عنوان مثال علاوه بر فوق تخصص‌های جراحی پلاستیک، آن دسته از متخصصان گوش، حلق و بینی که دوره‌های آموزشی مربوط به جراحی بینی را در دوره تحصیلی خود گذرانده‌اند، می‌توانند اعمال جراحی بینی را انجام دهند. متاسفانه باید گفت 7000 پزشک دوره ندیده در ایران انجام اعمال زیبایی را انجام می‌دهند. لازم است دستگاه‌های اجرایی و نظارتی با تعامل یکدیگر نظارت خود را در این بخش گسترش دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه چشم و هم چشمی نیز می‌تواند یکی از عوامل انجام اعمال جراحی زیبایی بینی باشد، اظهار کرد: البته این آمار چندان بالا نیست.

بوتاکس و تزریق چربی بیشترین آمار انجام اعمال زیبایی را به خود اختصاص داده است

فروتن در ادامه با بیان اینکه بوتاکس و تزریق چربی بیشترین آمار انجام اعمال زیبایی را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: در حال حاضر دنیا به سمت اعمال زیبایی غیرجراحی حرکت می‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ آبان ۱۳۹۱ / ۱۶:۳۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91082113354
  • خبرنگار : 71424