فرمانده نیروی انتظامی خبرداد: قاچاق کالا از مرزهای خشکی به کنترل درآمده است.
به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار اسماعیل احمدیمقدم صبح چهارشنبه در ششمین همایش مرزبانان کشور با بیان اینکه فرماندهی مرزبانی در سال 88 با ساختار جدیدی وارد میدان شد، به مسائل ناامنی پیرامون ایران اشاره کرد و گفت: باید روی مرز و مرزبانی سرمایهگذاری شود.
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی باید متناسب با رشد کشور، رشد کند، گفت: رشد ناجا متناسب با شرایط کشور نیست و باید پذیرفت که به هر میزان در مرزبانی سرمایهگذاری کنیم از اتلاف سرمایهها جلوگیری خواهد شد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه در گذشته کاروانهای مسلح با آرایش جنگی وارد کشور میشدند، گفت: با اقدامات صورت گرفته در مرزها در حال حاضر قاچاقچیان دزدانه و با جاسازیهای زیاد اقدام به ورود مواد به کشور میکنند.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای ناجا و عددی که در پایان برنامه پنجم توسعه برای آن دیده شده است باید 15 هزار تن را جذب کند گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان برنامه پنجم، 5000 تن به فرماندهی مرزبانی اختصاص داده میشود که البته این عدد باید در مرزبانی بر اساس استانداردها به 20 هزار تن میرسید.
احمدیمقدم با اشاره به مشکلات تخصیص اعتبارات به مرزبانی گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور باید به دنبال راهکارهایی کمهزینهتر و خلاقانهتر باشیم. البته صفر شدن اعتبارات انسداد مرز به معنای صفرشدن کارها در بحث انسداد نیست و نیروی انتظامی از تمام ظرفیتهای خود بهرهمند میشود.
مهندسی رزمی را باید جدیتر بگیریم
وی با بیان اینکه باید به سمت مهندسی رزمی پیش برویم، گفت: باید مهندسی رزمی را جدیتر بگیریم به گونهای که کارگران پس از احداث راهها میتوانند نسبت به ترمیم و نگهداری آن در منطقه حضور داشته باشند.
احمدیمقدم با بیان اینکه قانون جدید مرزبانی نیز در کش و قوس مجلس قرار دارد، گفت: ما باید از نگاهکردن به مرز به عنوان یک واحد انتظامی صرف، خارج شویم و امنیت در مرزها را نباید صرفا به حضور مرزبانان اختصاص دهیم چرا که با تغییر الگوی اقتصادی در مرزها و اشتغال در این مناطق، میتوانیم امنیت را برقرار کنیم.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به مرزهای دریایی گفت: زندگی ساحلنشینان و اقتصاد و معیشت این افراد به آب بستگی دارد و نمیتوان به دلیل شرایط دریاها اقدام به احداث برجک، پاسگاه و سیمخاردار کنیم و همانطور که در خشکی حضور فعال داشتهاید باید در دریاها نیز فعالانه عمل کنید.
احمدیمقدم با بیان اینکه نیروی انتظامی تقویت دو سالهای را برای دریابانی در نظر گرفته است، ابراز امیدواری کرد: تقویت دریابانی به محدودیت منابع برنخورد و اگر شناورهای سفارش داده شده آماده شود تقویت دریابانی در دستور کار قرار میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مانیتورینگ و کنترل هوشمند مرزها گفت: یک زمانی به دلیل ناامنبودن مرزها اقدام به ساختن برجک و پاسگاه با 40 تن پرسنل میکردیم اما آرام آرام با امنشدن مرزها باید تغییری در چیدمان نیروی انسانی ایجاد کنیم و به سمت هوشمندسازی کنترل مرزها پیش برویم.
وی با تاکید بر تغییر چیدمان نیروی انسانی و افزایش گشتها و استحکامات گفت: رادارها و دوربینهای مرزی باید تحت شبکه باشد و نگاه فناورانه در مرزبانی متکی بر پیشبینی و اشراف اطلاعاتی باشد.
احمدیمقدم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث مبارزه با قاچاق کالا گفت: معتقدیم در مرزهای خاکی تقریبا جریان قاچاق کالا به کنترل درآمده و تنها کالاها از طریق گذرگاههای رسمی تردد میشود و باید به دنبال کنترل هوشمند گذرگاههای رسمی باشیم تا بسترهایی که مورد سوءاستفاده قرار میگیرد، کنترل شود.
وی با بیان اینکه قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا هنوز در گردنه مجلس و شورای نگهبان مانده است، گفت: از رییس مجلس شورای اسلامی درخواست میکنم که همانطور که شخصا پیگیر این قانون بودهاند، نسبت به رفع نواقص اقدام و قانون را ابلاغ کنند.
وی همچنین در بحث تناسب جسمانی مرزبانان به سازندگی روح نیز اشاره کرد و گفت: اگرچه آمادگی جسمانی کار مهم و درستی است اما باید زیر نظر بهداری و نیروی انسانی ناجا کنترل شود چرا که همانطور که بیتوجهی به وزن و غذا آسیب میرساند کاهش یک دفعهای وزن نیز ضررهایی به همراه دارد.
احمدیمقدم در پایان با بیان اینکه انتظار ما از پلیسها تحرک و چابکی است گفت: ما به تناسب جسمانی اهمیت میدهیم اما حرکتی مستمر و مداوم باید باشد و بهتر است از زمان جذب نیروها این موضوع در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام