حسینی‌بوشهری: هیات‌های مذهبی کانون بازسازی فکری و اعتقادی هستند

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور هیات‌های مذهبی را کانون بازسازی فکری و اعتقادی و مرکز تربیت عاشقان اهل بیت(ع) دانست و جذب جوانان در محافل مذهبی را بزرگترین رسالت هیات‌های مذهبی ذکر کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور هیات‌های مذهبی را کانون بازسازی فکری و اعتقادی و مرکز تربیت عاشقان اهل بیت(ع) دانست و جذب جوانان در محافل مذهبی را بزرگترین رسالت هیات‌های مذهبی ذکر کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید هاشم حسینی بوشهری روز سه‌شنبه در دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین اسکندری رییس سازمان تبلیغات اسلامی و اعضای شورای هیات‌های مذهبی و کانون شاعران و مداحان استان قم، فعالیت‌های انجام شده برای ساماندهی هیات‌های مذهبی و شاعران و مداحان آئینی را امیدبخش و بیانگر حرکت سازنده و سازماندهی‌شده توسط سازمان تبلیغات اسلامی و تشکل‌های مذهبی دانست.

وی ادامه داد: ما از سالیان گذشته در انتظار برنامه‌ریزی‌هایی بودیم که هیات‌های مذهبی با ساز و کار جدیدی فعالیت کنند، اما فعالیت‌های خوبی که انجام شده، پایان راه نیست بلکه آغاز حرکت برای رسیدن به نقطه مطلوب واقعی است که اهل بیت(ع) از ما انتظار دارند.

امام جمعه قم نقش هیات‌های مذهبی و مراکز فرهنگی و تبلیغی همچون سازمان تبلیغات اسلامی را در عصر غیبت کلیدی و تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: نمی‌توان دین خدا را تنها از طریق منطق و استدلال و برهان در جامعه اسلامی و دینی نهادینه کرد و اگر عاطفه را چاشنی منطق و استدلال نکنیم، کار تبلیغی ما اثر بایسته نخواهد داشت.

حسینی بوشهری به نقش هیات‌های مذهبی در تحریک عواطف مقدس مردم اشاره کرد و گفت: هیات‌های مذهبی از همان آغاز پیدایش، با برگزاری مراسم عزاداری و سینه‌زنی و اجرای تعزیه و... نقش مهمی در به صحنه آوردن عواطف مقدس مردم داشته‌اند.

وی تاکید کرد: عشق به اباعبدالله الحسین(ع) که ریشه در ذات کبریایی حق تعالی دارند ماندگار است و هیات‌های مذهبی بدون هیچ گونه امر و نهی، به صورت خودجوش وارد صحنه می‌شوند و امکانات و مال و افکار خود را بسیج می‌کنند و این احساس مردم ماندگار است.

مدیر حوزه‌های علمیه هیات‌های مذهبی را کانون تربیت عاشقان اهل بیت(ع) عنوان کرد و گفت: در شرایطی که نسل جوان مورد تهدید و آماج حمله بی‌رحمانه تبلیغی دشمنان قرار گرفته‌اند، بزرگ‌ترین رسالت مرکز تربیت عاشقان اهل بیت(ع) جذب جوانان است.

حسینی بوشهری تصریح کرد: از هیات‌های مذهبی و دست اندرکاران امر انتظار می‌رود به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که جوانان برای حضور در هیات‌های مذهبی از سوی افراد شناخته شده و مورد اعتماد دعوت شوند.

وی در مورد اجرایی شدن دعوت از جوانان اظهار کرد: اگر چند روز قبل از آغاز مراسم عزاداری، جوانانی که در اطراف مسجدها، تکیه‌ها و حسینیه‌ها زندگی می‌کنند شناسایی شوند و برای آنها کارت دعوت ارسال شود و آنها در مراسم عزاداری شرکت کنند، دیگر جوانان به سمت اعتیاد و ناهنجاری‌ها نمی‌روند.

