در پی ممنوعیت یکباره صادرات اعلام شد:

بلاتکلیفی 20 تریلی تخم‌مرغ با مجوز صادراتی در مرز‌ها

در حالی که طبق تفاهم‌نامه کارگروه تنظیم بازار در ریاست جمهوری، مسوولیت تنظیم بازار تخم‌مرغ به تولید‌کنندگان واگذار شده بود در پی ممنوعیت یک‌باره صادرات این محصول 20 تریلی تخم‌مرغ با مجوز صادرات در مرزها مانده و از خروج آن جلوگیری می‌شود.

در حالی که طبق تفاهم‌نامه کارگروه تنظیم بازار در ریاست جمهوری، مسوولیت تنظیم بازار تخم‌مرغ به تولید‌کنندگان واگذار شده بود در پی ممنوعیت یک‌باره صادرات این محصول 20 تریلی تخم‌مرغ با مجوز صادرات در مرزها مانده و از خروج آن جلوگیری می‌شود.

هدایت اصغری - مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار- در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: طبق تفاهم‌نامه منعقد شده با وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، شرکت پشتیبانی امور دام و این اتحادیه مقرر شده که مسوولیت تنظیم بازار تخم‌مرغ به اتحادیه میهن واگذار شود و قیمت کف و سقف و عرضه‌ مستقیم برای این محصول در نظر گرفته شود.

وی گفت: مسوولان به قرار‌داد و تعهد خود پایبند نبوده و علی‌رغم این مصوبه، تخم‌مرغ را در فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی قرار داده‌اند که این امر باعث می‌شود تخم‌مرغ از صرفه اقتصادی خارج و گله‌های تخم‌گذار حذف شود و در آینده نزدیک با مشکل کمبود و افزایش قیمت تخم‌مرغ مواجه خواهیم شد.

اصغری با گلایه از اینکه این بخشنامه باید تاریخ اجرایی داشته باشد، تصریح کرد: هیچ‌ زمانی برای اجرای این ممنوعیت در نظر گرفته نشده و 20 تریلی تخم‌مرغ که مجوز صادرات را دارد و بهای آن رد و بدل شده است در مرزها مانده و از خروج آن جلوگیری می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار افزود: جای سوال است چرا محصولات وارداتی پس از اخذ مجوز واردات و انجام ثبت و سفارش، شش ماه زمان برای واردات را دارند اما ممنوعیت صادرات به صورت ضرب‌الاجلی اجرا می‌شود؟

وی ممنوعیت صادرات تخم‌مرغ و ضرب‌الاجل اجرای آن را ضربه‌ به تولید و تولید‌کننده عنوان کرد و گفت: 50 تریلی تخم‌مرغ صادراتی نیز بار زده شده و اماده صادرات است که اکنون با تصمیم اتخاذ شده تولید‌کنندگان بلاتکلیف مانده‌اند.

اصغری یادآور شد: هر ماشین صادراتی تخم‌مرغ حدود 22 تن محصول حمل می‌کند.

این تولیدکننده اظهار کرد: محصول صادراتی با مشخصات ویژه تولید و بسته‌بندی می‌شود و مشخصات آن با محصول داخلی متفاوت است. همچنین هزینه‌ بالاتری برای بسته‌بندی و حمل و نقل آن صرف شده است.

به گفته‌ وی ماهانه 75 هزار تخم‌مرغ تولید می‌شود که با توجه به مصرف 60 هزار تنی داخل حداقل باید 10 هزار تن تخم‌مرغ به منظور تعادل در بازار صادر شود.

اصغری خاطر نشان کرد: امسال حدود 15 هزار تن تخم‌مرغ به کشور‌های افغانستان، عراق، ترکمنستان و ارمنستان صادر شده است.

مدیرعامل اتحادیه مرغ میهن‌ گفت: طی دو روز اخیر پس از اعلام ممنوعیت صادرات تخم‌مرغ ایرانی، کشور ترکیه بازار‌های صادراتی ایران را هدف قرار داده و به آنها پیشنهاد فروش شش ماهه تخم‌مرغ را داده است لذا اگر در این زمینه اقدامی صورت نگیرد بازار‌های صادراتی که تولید‌کنندگان با سختی و هزینه‌ فراوان شناسایی کرده‌اند از دست می‌رود.

وی اظهار کرد: با توجه به بالا‌بودن کیفیت تخم‌مرغ نسبت به تخم‌مرغ ترکیه بازار‌های هدف حاضرند محصول ایرانی را گران‌تر بخرند و تخم‌مرغ ایرانی مرغوبیت و مشتری خاص خود را دارد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار اظهار کرد: این موضوع از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، نماینده ویژه دولت و مجلس و وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری شده است که چرا مسوولان علی‌رغم تفاهمنامه مصوب‌شده درکارگروه تنظیم بازار ریاست جمهوری به تعهدات خود پایبند نیستند؟

به گزارش ایسنا روز گذشته پس از اینکه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان لیست 52 قلم کالا را که صادرات آنها ممنوع است اعلام کرد، گمرک ایران با ابلاغ این مصوبه به گمرک‌های کشور با اضافه کردن تخم‌مرغ نطفه‌دار و تخم مرغ خوارکی به این لیست تاکید کرد که از صادرات این محصول بر اساس نظر سازمان حمایت جلوگیری می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۰ آبان ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91081006573
  • خبرنگار : 71251