«فیلیپ راث»، نویسندهی سرشناس آمریکایی با دنیای نویسندگی خداحافظی کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «فیلیپ راث»، نویسندهی آمریکایی برنده پولیتزر در مصاحبه با یک مجله فرانسوی اعلام کرد، به دلیل از دست دادن اشتیاقش به نویسندگی، دیگر کتاب نخواهد نوشت.
نویسندهی رمان برنده پولیتزر «نغمه آمریکایی» به مجله «Les Inrocks» اعلام کرد، «مکافات» آخرین رمان او خواهد بود. فیلیپ راث 79 ساله که تاکنون بارها نامزد جایزهی نوبل ادبیات بوده، در این مصاحبه اذعان کرد: سه سال است چیزی ننوشتهام و راستش را بگویم، کارم تمام است.
فیلیپ راث که از مشهورترین نویسندگان آمریکایی محسوب میشود، سال 1960 با رمان کوتاه «خداحافظ کلومبوس» موفق به دریافت جایزهی کتاب ملی آمریکا شد. وی برای بار دوم در سال 1995 این جایزه را از آن خود کرد.
این نویسندهی سرشناس اعلام کرد، از سن 74 سالگی شروع به دوبارهخوانی رمانیهای محبوبش از جمله آثار «ارنست همینگوی»، «ایوان تورگینف» و «فئودور داستایوفسکی» کرده است و بعد از آن قصد دارد رمانهای خودش را دوبارهخوانی کند.
او در اینباره گفت: میخواستم ببینم آیا با نوشتن دقتام را تلف کردهام. پس از آن به این نتیجه رسیدم که کارم با داستاننویسی تمام شده است. دیگر نمیخواهم بخوانم، بنویسم، یا حتی درباره آن صحبت کنم. تمام زندگیام را به رمان اختصاص دادم. تحصیل کردم، تدریس کردم، نوشتم، خواندم و تمام زندگیام را به خاطر رمان کنار گذاشتم. دیگر کافی است! دیگر آن حس تعصبی که تمام زندگیام نسبت به نوشتن تجربه کردم را ندارم. حتی فکر دوباره نوشتن برایم غیرممکن است.
چهار اثر آخر راث، رمانهای کوتاهی بودهاند که بیشتر روی موضوعاتی چون سالمندی، ضعف قوای بدنی، افسردگی و مرگ تمرکز داشتند.
این نویسندهی متولد نیوجرسی دربارهی کتاب زندگینامهاش که به قلم «بلیک بیلی» نوشته میشود، گفت: اگر انتخاب با من بود، ترجیح میدادم هیچ زندگینامهای دربارهام نوشته نشود، اما پس از مرگم زندگینامههایی به نگارش درخواهند آمد، میخواهم مطمئن باشم که یکی از آنها درست است.
راث در آخر گفت، از مدیر برنامههای ادبیاش خواسته تا پس از مرگش آرشیو شخصیاش را نابود کند. زیرا نمیخواهد نوشتههای شخصیاش همهجا پخش شوند.
فیلیپ راث تاکنون 31 رمان به نگارش درآورده است و یکی از بزرگترین نویسندگان زندهی آمریکا محسوب میشود. او متولد سال 1933 در نیوجرسی آمریکاست که پس از اتمام تحصیلاتش در دانشگاه شیکاگو، در همان دانشگاه به تدریس ادبیات مشغول شد.
راث از سال 1975 عضو مؤسسهی ملی هنر و ادبیات آمریکا بوده است. او همچنین تا سال 1989 به عنوان ویراستار آثار ادبی با انتشارات «پنگوئن» همکاری میکرد. اما از سال 1992 وقت خود را فقط صرف نویسندگی کرده است. راث نخستین نویسندهی زندهی آمریکایی است که مجموعهی آثارش از سوی کتابخانهی آمریکا منتشر شده است.
او که تاکنون سهبار موفق به کسب جایزهی ادبی «پن فاکنر» شده است، خالق آثار معروفی چون «رییسجمهور ما»، «زنگار بشر»، «خشم» و «یکی مثل همه» است.
انتهای پیام