استاندار خراسان جنوبی گفت: 98 درصد از زرشک کشور در این منطقه تولید میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان جنوبی، قهرمان رشید در بازدید از باغات نمونه زرشک استان در سال 90 در شهرستان درمیان با بیان اینکه زرشک از محصولات استراتژیک خراسان جنوبی است، گفت: بهترین کیفیت مربوط به زرشک خراسان جنوبی است که در 4 شهرستان قاین، سربیشه، بیرجند و درمیان تولید میشود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته موفق شدیم تا طرح ارتقای کیفیت و شناسنامه بهداشتی زعفران را در برخی از روستاهای شهرستان قاین به صورت پایلوت اجرا کنیم، افزود: اجرای این طرح علاوه بر اینکه کیفیت محصولات را ارتقاء داد موجب افزایش قیمت آن تا 30درصد شد که قرار است.
رشید ادامه داد: این طرح در رابطه با زرشک نیز در سال جاری به مورد اجرا گذاشته شود و پیش بینی میشود تا 50 درصد در این محصول نیز ارزش افزوده ایجاد کند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه معیشت بیش از 50 هزار خانوار از جمعیت استان از محصول زرشک تامین میشود، افزود: در همایش ملی زرشک و عناب که سال گذشته برگزار شد، مشخص گردید در این زمینه مشکلاتی وجود دارد که واسطه گری یکی از مهمترین آنها بود که باید در راستای رفع آنها تلاشهای جدی صورت گیرد.
رشید با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 14 هزار تن محصول زرشک در استان تولید میشود، گفت: حدود 10درصد آن صادر و بقیه نیز در داخل استان استفاده میشود که باید در زمینه افزایش صادرات آن برنامههای مدونی اجرا شود.
وی با بیان اینکه در زمینه فرآوری و صادرات زرشک اقداماتی انجام شده است، گفت: این اقدامات تنها 10درصد از کار بوده و هنوز کارهای زیادی در این زمینه باقی است که در سال جاری در راستای انجام آنها اقدامات مناسبی انجام خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اطلاع رسانی و آموزشهای لازم در خصوص تولید مناسب زرشک به کشاورزان افزود: تا کنون آموزشهای خوبی از سوی کانون زرشک و عناب استان صورت گرفته که البته این آموزشها کافی نیست و باید اقدامات جدیتری در این رابطه صورت گیرد.
رشید از صادرات زرشک استان برای اولین بار در سال جاری به کشورهای اروپایی خبر داد و گفت: این اقدام برای اولین بار در کشور در آذرماه سال جاری در بسته بندیهای کوچک و بهداشتی انجام خواهد شد.
وی کشورهای آسیای مرکزی، اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس را بازار خوبی برای زرشک استان دانست و تصریح کرد: علاوه بر صادرات زرشک به اروپا در سال جاری با همکاری کانون ملی زرشک و عناب این محصول به مجموعه میادین میوه و تره بار سایر استانهای کشور در قالب بستههای 500 و 1000گرمی در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: با انجام طرح ارتقای کیفیت محصول زرشک علاوه بر چینش زرشک از شاخهها به شکل بهتر و به صورت کاملاً بهداشتی موجبات افزایش قیمت زرشک نیز فراهم خواهد شد.
رشید، احداث انبارهای بهداشتی به منظور خشک کردن زرشک را از طرحهای مهم کارگروه توسعه بخش کشاورزی استان در راستای حمایت از کشاورزان دانست و افزود: در این راستا تسهیلاتی نیز به کشاورزان داده خواهد شد.
وی افزود: با برنامه ریزیهای مدونی که انجام خواهد شد، مصمم هستیم با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط و مشارکت و همکاری کشاورزان عزیز در راستای ارتقای بهره وری و افزایش ارزش افزوده محصول زرشک در استان اقدامات جدی تری صورت دهیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مجموعه کارخانههای فرآوری زرشک در استان گفت: کارخانههای موجود در این زمینه کیفیت محصول فعلی را ندارد و با توجه به اینکه کشاورزی محور توسعه استان است باید در راستای احداث صنایع تبدیلی، تکمیلی و غذایی در این چرخه تلاش برنامهریزی جدیتری انجام شود.
رشید، درمیان را دومین شهرستان تولید کننده زرشک در استان دانست و افزود: در این راستا توجه ویژهای به کشاورزان شهرستان درمیان خواهد شد تا روز به روز معیشت و امیدواری جوانان این منطقه برای ماندن در روستاها و جلوگیری از مهاجرت به شهرها وضعیت بهتری پیدا کند.
انتهای پیام