نایب رئیس کنفدراسیون صادرات در گفت‌وگو با ایسنا مطرح کرد:

ناهماهنگی دو معاونت وزارتخانه در مورد ممنوعیتهای صادراتی

نایب رئیس کنفدراسیون صادرات با اشاره به ممنوع شدن صادرات 52 قلم کالا گفت: این ممنوعیت باعث توقف صادرات و در نتیجه کاهش ارزآوری خواهد شد.

نایب رئیس کنفدراسیون صادرات با اشاره به ممنوع شدن صادرات 52 قلم کالا گفت: این ممنوعیت باعث توقف صادرات و در نتیجه کاهش ارزآوری خواهد شد.

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، توضیح داد: صادرکنندگان نیز مانند دولت موافق صادرات کالاهایی که با ارز 1226 تومان وارد شده‌اند نیستند، اما باید در نظر گرفت که میزان استفاده از ارز مرجع در کالاهای صادراتی تولید شده در کشور متفاوت است. به عنوان مثال ممکن است در فرایند تولید یک کالای صادراتی تنها 10 درصد از موادی استفاده شده باشد که با ارز مرجع وارد شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: به نظر من اگر در کالایی حتی تا 30 درصد هم از ارز مرجع استفاده شده باشد، باید به آن اجازه صادرات داد، چرا که ارز‌آوری آن به مراتب بیشتر خواهد بود.

نایب رئیس کنفدراسیون صادرات با اشاره به این‌که در چهار ماه گذشته فقط به دارو و برخی اقلام غذایی اساسی برای واردات ارز مرجع داده شد، گفت: اکثر کالاهایی که قبل از آن ارز مرجع گرفته و وارد شده‌اند، تاکنون به مصرف رسیده و تمام شده‌اند.

او با بیان این‌که ممنوع کردن صادرات 52 قلم کالا باعث از دست رفتن بازارهای صادراتی کشور خواهد شد، گفت: جایگزین کردن این بازارها در آینده کار ساده‌ای نخواهد بود و باعث می‌شود که درآمدهای ارزی از محل صادرات غیرنفتی در شرایط حساس کنونی کشور به شدت کاهش یابد.

لاهوتی با اشاره به این‌که ممنوعیت صادرات باعث تعطیلی یا کاهش تولید واحدهای تولیدی صادراتی می‌شود، افزود: به نظر می‌رسد نبود هماهنگی بین دو معاونت وزارت صنعت، معدن و تجارت باعث ممنوعیت صادرات برخی کالاها شده است. به طوری که از یک سو در یک معاونت توافق‌نامه ورود ارز حاصل از صادرات برای استفاده در اولویتهای وارداتی با بخش خصوصی امضا می‌شود و از سوی دیگر در همان روز معاونت دیگر فهرست ممنوعیت 52 قلم کالای صادراتی را صادر می‌کند.

به گفته نائب رییس کنفدراسیون صادرات، سازمان توسعه تجارت در حال بررسی و اصلاح فهرست کالاهای اعلام شده است و امیدواریم با بررسی و کار کارشناسی هرچه سریعتر مشکل به وجود آمده حل شود.

وی با بیان این‌که صادرکنندگان نقشی در تدوین فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی نداشتند، عنوان کرد: پیشنهاد می‌شود فقط صادرات آن دسته از کالاهایی ممنوع شود که هم‌اکنون نیز با ارز مرجع وارد می‌شوند. در مقابل ورود موقت این گونه کالاها برای واحدهای تولیدی صادرات محور تسهیل شود تا این واحدها بتوانند در شرایط حساس کنونی به صادرات و ارزآوری بدون وقفه ادامه دهند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۰ آبان ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91081006509
  • خبرنگار :