سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو جزییات جدیدی از طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی کشور را مطرح کرد.
علیرضا دائمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، تصریح کرد: طرح انتقال آب از دریای خزر با توجه به این که از ظرفیتهای موجود در کشور از آن استفاده می شود، حداقل معضلات زیست محیطی را دارد. در این طرح یک خط عبور نفت در کنار جاده داشتیم (خط نکا–ری) که ما دقیقا روی همان خط بدون این که اثر نامطلوبی در جنگل یا مناطق شمال کشور بگذاریم، طرح را اجرا می کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت حفظ درختها و اکوسیستم و محیط طبیعی شمال کشور اظهار کرد: ما از مسیری استفاده می کنیم که خط و جاده در آن موجود است، بنابراین تنها باید لولههای با قطر بالاتر و لولههای پمپاژ را بگذاریم تا بتوانیم از آن استفاده کنیم.
دائمی با تاکید بر اینکه در حال حاضر برنامهای برای حفاری تونل در مسیر طرح نیست، گفت: فعلا حفاری تونل در برنامه نداریم واز تونل موجود که قبلا برای آب چشمه روزیه حفاری شده بود استفاده میکنیم. خوشبختانه به این ترتیب هم هزینهها به حداقل رسیده است و هم از سوی دیگر آسیبهای زیست محیطی نیز به حداقل رسیده است.
سرپرست امور آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به اخذ مجوزهای لازم از مجلس و سازمان محیط زیست برای اجرای این پروژه تصریح کرد: مجوز برای کسب وجاهت اعتباری و فنی طرح دریافت میشود. مطالعات طرح رو به اتمام است و به جزو مشاور قبلی مشاور دیگری که کارهای بزرگ انتقال آب انجام میدهد درگیر کار شدهاند.
دائمی با اشاره به این که قرارگاه خاتم مشاور قبلی خودر را داشت و کارها را ادامه داده است اظهار کرد: این طرح را به صورت EPC انجام میدهیم به این معنا که طراحی، اجرا و ساخت با هم انجام میشود. یک مشاور قوی نیز دستگاه کارفرمایی (شرکت آب و نیرو) گرفته است مشاور براساس قانون انتخاب شده و بر کارها نظارت میکند تا امور با دقت و سرعت بیشتری انجام شود.
ایران به موهبت های خود نپرداخته است
وی در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر قابلیتهای ایران تاکید کرد: ایران مرزهای دو هزار کیلومتری با دریای آزاد و دریای خزر دارد و کشورهای دیگر حتی کشورهای جنوبی حوزه خلیج فارس و کشورهای شمالی دریای خزر از این موهبت استفاده می کنند اما تاکنون ما خیلی به این موضوع نپرداختیم.
سرپرست امور آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به وجود 10 دستگاه نمکزدایی در حوزه دریا خلیج فارس و دریای عمان گفت:خوشبختانه از این 10 دستگاه استفاده می شود اما حجم آن بسیار کم است. دستگاه نمکزدایی فقط برای آب شرب و با حجم 150 میلیون متر مکعب استفاده می شود اما طرحهای بزرگ در گذشته برای این موضوع وجود نداشت.
سرپرست امور آب و آبفای وزارت نیرو از گسترش طرح نمک زدایی و انتقال آب دریا خبر داد و گفت: در حال حاضر خوشبختانه دو طرح بزرگ در دستور کار است که یکی از طرحها مربوط به انتقال آب از دریای عمان به نواحی استانهای کرمان ویزد و یک طرح دیگر مربوط به انتقال آب از دریای شمال به نواحی استانهای فلات مرکزی و سمنان است.
انتهای پیام