شورای امنیت با پیش نویس قطعنامه مسکو در خصوص آتش بس سوریه و انفجارهای دمشق موافقت نکرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت اینترنتی النشره، شورای امنیت با پیشنویس قطعنامهای که اخیرا روسیه درباره آتش بس سوریه و انفجارهای دمشق تقدیم این شورا کرده بود مخالفت کرد.
بنا به گزارش خبرگزاری ایتارتاس روسیه، علت مخالفت شورای امنیت با پیش نویس قطعنامه مسکو مخالفت یکی از کشورهای عضو این شورا بوده است.
خبرگزاری روسیه همچنین خاطرنشان کرد، کشور مذکور تاکید کرده است که اطلاعات درباره اقدامات گروههای تروریستی مندرج در پیشنویس قطعنامه مسکو کافی نبوده و صدور قطعنامه در این خصوص با اتکا به اخبار منتشر شده ضروری نیست.
خبرگزاری روسیه در ادامه به نام کشوری که این مساله را مطرح کرده اشارهای نکرد.
بنا به اعلام خبرگزاری ایتارتاس پیش نویس قطعنامه مسکو شامل تسلیت به خانوادههای قربانیان انفجارهای دمشق و تاکید بر لزوم تلاش شورای امنیت برای مبارزه با گروههای تروریستی و پایبندی این شورا به تعهداتش در قبال منشور سازمان ملل است.
در همین راستا بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل طی سخنانی تاکید کرد: شورای امنیت در بیانیهای که اخیرا صادر کرد تاکید کرده است که گروههای خارجی میتوانند از طریق دعوت به توقف درگیریها در سوریه تاثیرگذار باشند و تروریستها را به متوقف کردن اقدامات نظامی خود وادار کنند.
پیشتر شورای امنیت بیانیهای را صادر کرد که در آن ضمن استقبال از طرح اخضر الابراهیمی فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در سوریه مبنی بر اعلام آتش بس در عید قربان، از طرفین درگیر سوریه خواسته شده بود که به درخواست الابراهیمی پاسخ مثبت دهند.
الجعفری ادامه داد: پیش نویس قطعنامه روسیه که اخیرا به شورای امنیت تقدیم شده توسط هیات فرانسوی مورد اعتراض واقع شده و بیانیهای که میتوانست همه گروههای منطقهای و بینالمللی را ملزم کند که نقش فعالتری در پایان دادن به درگیرهای سوریه ایفا کنند، توسط اعضای شورای امنیت با مخالفت رو به رو شد.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل همچنین تاکید کرد: بان کی مون دبیرکل سازمان ملل پیشتر در گفتوگو با ما اعلام کرد در صورتی که گروههای مسلح به آتش بس احترام نگذارند دولت سوریه حق دارد که از شهروندان وارتش خود دفاع کند. این مساله پیشتر نیز توسط کوفی عنان، فرستاده مستعفی سازمان ملل، ژنرال رابرت مود، رئیس سابق هیات ناظران سازمان ملل در سوریه و الابراهیمی در نشستش با سفیران اتحادیه اروپا در قاهره مطرح شده بود.
الجعفری همچنین خاطرنشان کرد: کشورهایی که به سیاستهای خصمانه خود علیه سوریه ادامه میدهند همچنان مواضع سیاسی خود را حفظ کردهاند هرچند تاکنون بسیاری از این کشورها اعتراف کردهاند که برآوردهایشان درباره سوریه دقیق نبوده است.
از سوی دیگر الکساندر لوکاشوویچ، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در گفتوگویی مطبوعاتی اعلام کرد که الابراهیمی روز دوشنبه هفته جاری وارد مسکو میشود.
وی خاطرنشان کرد: سفر کوتاه الابراهیمی به مسکو با هدف گفتوگو در خصوص وضعیت سوریه صورت میگیرد.
همچنین قرار است الابراهیمی در سفر خود با سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه دیدار و با وی در خصوص گامهای عملی جهت حل و فصل بحران سوریه گفتوگو کند.
در همین حال قرار است روز سهشنبه آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه نشستی را در باره سوریه برگزار کنند و در آن تازهترین تحولات این کشور را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
از سوی دیگر شورای امنیت ملی ایتالیا که رهبری آن را ماریو مونتی، نخست وزیر این کشور برعهده دارد اعلام کرد: دولت ایتالیا از تلاش برای دستیابی به راهکاری مسالمت آمیز در حل وفصل وضعیت سوریه حمایت میکند.
این کمیته همچنین خاطرنشان کرد: تلاش برای دستیابی به راهکاری مسالمت آمیز در سوریه در حقیقت به خواستههای مردم این کشور در خصوص دموکراسی و احترام به قوانین حقوق بشر و اقلیتها پاسخ خواهد داد.
وزارت اقتصاد سوئیس نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد: این کشور تحریمهای خود علیه دولت سوریه و گروه القاعده را افزایش داده است.
دولت سوئیس در این بیانیه تاکید کرده که اسامی 28 تن از اعضای نظام سوریه را به لیست کسانی که اموالشان بلوکه شده و ممنوع السفر هستند اضافه کرده و اسامی دو شرکت نیز به نام شرکتهای سوریهای که تحریم شدهاند، اضافه شده است.
بنا به گزارش خبرگزاری سیریا نیوز، کسانی که نامشان در این لیست وارد شده جزو وزیران سابق سوریه، وزیران کنونی و نزدیکان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه هستند.
تحریمهای سوئیس از امروز (شنبه) اجرایی میشود.
انتهای پیام