امام جمعه قم جاذبه‌های معنوی اهل بیت(ع) را بزرگ‌ترین تضمین‌کننده و پشتیبان دست اندرکاران امر دانست و با تاکید بر لزوم گسترش هیات‌های مذهبی دانش آموزی تصریح کرد: نوجوانان و جوانان به خاطر فطرت پاک و زلالی که دارند تاثیر زیادی در ایجاد شور حسینی دارند.

وی نقش هیات‌های مذهبی را در پیروزی انقلاب اسلامی بی‌نظیر خواند و تاکید کرد: هیات‌های مذهبی در آن زمان دو اردوگاه مخالف دوران قیام اباعبدالله الحسین(ع) را برای مردم ترسیم می‌کردند و این همانندسازی و شبیه‌سازی چنان در جامعه تاثیر گذاشت که مردم در اوج احساسات، سیمای امام حسین(ع) را در چهره امام خمینی(ره) و سیمای یزید را در طاغوت می‌دیدند.

حسینی بوشهری خواستار تقویت بنیه اعتقادی و دینی شرکت کنندگان در محافل و هیات‌های مذهبی شد و گفت: باورهای دینی مردم باید به گونه‌ای ارتقا یابد که عزاداران علاوه بر اینکه احساسات خود را به صحنه می‌آورند، از منطق دین نیز دفاع کنند.

به اعتقاد امام جمعه قم فضای هیات‌های مذهبی فضای تبلور دیدگاه‌ها و نظرهای مختلف است و در این کانون بازسازی فکری و اعتقادی می‌توان ارادتمندان به انقلاب را تربیت کرد.

کاهش آسیب‌ها و انحرافات عزاداری در قم

رییس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم نیز در این دیدار با اشاره به اجرای موفقیت‌آمیز طرح ساماندهی هیات‌های مذهبی و شاعران و مداحان آئینی در کاهش انحراف‌ها و آسیب‌های عزاداری گفت: اگر این طرح به همین صورت ادامه یابد دغدغه‌های مقام معظم رهبری و مراجع در مورد هیات‌های مذهبی برطرف می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری با اشاره به پیشینه هیات‌های مذهبی اظهار کرد: الهی بودن، با اخلاص بودن، مردمی بودن و حضور در عرصه‌های مربوط به منافع نظام اسلامی از جمله ویژگی‌های هیات‌های مذهبی است.

وی نقش هیات‌های مذهبی را در پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس و مقابله با جنگ نرم دشمنان، مهم برشمرد و تاکید کرد: تلاش سازمان تبلیغات اسلامی بر این است که هیات‌های مذهبی و شاعران و مداحان را در راستای اهداف حضرت سیدالشهدا(ع) و آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی و امام راحل و مقام معظم رهبری ساماندهی کند.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم با بیان این‌که «فعالیت‌های گسترده‌ای برای آموزش مسوولان هیات‌های مذهبی و فرهنگ‌سازی عزاداری در این استان انجام شده است» اظهار کرد: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده، این برنامه‌ها در کاهش انحراف‌ها، آسیب‌ها و تحریف‌های عزاداری نقش موثری داشته است.

به گفته حجت‌الاسلام اسکندری اگر این روند ادامه پیدا کند در چند سال آینده همه نگرانی‌هایی که در فرمایشات مقام معظم رهبری و بزرگان حوزه و شخصیت‌های کشور در مورد هیات‌های مذهبی وجود داشته برطرف می‌شود.

وی از اجرای طرح اوقات فراغت توسط هیات‌های مذهبی برای نخستین بار خبر داد و افزود: هیات‌های مذهبی در این طرح که تلاوت و تفسیر قرآن کریم و بیان احکام مورد توجه بود، تعداد قابل توجهی از نوجوانان و جوانان را تحت پوشش قرار دادند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ آبان ۱۳۹۱ / ۰۷:۱۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91081710450
  • خبرنگار :