نایب رییس خانه کشاورز از کمبود سردخانههای استاندارد و کافی برای نگهداری کیوی خبر داد و گفت: با توجه به توسعه باغات و افزایش تولید این میوه باید ظرفیت نگهداری سردخانهها به دو برابر افزایش یابد.
عنایتالله بیابانی در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با گلایه از استاندارد نبودن تعدادی از سردخانههای میوه اظهار کرد: برخی از سردخانهها روی اصول ساخته نشده که باعث افت کیفیت میوه در زمان نگهداری میشود.
وی با اشاره به به کافی نبودن ظرفیت سردخانههای موجود برای نگهداری محصول کیوی افزود: با توجه به اینکه همه باغداران محصولشان را در یک فصل برداشت میکنند به دلیل کمبود سردخانه هر مکانی برای نگهداری میوه قابل پذیرش خواهد بود اما عدم نگهداری استاندارد محصول در سردخانه باعث افت کیفیت میوه و تغییر رنگ و طعم آن میشود.
بیابانی استاندارد نبودن سردخانههای نگهداری میوه را تهدید جدی برای این بخش عنوان و اظهار کرد: تعداد سردخانههای استاندارد کم است و اغلب سردخانهداران علم نگهداری و مدیریت سردخانه را ندارند.
رییس اتحادیه مرکبکاران اظهار کرد: مرکبات در انبارهای سرد چند ماه قابل نگهداری است اما محصولاتی همچون کیوی و میوههای تابستانه نیازمند سردخانههای مجهز و به روز هستند.
به گفته وی حدود 100 هزار تن ظرفیت سردخانههای کیوی است که با توجه به توسعه باغات وافزایش تولید این میوه باید ظرفیت سردخانهها به دو برابر افزایش یابد. همچنین نگهداری این محصولات باید علمی و تخصصی شود تا برای صادرات و عرضه در بازار داخل با افت کیفیت مواجه نشویم.
بیابانی با پیشبینی تولید حدود 4.5 میلیون تن مرکبات در سال جاری گفت: سالانه حدود 500 هزار تن ظرفیت انبارداری مرکبات است و اغلب باغداران انبارهای شخصی برای نگهداری و ذخیرهسازی این محصول را دارند. همچنین هر ساله مسوولان دولتی اقدام به ذخیره سازی مرکبات میکنند.
وی از وضعیت شست و شو، واکسزنی، نگهداری مرکبات در انبارها ابراز رضایت کرد.
انتهای پیام